Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București, Asociația Culturală a Corului Bărbătesc Cantus Domini și Asociația pentru Cultură și Tradiție Anton Pann organizează Concert de muzică religioasă, luni, 31 martie 2025, orele 19:00 la Biserica "Sf. Elefterie-Nou", București.
După o iarnă primăvăratică, acum, la început de primăvară calendaristică, plini de speranță și iubire dorim să vă oferim câteva MĂRȚIȘOARE MUZICALE!
Corala Catedralei Patriarhiei Române – trecută până astăzi prin diferite metamorfoze –, îşi află originile odată cu începutul fragil al coralisticii româneşti din Muntenia (1836). Între marii dirijori si compozitori aflați la pupitrul coralei catedralei mitropolitane din București, amintim pe Gheorghe Cucu și Nicolae Oancea. Până la sfârșitul sec. al 19-lea asistăm la o etapă de formare a unui repertoriu adecvat și de cristalizare a unei sonorităţi „mixte,” fără să vorbim însă de cor mixt în accepţiunea de astăzi. Vocile de alto şi sopran erau susţinute multă vreme de copii.
Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, vă invită la Concertul Regal de Crăciun, marți, 10 decembrie 2024, începând cu ora 20:00, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București.
Anul acesta, în cadrul ediției XXVIII, a Microstagiunii Concertistice de Crăciun - Colindul VOCILOR TRANSILVANE, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă invită, marți 10 decembrie, ora 18.30, în sala TRANSILVANIA a C.C.S. Cluj, la un excurs muzical de excepție - prilej de a asculta și de a cânta împreună, colinde românești de ieri și de azi și cunoscute cântece de Crăciun din repertoriul universal.
Sâmbătă, 7 decembrie 2024, pe scena Sălii Balada din Focșani, au răsunat voios glasurile colindătorilor celei de-a X-a ediții a Reuniunii Corale "Colinde, Colinde..."
În luna decembrie, grupul coral polifonic Arpeggio marchează cu bucurie un deceniu de excelență în arta muzicală, dedicat promovării muzicii corale românești. Acest parcurs a fost construit cu pasiune, devotament și dorința de a conecta oameni și comunități prin puterea artei. În zece ani de activitate, Arpeggio a adus împreună peste 25.000 de spectatori din 18 orașe europene, în 127 de concerte corale gratuite, devenind o voce puternică și o punte de legătură între românii din întreaga Europă.
Corul Seminarului Teologic Ortodox din București Dirijor: Arhid. Prof. Nifon Constantin În program: colinde în stil psaltic din colecția lui George Breazu, pr. Cristian Alexandru și Nicolae George Jerdea; lucrări corale de: N. Lungul, Tiberiu Brediceanu, Vasile Popovici, Valentin Teodorian, Paul Constantinescu, Ion Popescu-Runcu, Gh. Danga, Giuliano Caccini, Michael Cox, John Francis Wade, Maxim Vasiliu, Gelu Stratulat și Victor Stoica.
Corul Plai Întorsurean din Întorsura Buzăului, județul Covasna, dorește să vă invite la Festivalul Coral La Poalele Ciucașului ce va avea loc la Întorsura Buzăului în data de 16 noiembrie începând cu orele 17.00.
Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca – dirijor Adrian-Nicolae Corojan, vă invită la un Concert coral de toamnă cu genericul: ”ROMANȚE și CÂNTECE DE PETRECERE”.
Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică și Asociația Culturală a Corului Bărbătesc CANTUS DOMINI organizează Concert de muzică religioasă, luni, 18 noiembrie 2024, orele 18:00, Sala George Enescu.
Corala Appassionato, dirijată de prof.univ.dr. Florin Emil Nicolae Badea a participat în perioada 28 august - 1 septembrie la 4th International festival of choirs and orchestras in Prague - Czech Republic, organizat de MRF - unde a susținut două concerte, foarte bine primite de public.
Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Primăria Orașului Topoloveni, Casa de Cultură "PR. Ion Ionescu" - Topoloveni și Asociația Culturală ARS NOVA organizează Festivalul Internațional de Muzică Corală și Instrumentală "D. G. Kiriac", ediția a XXXI-a, în perioada 13-15 iunie 2024.
Corala Universitarilor Clujeni are plăcerea de a vă invita la concertul omagial in memorian Mihai Eminescu „EMINESCIANA” - 135 DE ANI pe care îl organizăm în data de 12 IUNIE 2024.
