Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Concertul vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol - Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Operei Naționale Române din Cluj Napoca

În data de 31 mai 2023, ora 18.30, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă prezintă un spectacol inedit cu muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”, care au încântat de-a lungul timpului generații de copii și părinți.

Spectacolul este organizat în cadrul turneului naţional pe care Corul ”Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române, condus de conf. dr. Luminiţa Guţanu Stoian, îl desfăşoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023.

Concertul vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol - Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Operei Nationale Romane din Cluj Napoca  reprezintă un act de promovare a artei muzicale cinematografice de factură românească.

Cei prezenţi în sală vor avea ocazia sa audieze un program unic prin concept şi extrem de atractiv prin orchestraţiile realizate special de maestrul Eugen Dan Drăgoi la partitura “Mama“ şi maestrul Ioan Dobrinescu la partitura “Veronica“.

Proiectul este unic pe plan național și internațional, a cărui idee și concept îi aparțin dirijoarei Luminița Guțanu Stoian. Spectacolul va avea parte de proiecții realizate de Media Team, coordonator Alexandra Moza.

Prin acest concert se dorește a readuce în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor şi a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă evadarea în copilărie şi savurarea muzicii de calitate.

Spectacolul va aduce bucuria reconectării la emoția filmului românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, fiind adresate publicului de toate vârstele.

Distributia spectacolului:

Invitat special - Corul de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" al Patriarhiei Române, București, condus de Luminiţa Guţanu Stoian

Orchestra Simfonica a Operei Naționale Române din Cluj Napoca

La pupitrul dirijoral va evolua ADRIAN MORAR, corul fiind pregătit de LUMINIȚA GUȚANU STOIAN.

Solistele serii vor fi:  Cristina Ştefan, Maria Cazacu, Ana-Maria Serghie şi Filoteea Chiriac.

Bilete sunt disponibile la casieria Operei Naționale Române Cluj Napoca sau online.

Parteneri media: TrinitasTv , Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Radio România Muzical, Radio Renaşterea.

Cu sprijinul S.C. ELMAT S.R.L. și Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.