Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Noutăți

15 aprilie 2024 / Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române
Evenimentul va avea loc în sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București, pe data de 15 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Data publicarii: 19 Feb. 2024 Vezi toată știrea

18 martie 2024 / Invitație la Uniune Spirituală prin Muzică
Vă așteptăm cu brațele deschise luni, 18 martie, de la ora 19:00, la Biserica Sfântul Elefterie, pentru a fi parte a unei serate memorabile, unde muzica se va întrepătrunde cu spiritualitatea, oferind o experiență unică și îmbogățitoare pentru suflet.

Data publicarii: 19 Feb. 2024 Vezi toată știrea

1 martie 2024 / Celebrăm primăvara cu muzică corală românească
De 1 martie 2024, vă invităm să sărbătorim împreună sosirea celui mai vesel și colorat anotimp printr-un eveniment muzical de excepție: Concertul Coral de Mărțișor.

Data publicarii: 19 Feb. 2024 Vezi toată știrea

Corul de Copii și Tineret ,,Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române selecționează noi membri
În data de 20 Ianuarie 2024, Corul de Copii și Tineret ,,Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române organizează o selecție de noi membri. Concursul de admitere se va susține la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul” din București, Amfiteatrul I.G.Coman, între orele 12:30-14:00.

Data publicarii: 11 Ian. 2024 Vezi toată știrea

Concert Ecumenic de Crăciun
Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă invită Luni 18 decembrie, ora 18.30, în sala Transilvania a instituției noastre, la tradiționalul Concert Ecumenic de Crăciun, intitulat anul acesta: CE VEDERE MINUNATĂ!

Data publicarii: 12 Dec. 2023 Vezi toată știrea

LYRA la 50 de ani
Scrierea poveştii muzicale a unuia dintre cele mai longevive formaţii corale de la noi din ţară a început în luna mai a anului 1973, când un tânăr profesor vrea să creeze o poveste, muzicală, care să dea culoare vieţii culturale a urbei Buzăului.

Data publicarii: 26 Nov. 2023 Vezi toată știrea

Concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului Voicu Enăchescu
Corul de Cameră ”Preludiu – Voicu Enăchescu” și dirijorul Andrei Stănculescu vă invită pe 19 noiembrie 2023, de la ora 18.00, la Biserica ”Sfântul Elefterie”, la un concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului, chiar în ziua în care se împlinește un an de la dispariția maestrului.

Data publicarii: 15 Nov. 2023 Vezi toată știrea

REGULAMENT Concursul de compoziție corală "Liviu Borlan" desfășurat în cadrul Festivalului Coral Internațional "Liviu Borlan" de la Baia Mare, 1-2 septembrie 2023, ediția a X-a.
Festivalul Coral Internațional "Liviu Borlan", eveniment cu real ecou și prestigiu internațional, are drept scop omagierea compozitorului băimărean Liviu Borlan prin promovarea creației acestuia în cadrul manifestării respective. Dispărut prematur, creatorul Liviu Borlan a lăsat pagini muzicale de calitate care se regăsesc ca piese obligatorii în programul de concurs al participanților.

Data publicarii: 22 Iun. 2023 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române, 19 iunie 2023, ora 19:00
Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București, cu sprijinul Parohiei Sfântului Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, luni, 19 iunie 2023, ora 19:00, la Biserica Sfântul Elefterie, Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române.

Data publicarii: 19 Iun. 2023 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, "Corala Appassionato" din Târgoviște, 12 iunie 2023, ora 18:00
Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București, cu sprijinul Parohiei Sfântului Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, luni, 12 iunie 2023, ora 18:00, la Biserica Sfântul Elefterie, "Corala Appassionato" din Târgoviște. Dirijor: Prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea. Solistă: Lect. univ. dr. Micuță Mihaela.

Data publicarii: 12 Iun. 2023 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, Corul Bărbătesc "Cantus Domini", 08 iunie 2023, ora 19:00
După o pauză de aproximativ 6 luni, Corul Cantus Domini evoluează din nou sub bagheta dirijorului său fondator, arhid. Răzvan-Constantin ȘTEFAN (care din luna mai, a.c. are în grijă și responsabilitatea de inspector școlar pentru Muzică în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București).