Asociația Corală Națională din România, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Universitatea Națională de Muzică și Biserica "Sfântul Elefterie" prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XIII-a, 2023-2024, Corala Appassionato, luni, 10 iunie 2024, ora 19:00, la Biserica "Sfântul Elefterie".
Asociația Corală Națională din România, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Universitatea Națională de Muzică și Biserica "Sfântul Elefterie" prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XIII-a, 2023-2024, luni, 3 iunie 2024, ora 19:00, la Biserica "Sfântul Elefterie".
Pe data de 29 mai 2024, ora 19:00, la Muzeul de Istorie va avea loc Concertul Aniversar Corala Appassionato (Universitatea Valahia din Târgoviște 32 de ani. Specializarea Muzică - 25 ani).
În data de 18 mai 2024, am avut bucuria de a participa la concertul „Te slăvim pe Tine, Părinte!” susținut de Corala „Sf. Antim Ivireanul” a Arhiepiscopiei Râmnicului, dirijată de Marian Cristian Stroe, eveniment ce a marcat împlinirea a 20 de ani de existență a ansamblului. Concertul a avut loc la Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Centrului Cultural „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.
Veste bună pentru iubitorii de muzică! Capitala muzicii corale româneşti se va muta, în luna mai, la Cernavodă! Administrația Publică Locală organizează cea de-a XLIII- a ediție a ”Festivalului Internațional de Interpretare Corală Ioan D.Chirescu”.
Asociația Națională Corală din România, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Universitatea Națională de Muzică și Biserica Sfântul Elefterie prezintă CONCERTUL "Rugăciunea și muzica-terapie pentru trup și suflet" susținut de Corul de copii și tineret "Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române în Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XIII-a 2023-2024, marți, 14 mai 2024, ora 19:00 la Biserica Sfântul Elefterie.
Asociația Națională Corală din România, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Universitatea Națională de Muzică și Biserica Sfântul Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XIII-a 2023-2024, luni, 13 mai 2024, ora 19:00 la Biserica Sfântul Elefterie.
28 aprilie a.c., ora 18.00 - Ofrandă muzicală de Florii, în Biserica ortodoxă Sf. Prooroc Ilie, str. Târnavelor nr. 4
În cadrul ediției XVIII, a Microstagiunii Pascale Cântăm Învierea Ta, Doamne, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, dirijor Adrian-Nicolae COROJAN, împreună cu invitatele noastre: soprana Daniela MUREȘAN-CHIȘBORA, mezzosoprana Melinda DUFFNER și Natalia CONSTANTIN acompaniament pian – susținem, marți 23 aprilie, ora 18.30, un Concert Ecumenic de Paști, în sala Transilvania a C.C.S.
Corul de Copii Meloritm activează în cadrul Palatului Național al Copiilor din Bucureşti, iar în cei 45 de ani de existență a reușit să realizeze o remarcabilă activitate artistică, numărându-se astfel printre corurile de prestigiu ale scenei bucureștene. Înființat din anul 1979 este de 22 ani coordonat de profesor doctor Elena Maria Nicolai.
Această seară de neuitat va avea loc în incinta Bisericii "Sfântul Elefterie" din București, joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 19:00.
Evenimentul va avea loc în sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București, pe data de 15 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.
Concertul „Gesualdo da Venosa - Tenebræ Responsoria - Sabbato sancto | Tomás Luis De Victoria - Officium defunctorum”, își propune să pună în prim planul scenei muzicale românești muzica veche plurivocală, dar și să continue tradiția concertelor informate din punct de vedere istoric pe care Corul de Cameră „Preludiu - Voicu Enăchescu” a început-o în anul 2022.
Prin Concertul Aniversar de Mărțișor, la care vă invităm - marți 5 martie, ora 18.30, în sala Transilvania a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ – dorim să marcăm mai multe evenimente: Sărbătoarea Mărțișorului; Sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii; Aniversarea a 3 decenii, de împreună-lucrare a binomului Adrian-Nicolae COROJAN & VOCI TRANSILVANE;
Concertul va avea loc în ambianța sacră a Bisericii "Sfântul Elefterie", luni, 1 aprilie 2024, la ora 19:00.
Vă așteptăm cu brațele deschise luni, 18 martie, de la ora 19:00, la Biserica Sfântul Elefterie, pentru a fi parte a unei serate memorabile, unde muzica se va întrepătrunde cu spiritualitatea, oferind o experiență unică și îmbogățitoare pentru suflet.
Pag. 1 din 7
| 30 inreg./pag. | nr. inreg: 195 |