Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului Voicu Enăchescu

Corul de Cameră ”Preludiu – Voicu Enăchescu” și dirijorul Andrei Stănculescu vă invită pe 19 noiembrie 2023, de la ora 18.00, la Biserica ”Sfântul Elefterie”, la un concert comemorativ, Cu glasul tău…, dedicat dirijorului-fondator al ansamblului, chiar în ziua în care se împlinește un an de la dispariția maestrului. 

Concetrul este realizat de Asociaţia Naţională Corală din România în parteneriat cu Centrul Național de Artă ”Tinerimea Română” și Biserica ”Sfântul Elefterie”.

Iată doar câteva dintre disticțiile pe care Voicu Enăchescu le-a primit de-a lungul timpului...

  • în urma participări la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional ”George Enescu”, din 1995, Corul a primit din partea  Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali din România - Premiul pentru excepționalul program prezentat.
  • în 2004, a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural în Grad de Comandor” pentru promovarea culturii.
  • ambele participări ale corului Preludiu în 2002 și în 2012, la Festivalul Internațional de la Beijing - China, au adus o recunoaștere a valorii dirijorului prin acordarea Premiului pentru cel mai bun dirijor.      

În calitate de Președinte al Asociației Naționale Corale din România, maestrul Voicu Enăchescu a fost sufletul activității corale pe care a stimulat-o în permanență, încurajându-i pe tinerii dirijori, fiind un promotor al creației corale românești.

Începând cu 26 februarie 2023, Corul de Cameră Preludiu poartă și numele dirijorului său fondator ”Voicu Enăchescu”, cel care a lăsat în urma sa un aparat coral profesionalizat, capabil să abordeze lucrări dintre cele mai dificile. În turneul aniversar de anul trecut, organizat cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la înființare, Corul ”PreludiuVoicu Enăchescu” și noul dirijor al formației, Andrei Stănculescu, au demonstrat că vor duce mai departe cu cinste opera maestrului lor.