Data publicarii: 08 Iun. 2023 Vezi toată știrea

Festivalul de Muzică Corală La Poalele Ciucasului, 5 iunie 2023, de la orele 16:00
Asociația Culturală "Plai Întorsurean" vă invită la cea de-a VI-a ediție a festivalului de muzică corală "La Poalele Ciucașului", care se va desfășura luni, 5 iunie 2023, începând cu orele 16:00.

Data publicarii: 05 Iun. 2023 Vezi toată știrea

Concertul vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol - Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Operei Naționale Române din Cluj Napoca
În data de 31 mai, ora 18.30, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă prezintă un spectacol inedit cu muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”, care au încântat de-a lungul timpului generații de copii și părinți.

Data publicarii: 29 Mai 2023 Vezi toată știrea

„Hristos a înviat!” — laitmotivul concertului Corului de cameră „Emanuel”
Luni, 22 mai 2023, de la ora 19:00, am asistat la concertul susținut de Corul de cameră „Emanuel”, dirijat de Emanuel Pecingină, la Biserica „Sf. Elefterie”. Evenimentul a avut loc în cadrul Stagiunii Corale Bucureștene „Paul Constantinescu”, ediția a XII-a, organizate de Asociația Națională Corală din România și Universitatea Națională de Muzică din București, cu sprijinul Parohiei „Sf. Elefterie”. Programul de muzică sacră a cuprins lucrări ale compozitorilor Alexandru Podoleanu, Gavriil Musicescu, Nicolae Lungu, Dumitru Georgescu-Kiriac, Ioana Ghika-Comănești și Ioan D. Chirescu, printre altele.

Data publicarii: 29 Mai 2023 Vezi toată știrea

Bagheta care arde, de Octavian Știreanu
Astăzi Voicu Enăchescu ar fi împlinit 80 de ani. Ne știam din vremea studenției mele, când abia crease corul „Preludiu”. Au trecut de-atunci decenii de viață în lumina unei înțelegeri fără nicio umbră. M-a onorat cu prietenia sa, m-a răsfățat cu arta concertelor sale, m-a încântat cu umorul său subtil. Peste toate, ne unea tabla de valori în care așeza oamenii și lucrurile. Cu timpul, dintr-un colț al acestei prietenii, apăruse și Vlad, fiul maestrului, un tânăr cu educație aleasă, cu care împărtășeam aceeași pasiune pentru sport și gazetăria sportivă.

Data publicarii: 24 Mai 2023 Vezi toată știrea

CONCERT PASCAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ AL CORULUI ,,ION VIDU”
Duminică, 21 mai 2023, odată cu Festivalul Simfonia Florilor, organizat de către Municipiul Lugoj, prin Casa de Cultură a Municipiului, începând cu ora 19.oo, Catedrala Greco-Catolică ,,Coborârea Sfântului Spirit”, din Lugoj, va găzdui Concertul Pascal de muzică religioasă al Corului ,,Ion Vidu”, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Data publicarii: 21 Mai 2023 Vezi toată știrea

Concert-Conferință Corul de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" al Patriarhiei Române, 15 mai 2023, ora 19:00
Asociația Națională Corală din România, Asociația Corală de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" și Parohia Sfântul Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XII-a, luni, 15 mai 2023, ora 19:00 printr-un Concert-Conferință.

Data publicarii: 09 Mai 2023 Vezi toată știrea

Concert de Florii Corala "Euterpe", 9 aprilie 2023, Biserica Sfântul Elefterie
Asociația Națională Corală din România și Universitatea Națională de Muzică din București prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XII-a.

Data publicarii: 07 Apr. 2023 Vezi toată știrea

Concert eveniment Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu", 26 februarie 2023, Ateneul Român
Acest concert a marcat o secundă astrală în cei peste 50 de ani trecuți de la înființarea formației corale PRELUDIU, ansamblu cameral cu care dirijorul Voicu Enăchescu a urcat pentru prima dată pe scena Casei bucureștene de Cultură a Studenților pe data de 1 noiembrie 1972.

Data publicarii: 07 Apr. 2023 Vezi toată știrea

Corul de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu la Ateneul Român pe 26 februarie
Concertul eveniment Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu" va avea loc la Ateneul Român duminică, 26 februarie 2023, ora 19:00. Dirijor: Andrei Stănculescu.

