Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ CORALĂ ROOTS FEST, 21-25 IUNIE 2022

Festivalul internațional de muzică corală Roots Fest a ajuns la de-a cincea ediție și se va desfășura la Roma în zilele de 21 și 25 iunie. Festivalul este organizat de asociația culturală ARPRO, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR).

Accademia di Romania in Roma și Bazilica San Vitale din Roma găzduiesc festivalul Roots Fest, care reunește coruri de naționalități și confesiuni diferite sub semnul muzicii. Pe lângă obiectivele social-culturale de a reuni comunitatea românească prin muzică și de a favoriza studiul muzicii corale românești, festivalul urmărește dezvoltarea unui dialog permanent între muzicienii amatori și profesioniști, păstrarea legăturii culturale cu România și sensibilizarea publicului către acest gen muzical. La fel de importantă este și latura pedagogică a muzicii corale, care ne învață arta de a-l asculta pe cel de lângă noi și de a crea mereu armonie.

Marți, 21 iunie, de la ora 19:00, Arpeggio, alături de M. Gian Luigi Zampieri, NonSoloCoro și Schola Cantorum di Roma vor susține la Accademia di Romania in Roma(Viale delle Belle Arti, 110) un concert de muzică corală laică. Inaugurarea festivalului va avea loc cu ocazia celebrei manifestări Festa della Musica, eveniment anual organizat de AIFPM, în colaborare cu Ministerul Culturii din Italia și cu patronajul Reprezentanței în Italia a Comisiei Europene și al SIAE. Sărbătoarea Muzicii are ca obiectiv principal revitalizarea artei muzicale, iar tema ediției din acest an, "Recovery Sound Green Music Economy", pune accent pe respectul pentru mediu. Evenimentul include spectacole susținute de peste 10.000 de artiști din 655 de orașe.

Corurile prezente la Roots Fest 2022, care vor aduce în atenția publicului noi armonii și interpretări, vor fi: grupul polifonic feminin ”Arpeggio”, acompaniat la pian de M. Gian Luigi Zampieri, corul mixt polifonic ”Schola Cantorum di Roma”, corul feminin “NonSoloCoro”, corul ”Gaudium Poloniae”, corul ”Catolica” și corul ”Cantate Domino”.

În continuare, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19.30, la Basilica di San Vitale din Roma (Via Nazionale 194), Catolica, Gaudium Poloniae, Cantate Domino și Arpeggio, împreună cu M. Gian Luigi Zampieri la orgă, vor susține un concert de muzică sacră.