Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Evenimente

15 aprilie 2024 / Corala
15 aprilie 2024 / Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române

Evenimentul va avea loc în sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București, pe data de 15 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Detalii

Invitație la Uniune Spirituală prin Muzică Simfonică
18 martie 2024 / Invitație la Uniune Spirituală prin Muzică

Vă așteptăm cu brațele deschise luni, 18 martie, de la ora 19:00, la Biserica Sfântul Elefterie, pentru a fi parte a unei serate memorabile, unde muzica se va întrepătrunde cu spiritualitatea, oferind o experiență unică și îmbogățitoare pentru suflet.

Detalii

Celebrăm primăvara cu muzică corală românească
1 martie 2024 / Celebrăm primăvara cu muzică corală românească

De 1 martie 2024, vă invităm să sărbătorim împreună sosirea celui mai vesel și colorat anotimp printr-un eveniment muzical de excepție: Concertul Coral de Mărțișor.

Detalii

Concert Ecumenic de Crăciun
Concert Ecumenic de Crăciun

Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă invită Luni 18 decembrie, ora 18.30, în sala Transilvania a instituției noastre, la tradiționalul Concert Ecumenic de Crăciun, intitulat anul acesta: CE VEDERE MINUNATĂ!

Detalii

LYRA la 50 de ani
LYRA la 50 de ani

Scrierea poveştii muzicale a unuia dintre cele mai longevive formaţii corale de la noi din ţară a început în luna mai a anului 1973, când un tânăr profesor vrea să creeze o poveste, muzicală, care să dea culoare vieţii culturale a urbei Buzăului.

Detalii

Concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului Voicu Enăchescu
Concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului Voicu Enăchescu

Corul de Cameră ”Preludiu – Voicu Enăchescu” și dirijorul Andrei Stănculescu vă invită pe 19 noiembrie 2023, de la ora 18.00, la Biserica ”Sfântul Elefterie”, la un concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului, chiar în ziua în care se împlinește un an de la dispariția maestrului.

Detalii

REGULAMENT Concursul de compoziție corală
REGULAMENT Concursul de compoziție corală "Liviu Borlan" desfășurat în cadrul Festivalului Coral Internațional "Liviu Borlan" de la Baia Mare, 1-2 septembrie 2023, ediția a X-a.

Festivalul Coral Internațional "Liviu Borlan", eveniment cu real ecou și prestigiu internațional, are drept scop omagierea compozitorului băimărean Liviu Borlan prin promovarea creației acestuia în cadrul manifestării respective. Dispărut prematur, creatorul Liviu Borlan a lăsat pagini muzicale de calitate care se regăsesc ca piese obligatorii în programul de concurs al participanților.

Detalii

Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, Corala
Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române, 19 iunie 2023, ora 19:00

Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București, cu sprijinul Parohiei Sfântului Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, luni, 19 iunie 2023, ora 19:00, la Biserica Sfântul Elefterie, Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române.

Detalii

Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a,
Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, "Corala Appassionato" din Târgoviște, 12 iunie 2023, ora 18:00

Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București, cu sprijinul Parohiei Sfântului Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, luni, 12 iunie 2023, ora 18:00, la Biserica Sfântul Elefterie, "Corala Appassionato" din Târgoviște. Dirijor: Prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea. Solistă: Lect. univ. dr. Micuță Mihaela.

Detalii

Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, Corul Bărbătesc
Stagiunea Corală Bucureșteană Paul Constantinescu, ediția a XII-a, Corul Bărbătesc "Cantus Domini", 08 iunie 2023, ora 19:00

După o pauză de aproximativ 6 luni, Corul Cantus Domini evoluează din nou sub bagheta dirijorului său fondator, arhid. Răzvan-Constantin ȘTEFAN (care din luna mai, a.c. are în grijă și responsabilitatea de inspector școlar pentru Muzică în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București).

