Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

1 aprilie 2024 / Corul Vouniatadon din Corfu

Vă invităm cu căldură să participați la o seară de muzică corală autentică, prezentată de Asociația Națională Corală din România împreună cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Universitatea Națională de Muzică. Vom avea onoarea de a găzdui prestigiosul cor Vouniatadon din Corfu, Grecia, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Stagiunii Corale Bucureștene "Paul Constantinescu".

Concertul va avea loc în ambianța sacră a Bisericii "Sfântul Elefterie", luni, 1 aprilie 2024, la ora 19:00. Dirijat de maestrul Spyros Bochalis și acompaniat la pian de talentata Maria Yfanti, corul va interpreta o selecție de imnuri bisericești și cântări tradiționale grecești.

Vă așteptăm să vă bucurați de această expresie a frumuseții muzicii corale într-un cadru care promite să fie atât elevat cât și emoționant. Intrarea este liberă, permițând accesul tuturor iubitorilor de muzică în limita locurilor disponibile. Veniți să ne împărtășiți pasiunea pentru armonia vocală și să sărbătorim împreună cultura corală!

---

Corul Vouniatadon din Corfu a fost fondat în iunie 2010. Prima sa apariție a avut loc în octombrie 2010 la cea de-a 3-a Întâlnire Corală a Municipiului Phaeacians în Kato Korakiana, Corfu. De atunci, a participat constant la întâlniri corale, festivaluri și evenimente atât în Corfu cât și în afara acestuia. A luat parte la festivaluri în diverse părți ale Greciei cum ar fi Karditsa, Larissa, Itea, Arta, Kozani, Velvento, Almyros Volos, Messolonghi și Epidaurus, precum și în străinătate, în sudul Italiei și în Bulgaria. Mai mult, începând cu august 2011 și în fiecare august, se organizează o Întâlnire Corală în piața satului nostru cu participarea corurilor din Corfu și din alte părți ale Greciei și din străinătate. Corul este format din aproximativ 30 de membri. Repertoriul corului include serenade tradiționale, cântece artistice și populare. Corul învață de asemenea muzică bisericească de Polykratis, precum și imnuri bisericești de compozitori greci și străini și participă la evenimentele religioase ale satului sau altundeva la cerere. Corul este membru al Asociației Corurilor din Corfu. Performanțele noastre sunt uneori acompaniate de Mandolinata Corfiotă. La pian, Alexandros Sifakis, student al Departamentului de Studii Muzicale de la Universitatea Ionică, ne acompaniază.

Numele dirijorului corului nostru este Spyros Bochalis și președintele corului este Evanthia Vlassi.