Data publicarii: 22 Feb. 2023 Vezi toată știrea

Moise Mitulescu, personalitate a culturii românești. In memoriam (4 februarie 1932 – 20 ianuarie 2023)
Valoarea estetică incontestabilă a creaţiei populare româneşti este dată şi de „legătura organică a limbii cu muzica”, a versului cu melodia sau a mişcării şi gesticii coregrafice cu acompaniamentul instrumental. Muzica şi poezia sunt asociate sincretic, într-o unitate indisolubilă, chiar dacă rolul principal al textului poetic sau al melodiei se schimbă în această asociere. Acest lucru a reușit să facă în decursul activității sale de excepție profesorul, compozitorul, etnomuzicologul Moise Mitulescu.

Data publicarii: 22 Feb. 2023 Vezi toată știrea

OMAGIU FELICIEI DONCEANU
Mă numesc Maria Simion și am fost membră ANCR ca dirijor împreună cu corul bisericesc de amatori ,,Bâlea Boar,, până în Noiembrie 2021 până m-am retras de la conducerea sa din motive de lipsa săntății.

Data publicarii: 22 Feb. 2023 Vezi toată știrea

O nouă selecție organizată de Corul ,,SYMBOL-JEAN LUPU”
Corul de Copii și Tineret Symbol-Jean Lupu al Patriarhiei Române organizează o selecție pentru noi membrii, Sâmbătă 28.01.2023 în intervalul orar 12:30-14:00, în Amfiteatrul ,,I.G.Coman" al Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul" din București.

Data publicarii: 25 Ian. 2023 Vezi toată știrea

Microstagiunea de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, ediția XXVI
Anul acesta, în cadrul ediției XXVI, a Microstagiunii Concertistice de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă invită, în perioada 14 - 20 decembrie, la un inedit periplu muzical - prilej de a asculta și de a cânta împreună, colinde românești de ieri și de azi și cunoscute cântece de Crăciun din repertoriul universal.

Data publicarii: 13 Dec. 2022 Vezi toată știrea

CONCERT - SPECTACOL DE CRĂCIUN
După o pauză de doi ani, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj organizează, din nou, un Concert - spectacol de Crăciun, oferit publicului lugojean cu prilejul Sărbătorii nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și Zilei Lugojului.

Data publicarii: 13 Dec. 2022 Vezi toată știrea

CONCERT REGAL DE CRĂCIUN – CORUL REGAL
Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, vă invită la Concertul Regal de Crăciun, marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 20:00, în Catedrala Sf. Iosif din București.

Data publicarii: 13 Dec. 2022 Vezi toată știrea

CORUL DE CAMERA “PRELUDIU” – CONCERT DE COLINDE LA ATENEUL ROMAN
Duminică, 11 decembrie 2022, ora 19, Corul de Cameră PRELUDIU, dirijor Andrei Stănculescu, va susţine tradiționalul Concert de colinde cu care a încântat publicul în fiecare an la Ateneul Român. Acest concert va aduce aerul și atmosfera sărbătorilor, dar și un gând de recunoștință in memoriam Voicu Enăchescu, dirijor fondator și conducătorul corului timp de aproape cinci decenii.

Data publicarii: 11 Dec. 2022 Vezi toată știrea

Festivalul Internațional de Interpretare Corală ”I.D.Chirescu”,ediția a-XLI-a, CERNAVODĂ, 19-20 noiembrie 2022
19 și 20 noiembrie 2022 au fost zilele Festivalului Internațional de Interpretare Corală”I.D.Chirescu” ce au prilejuit întâlnirea publicului cu cei aproximativ 300 de coriști care au oferit recitaluri cu muzică corală românească și universală; în prima zi piese laice ,în Sala Casei de Cultură din localitate iar a doua zi, lucrări din repertoriul religios în Biserica Sf.Împărați Constantin și Elena din Cernavodă.

Data publicarii: 29 Nov. 2022 Vezi toată știrea

Rămas bun, Maestre Voicu Enăchescu!
Ziua de 19 noiembrie 2022, va rămâne o zi tristă pentru lumea muzicală, prin dispariția celui ce a fost dirijorul Voicu Enăchescu, personalitate marcantă a culturii: dirijorul Corului Preludiu – timp de 49 de ani, Președintele Asociației Naționale Corale din România (din 1998) Director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română (1991-2014).

Data publicarii: 19 Nov. 2022 Vezi toată știrea

Pag. 1 din 10 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 291