Detalii

Festivalul de Muzică Corală La Poalele Ciucasului, 5 iunie 2023, de la orele 16:00
Festivalul de Muzică Corală La Poalele Ciucasului, 5 iunie 2023, de la orele 16:00

Asociația Culturală "Plai Întorsurean" vă invită la cea de-a VI-a ediție a festivalului de muzică corală "La Poalele Ciucașului", care se va desfășura luni, 5 iunie 2023, începând cu orele 16:00.

Detalii

Concertul vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol - Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Operei Naționale Române din Cluj Napoca
Concertul vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol - Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Operei Naționale Române din Cluj Napoca

În data de 31 mai, ora 18.30, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă prezintă un spectacol inedit cu muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”, care au încântat de-a lungul timpului generații de copii și părinți.

Detalii

„Hristos a înviat!” —  laitmotivul concertului Corului „Emanuel”
„Hristos a înviat!” — laitmotivul concertului Corului de cameră „Emanuel”

Luni, 22 mai 2023, de la ora 19:00, am asistat la concertul susținut de Corul de cameră „Emanuel”, dirijat de Emanuel Pecingină, la Biserica „Sf. Elefterie”. Evenimentul a avut loc în cadrul Stagiunii Corale Bucureștene „Paul Constantinescu”, ediția a XII-a, organizate de Asociația Națională Corală din România și Universitatea Națională de Muzică din București, cu sprijinul Parohiei „Sf. Elefterie”. Programul de muzică sacră a cuprins lucrări ale compozitorilor Alexandru Podoleanu, Gavriil Musicescu, Nicolae Lungu, Dumitru Georgescu-Kiriac, Ioana Ghika-Comănești și Ioan D. Chirescu, printre altele.

Detalii

CONCERT PASCAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ AL CORULUI ,,ION VIDU”
CONCERT PASCAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ AL CORULUI ,,ION VIDU”

Duminică, 21 mai 2023, odată cu Festivalul Simfonia Florilor, organizat de către Municipiul Lugoj, prin Casa de Cultură a Municipiului, începând cu ora 19.oo, Catedrala Greco-Catolică ,,Coborârea Sfântului Spirit”, din Lugoj, va găzdui Concertul Pascal de muzică religioasă al Corului ,,Ion Vidu”, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Detalii

Concert-Conferință Corul de Copii și Tineret
Concert-Conferință Corul de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" al Patriarhiei Române, 15 mai 2023, ora 19:00

Asociația Națională Corală din România, Asociația Corală de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" și Parohia Sfântul Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XII-a, luni, 15 mai 2023, ora 19:00 printr-un Concert-Conferință.

Detalii

Concert de Florii Corala
Concert de Florii Corala "Euterpe", 9 aprilie 2023, Biserica Sfântul Elefterie

Asociația Națională Corală din România și Universitatea Națională de Muzică din București prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XII-a.

Detalii

Concert eveniment Corul de Cameră
Concert eveniment Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu", 26 februarie 2023, Ateneul Român

Acest concert a marcat o secundă astrală în cei peste 50 de ani trecuți de la înființarea formației corale PRELUDIU, ansamblu cameral cu care dirijorul Voicu Enăchescu a urcat pentru prima dată pe scena Casei bucureștene de Cultură a Studenților pe data de 1 noiembrie 1972.

Detalii

Corul de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu la Ateneul Român pe 26 februarie
Corul de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu la Ateneul Român pe 26 februarie

Concertul eveniment Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu" va avea loc la Ateneul Român duminică, 26 februarie 2023, ora 19:00. Dirijor: Andrei Stănculescu.

Detalii

O nouă selecție organizată de Corul ,,SYMBOL-JEAN LUPU”
O nouă selecție organizată de Corul ,,SYMBOL-JEAN LUPU”

Corul de Copii și Tineret Symbol-Jean Lupu al Patriarhiei Române organizează o selecție pentru noi membrii, Sâmbătă 28.01.2023 în intervalul orar 12:30-14:00, în Amfiteatrul ,,I.G.Coman" al Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul" din București.

