Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul ARS NOVA Pitești. Corurile Euterpe și Vox Adelfica. Luni, 13 mai 2024, ora 19:00 la Biserica Sfântul Elefterie

CORUL DE CAMERĂ ARS NOVA PITEȘTI

Corul de cameră ARS NOVA a luat ființă în anul 1970, la inițiativa profesorului Gheorghe Gomoiu, reunind un grup de tineri absolvenți ai institutelor muzicale din țară,  profesori de muzică din Municipiul Pitești, proaspeți absolvenți ai diferitelor facultăți, care au cântat în coruri studențești și au fost repartizați în județul Argeș.

Denumirea corului are la baza dorința și încercarea permanentă de a interpreta muzica (arta) nouă, modernă.

Abordând un repertoriu vast, de la muzica Renașterii până la cea contemporană, de la piese religioase la prelucrări folclorice sau muzică de film, Ars Nova este în deplină concordanță cu numele pe care îl poartă de mai bine de jumătate de secol.

De-a lungul anilor a participat la numeroase festivaluri de prestigiu din țară și străinătate, de asemenea a realizat numeroase.
 

Corul „Euterpe” a fost înființat în anul 1990 de către dna profesor Georgeta Aldea. Alcătuit inițial din eleve ale Liceului Pedagogic din București, corului  i s-au adăugat pe parcurs absolvente ale acestuia, studente și tinere de diverse profesiuni.

Prezență vie în viața artistică, formația a participat cu succes, la numeroase festivaluri și concursuri naționale și internaționale, fiind deținătoarea unui bogat palmares de diplome și distincții.

Valoarea artistică  a corului “Euterpe” a fost confirmată și de diplomele de excelență oferite de Asociația Națională Corală din România, de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania si de Ministerul Educației.    

Corul “Euterpe” a efectuat înregistrări la Radio și Televiziune, a realizat casete audio și compact discuri.

În prezent, corul este dirijat de către dna Heliana Tudor şi dl Grigore Miron.


Vox Adelfica
este un grup coral bărbătesc format din tineri și foarte tineri muzicieni, uniți de iubirea de muzică, de bucuria cântării, care ivesc spre lumină partituri românești și străine, într-o interpretare plină de entuziasmul sufletesc al fiecăruia, cu o unitate greu de egalat.

Corul cântă la nivel academic, profesional, oferind o notă unică de expresie, având ca scop frumusețea interpretării in unitatea glasurilor.

După 15 ani de cântat împreună, cu participării la festivaluri si evenimente culturale muzicale, în anul 2018, și-au luat numele de Vox Adelfica.