Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

18 aprilie 2024 / Corul bărbătesc CANTUS DOMINI

Vă invităm la un eveniment deosebit de muzică corală din cadrul Stagiuneii Corale Bucureștene "Paul Constantinescu", ediția a XIII-a. Această seară de neuitat va avea loc în incinta Bisericii "Sfântul Elefterie" din București, joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 19:00.

Organizat de Asociația Națională Corală din România, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Universitatea Națională de Muzică, evenimentul promite o selecție excepțională de lucrări sacre și profane ale compozitorilor renumiți precum Sergei Rachmaninoff, Dmitry Bortniansky, Pavel Chesnokov și mulți alții.

Sub bagheta talentatului dirijor Răzvan-Constantin Ștefan, Corul bărbătesc "Cantus Domini" va da viață acestor compoziții într-o interpretare ce promite să fie memorabilă. În plus, vom avea plăcerea să-i ascultăm pe soliștii Andrei Predescu, Gheorghe-Alexandru Lazăr, Ilie Alexandru Răducanu și Ștefan Mihalache, care își vor uni vocile pentru a completa această experiență muzicală.

Intrarea este liberă, astfel încât fiecare iubitor de muzică este binevenit să se bucure de o seară plină de armonie și frumusețe spirituală. Vă așteptăm cu drag să împărtășim împreună bucuria muzicii corale!

---

Corul bărbătesc CANTUS DOMINI a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică, tineri de formație teologică și/sau muzicală. Încă de la înființarea sa și până în prezent, corul este dirijat de Răzvan Constantin ȘTEFAN,  profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din București.

Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI, este membru în Asociaţia Naţională Corală din România (A.N.C.R.) și are încheiate protocoale de colaborare cu mai multe instituţii culturale.

De-a lungul timpului, corul şi-a construit un palmares notabil:

 1. 2012, World Choir Games - Cincinnati-Ohio, Statele Unite ale Americii, două medalii de argint;
 2. 2013, European Choir Games- Graz, Austria, medalie de argint;
 3. 2014, Locul I - medalie de aur şi Cupă la categoria “Coruri bărbăteşti”, în cadrul evenimentului Istanbul International Chorus Competition & Festival, Istanbul –Turcia. Bucuria momentului a fost dublată de participarea Corului la Liturghia oficiată la Biserica „Sfânta Muceniţă Paraschevi“ a comunităţii româneşti din Istanbul în prezenţa Sanctităţii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic şi a unor înalţi demnitari ai celor două State.
 4. 2015, participarea la Festivalul- Concurs Internaţional Coral The Singing World, Sankt Petersburg-Rusia, unde a obtinut trei premii: 1. medalia de aur la secţiunea “Coruri pe voci egale”, 2. medalia de argint la secţiunea “Coruri de cameră”, 3. premiul afecţiunii din partea publicului.
 5. Anul 2017 a fost marcat prin prezenţa corului la două evenimente internaţionale importante:
 6. Festivalul-Concurs Internaţional Coral de la Preveza-Grecia,  unde Corul a obţinut două medalii de argint
 7. Festivalul International de muzica traditionala şi religioasa "Samaa"- Cairo, Egipt; în urma invitaţiei transmise Corului de Ministerul Relaţiilor Culturale al Republicii Arabe Egipt.
 8. 2018, participarea la Festivalul-Concurs Coral International The Singing World,  Sankt Petersburg-Rusia.
 9. sectiunea a 2-a - “Coruri pe voci egale femeieşti şi bărbăteşti” - Medalie de aur
 10. secţiunea a 5-a - “Coruri de cameră”  - Medalie de aur
 11. sectiunea a 7-a - "Muzică Sacră"- Medalie de aur
 12. Premiul Special pentru cel mai bun solist
 13. Premiul special al publicului, obţinut prin votul exprimat de public în runda “Grand Prix”.

Corul bărbătesc CANTUS DOMINI, în stagiunea 2014-2015, a primit două distincţii înalte, unice şi mai ales onorante pentru membrii acestuia.

Astfel, Preafericitul Părinte † DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a acordat corului Diploma Omagială şi Medalia comemorativă “Sfinţii Martiri Brâncoveni” (7 octombrie 2014) şi Diploma Omagială “Sfântul Iona Gură de Aur (14 decembrie 2015), “…în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru merite deosebite în păstrarea dreptei credinţe şi promovarea culturii creştine!”.

Este important de subliniat faptul că toate proiectele culturale ale corului, îndeosebi cele din afara graniţelor ţării, s-au realizat prin susţinerea Preafericitului Părintelui nostru Patriarh, de fiecare dată având  înalta binecuvântare a Preafericirii Sale. Astfel, prin sprijinul unor instituţii importante de stat şi nu numai, precum şi al unor persoane fizice, iubitoare de cultură şi în mod deosebit iubitori ai corului nostru, am reuşit să  promovăm muzica corală românească, numele României și al Bisericii Ortodoxe Române, în mai multe ţări: Statele Unite ale Americii, Canada, Republica Arabă Egipt, Rusia, Turcia, Austria, Bulgaria şi Grecia.
Invitarea Corului pentru a concerta pe scene renumite din Bucureşti și din ţară: Biblioteca Academiei Române (2014), Biblioteca Nationala a României (2015, 2016, 2018), scena Studioului „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române (2013), Palatul National al Copiilor (2016) sau Ateneul Român (2017, 2018), a reprezentat semnul cel mai important al recunoaşterii corului în galeria renumitelor formații corale bucureștene şi naţionale.

La evenimentele competiționale la care a participat, Corul s-a remarcat prin rezultate deosebite, obținând Marele Premiu, Premiul I, Premiul al II-Iea, Medalia de aur și de argint, Premii speciale pentru cel mai bun solist și pentru cel mai bun dirijor, dar și Diplome de Excelență și Diplome Omagiale oferite de Patriarhia Română, Ministerul Culturii din Republica Arabă Egipt, Consulatul României la Sankt Petersburg, Centrul Cultural Unesco-Grecia, Primăria Generală a Municipiului București.

Corul CANTUS DOMINI, și-a propus să promoveze peste hotare patrimoniul cultural românesc și muzica corală românească, contribuind astfel, la recunoașterea și aprecierea universală a calității i se oferă ocazia, prin asemenea participări la competiții și evenimente deosebită onoare.