Detalii

Microstagiunea de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, ediția XXVI
Microstagiunea de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, ediția XXVI

Anul acesta, în cadrul ediției XXVI, a Microstagiunii Concertistice de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă invită, în perioada 14 - 20 decembrie, la un inedit periplu muzical - prilej de a asculta și de a cânta împreună, colinde românești de ieri și de azi și cunoscute cântece de Crăciun din repertoriul universal.

Detalii

CONCERT - SPECTACOL DE CRĂCIUN
CONCERT - SPECTACOL DE CRĂCIUN

După o pauză de doi ani, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj organizează, din nou, un Concert - spectacol de Crăciun, oferit publicului lugojean cu prilejul Sărbătorii nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și Zilei Lugojului.

Detalii

CONCERT REGAL DE CRĂCIUN – CORUL REGAL
CONCERT REGAL DE CRĂCIUN – CORUL REGAL

Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, vă invită la Concertul Regal de Crăciun, marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 20:00, în Catedrala Sf. Iosif din București.

Detalii

CORUL DE CAMERA “PRELUDIU” – CONCERT DE COLINDE LA ATENEUL ROMAN
CORUL DE CAMERA “PRELUDIU” – CONCERT DE COLINDE LA ATENEUL ROMAN

Duminică, 11 decembrie 2022, ora 19, Corul de Cameră PRELUDIU, dirijor Andrei Stănculescu, va susţine tradiționalul Concert de colinde cu care a încântat publicul în fiecare an la Ateneul Român. Acest concert va aduce aerul și atmosfera sărbătorilor, dar și un gând de recunoștință in memoriam Voicu Enăchescu, dirijor fondator și conducătorul corului timp de aproape cinci decenii.

Detalii

Festivalul Internațional de Interpretare Corală ”I.D.Chirescu”,ediția a-XLI-a, CERNAVODĂ, 19-20 noiembrie 2022
Festivalul Internațional de Interpretare Corală ”I.D.Chirescu”,ediția a-XLI-a, CERNAVODĂ, 19-20 noiembrie 2022

19 și 20 noiembrie 2022 au fost zilele Festivalului Internațional de Interpretare Corală”I.D.Chirescu” ce au prilejuit întâlnirea publicului cu cei aproximativ 300 de coriști care au oferit recitaluri cu muzică corală românească și universală; în prima zi piese laice ,în Sala Casei de Cultură din localitate iar a doua zi, lucrări din repertoriul religios în Biserica Sf.Împărați Constantin și Elena din Cernavodă.

Detalii

TURNEUL ”ROMÂNIA ÎNTRE CLASIC ȘI FOLCLORIC”, un efort intergenerațional de a promova muzica românească peste hotare
TURNEUL ”ROMÂNIA ÎNTRE CLASIC ȘI FOLCLORIC”, un efort intergenerațional de a promova muzica românească peste hotare

După succesul festivalului Roots Fest din vară, corul Arpeggio revine pe scenă împreună cu naista Andrea Chira si cu celebrul dirijor Gian Luigi Zampieri.

Detalii

Caleidoscop muzical bănățean
Caleidoscop muzical bănățean

Praznicul Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, fost episcop al Râmnicului, cărturar care a slujit cu devotament slova scrisă românească, a prilejuit un select concert-omagiu (27 septembrie a.c.), susținut de Corul „Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta maestrului Marian Cristi Stroe

Detalii

CONCERT REGAL ANIVERSAR – 10 ani de la înființarea Corului Regal
CONCERT REGAL ANIVERSAR – 10 ani de la înființarea Corului Regal

Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române va organiza și susține Concertul Regal Aniversar dedicat împlinirii a 10 ani de la înființarea ansamblului.

Detalii

Corul
Corul "Emanuel" al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" în concert la U.N.M.B. - Stagiunea a XI-a, 27 iunie 2022, ora 19:00

Corul de cameră "Emanuel" al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" din București este condus de prof. dr. Emanuel Pecingină din februarie 2021.

Detalii

Pag. 1 din 6 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 167