Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

CORUL DE CAMERĂ „PRELUDIU – VOICU ENĂCHESCU” – CONCERT LA CATEDRALA SF. IOSIF - 5 MARTIE 2024

Concertul „Gesualdo da Venosa - Tenebræ Responsoria - Sabbato sancto | Tomás Luis De Victoria - Officium defunctorum”, își propune să pună în prim planul scenei muzicale românești muzica veche plurivocală, dar și să continue tradiția concertelor informate din punct de vedere istoric pe care Corul de Cameră „Preludiu - Voicu Enăchescu” a început-o în anul 2022. Concertul eveniment va prezenta lucrări în premieră absolută în România și extrem de puțin cântate în întreaga lume.

Corul de Cameră ,,Preludiu - Voicu Enăchescu”, dirijat de Andrei Stănculescu, propune o interpretare informată din punct de vedere istoric a Tenebræ Responsoria - Sabbato sancto, unde, elementul surpriză îl va reprezenta colaborarea ansamblului nostru cu un duo deja cunoscut pe scenele naționale și internaționale, Duo Iancu-Lobonț (arciliuto). Este cunoscut faptul că Gesualdo da Venosa a fost pe lângă un inovator și excentric compozitor, un mare virtuoz al lăutei, iar Olivia Iancu și Claudiu Lobonț vor aduce sonoritatea specifică epocii în atenția publicului curios de culoarea unică a acestui instrument fascinant și încă prea rar auzit în România.

A doua parte a concertului dorește abordarea unei splendide lucrari extrem de rar interpretate in forma ei integrală - Officium defunctorum de Tomás Luis de Victoria, lucrare monumentală a unuia dintre cei mai prolifici compozitori spanioli ai Renașterii, care va pune în evidență atât forța interpretativă a acestui cor de mare tradiție în România, cât și vocile soliste ale Corul de Cameră „Preludiu - Voicu Enăchescu”.