Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Primăria Orașului Topoloveni, Casa de Cultură "PR. Ion Ionescu" - Topoloveni și Asociația Culturală ARS NOVA organizează Festivalul Internațional de Muzică Corală și Instrumentală "D. G. Kiriac", ediția a XXXI-a, în perioada 13-15 iunie 2024.
Veste bună pentru iubitorii de muzică! Capitala muzicii corale româneşti se va muta, în luna mai, la Cernavodă! Administrația Publică Locală organizează cea de-a XLIII- a ediție a ”Festivalului Internațional de Interpretare Corală Ioan D.Chirescu”.
Scrierea poveştii muzicale a unuia dintre cele mai longevive formaţii corale de la noi din ţară a început în luna mai a anului 1973, când un tânăr profesor vrea să creeze o poveste, muzicală, care să dea culoare vieţii culturale a urbei Buzăului.
Asociația Culturală "Plai Întorsurean" vă invită la cea de-a VI-a ediție a festivalului de muzică corală "La Poalele Ciucașului", care se va desfășura luni, 5 iunie 2023, începând cu orele 16:00.
Festivalul internațional de muzică corală Roots Fest a ajuns la de-a cincea ediție și se va desfășura la Roma în zilele de 21 și 25 iunie. Festivalul este organizat de asociația culturală ARPRO, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR).
Se va desfășura LIVE pe pagina de facebook a “Palatului Național al Copiilor”- 25.03.2022 ora 13:30-19:30.
Sâmbătă, 11.12.2021, la Cernavodă, în Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena se va desfășura ,în condițiile mai puțin prielnice ale pandemiei, ediția cu numărul 40 a Festivalul Internațional de Interpretare Corală „I.D.Chirescu”.
Pentru lumea muzicală românească, începutul lunii decembrie înseamnă startul pentru desfășurarea Festivalului Internațional de Muzică Corală “I.D.Chirescu” de la Cernavodă. An de an, oameni inimoși reușeau să transforme timp de două zile orașul Cernavodă în capitala muzicală a României.
În perioada 29-30 octombrie 2020, în intervalul ora 15:00-18:30, atât pe pagina de Facebook a asociației culturale ARPRO: https://www.facebook.com/asscultarpro, cât și pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma:https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania, se va desfășura cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală Roots Fest – festival organizat de asociația culturală ARPRO din Roma, în parteneriat cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și cu patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR). Partenerii media ai ediției Roots Fest 2020 sunt: Radio România și Radio România Internațional.
Corul mixt al Catedralei Sf. Iosif a avut mereu o contribuţie specială atât la viaţa Parohiei Catedralei, cât şi la reuşita concertelor organizate aici, fiind deosebit de apreciat în lumea muzicală a Bucureştiului şi nu numai.
Corul Solemnis este continuatorul unei traditii muzicale in cadrul Parohiei Delea Noua Calist din Bucuresti. Inca din anii 1892 – 1894 in cadrul acestei biserici s-a organizat un cor de copii de la Scoala primara Calist, cor care canta la liturghiile duminicale si la toate sarbatorile importante din an.
Corala Brâncovenilor a luat ființă pe 29 aprilie 2017, la inițiativa preotului Dumitru Spoiala, care i-a dat și numele. Din 2018 până în prezent, este dirijată de Veronica Vizi, artist instrumentist - vioară la Teatrul de operetă și musical Ion Dacian, licențiată a secției Muzică instrumentală, muzicologie, dirijat cor a Conservatorului C. Porumbescu, promoția 1989.
Fondat in luna noiembrie 1977 de catre prof. Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Camera al Sindicatului Invatamant din Focsani, are in componenta sa: educatoare, invatatori, profesori de diferite specialitati si alti iubitori de muzica corala. A functionat multi ani paralel cu corul mare al sindicatului invatamant, dirijat de profesorii Al. Macedon, N. Jurjiu si I. Dumitrache.
Aşa au răsunat colindele şi în inimile celor prezenţi în sala Teatrului “Mr.Gh.Pastia” din Focşani, în seara zilei de 7 decembrie 2019, la cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale intitulată simbolic “Colinde, Colinde…”, dedicată sărbătorilor Crăciunului cu tot ceea ce semnifică ele ca perioadă de bucurie și sărbătoare a Nașterii Mântuitorului.
Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de maestrul Lucian Onița, invită lugojenii la tradiționalul Concert de Crăciun, care va avea loc joi, 19 decembrie 2019, începând cu ora 18.00.
Corul de cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă “Tinerimea Română”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine la Biserica Sf. Elefterie, luni 20 mai de la ora 19:00 un concert de muzică religioasă în cadrul stagiunii corale "Paul Constantinescu".
Festivalul coral internațional VOX MUNDI deschide în acest an o secțiune competitivă destinată DOAR corurilor de copii.
În perioada 6-8 iulie 2018, a avut loc la Focşani, cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional Pastorala, care anul acesta a fost dedicat marii sărbători naţionale – Centenarul Unirii Mari.
Începând cu anul 1970, bienal, personalitatea marelui compozitor şi dirijor Ion Vidu este omagiată, la Lugoj, cu prilejul festivalului coral care îi poartă numele.
Pag. 1 din 2
| 30 inreg./pag. | nr. inreg: 60 |
12 |