Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul de camera ”PASTORALA” din Focsani

Luni, 10 februarie 2020, ora 18:00 la Biserica "Sf. Elefterie"

Fondat in luna noiembrie 1977 de catre prof. Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Camera al Sindicatului Invatamant din Focsani, are in componenta sa: educatoare, invatatori, profesori de diferite specialitati si alti iubitori de muzica corala. A functionat multi ani paralel cu corul mare al sindicatului invatamant, dirijat de profesorii Al. Macedon, N. Jurjiu si I. Dumitrache.

A sustinut concerte in municipiu, judet si in tara, remarcandu-se ca o formatie redutabila in randul corurilor de camera. Debutul pe scena mare a tarii are loc in 1979 la Festivalul national al Corurilor de Camera de la Tg. Mures, cand din cele 40 de coruri participante, obtine locul II pe tara.

Dupa 1998 a colaborat cu orchestra si solistii Teatrului National de Opereta ,,Ion Dacian’’, solistii Dorin Teodorescu, Mioara Manea, Daniela Vladescu, Florin Georgescu, pianista Crinela Barbu, dirijorul Geroge Balint, Orchestra de Camera Radio, Cvartetul ,,Voces’’ din Iasi, Corul ,,Preludiu’’, naistul Gheorghe Zamfir si altii.

Repertoriul Corului de camera ,,Pastorala’’ cuprinde peste 300 de lucrari corale apartinand tuturor epocilor de creatie muzicala, de la Renastere la contemporani, miniaturi corale, madrigale, alte lucrari a capella, dar si cu acompaniament: oratorii, misse, cantate, requieme, muzica vocal – simfonica.

Un loc important il ocupa lucrarile genului muzicii religioase si a celor de inspiratie folclorica. Participa la festivaluri si concursuri corale organizate in principalele centre culturale din tara si din strainatate: Lugoj, Blaj, Brasov, Pitesti, Iasi, Constanta, Cluj, Karpenise si Ermione (Grecia), Italia, Portugalia, Franta, Germania.

A sustinut sute de concerte si recitaluri in cei 43 de ani de activitate neintrerupta. A cantat in: Ingolstadt, Munchen, Regensburg, Ferminiano, Italia, Vatican, Autun Paris, Reims – Franta, Bruxelles, Woha – Belgia, Luxemburg, Budapesta, Viena.

Din 1990, Corul ,,Pastorala’’ este membru fondator al Asociatiei Nationale Corale din Romania, Fundatia ,,Marin Constantin’’.

Activitatea corala internationala ii faciliteaza intrarea ca membra in Miscarea Corala Europeana ,,Europa Cantat’’ Munchen si a ,,Coeur Joie International Lyon’’.

Corul ,,Pastorala’’ isi desfasoara activitatea concertistica in stagiuni anuale promovand muzica corala traditionala, laica si religioasa, precum si muzica contemporana romaneasca si universala.

Desfasoara o intensa activitate de educatie estetica, muzicala a publicului spectator din municipiul Focsani, Judetul Vrancea si din tara.

Promoveaza schimburile culturale pe baza de reciprocitate cu alte coruri din spatiul european, fiind astfel un mesager al artei corale romanesti.

Drumul ascendent si acumularile calitative si cantitative in privinta repertoriului si interpretarii corale situeaza corul ,,Pastorala’’ in randul formatiilor prestigioase din Romania.

Din anul 2000, Corul ,,Pastorala’’ este fondator al Festivalului Coral National si International ce-i poarta numele, situand municipiul Focsani in randul centrelor culturale organizatoare de festivaluri corale din tara si strainatate.

Anul acesta, Festivalul Coral International Pastorala a ajuns la a XX-a editie.

Corul ,,Pastorala’’ este o scoala a cantului coral in municipiul Focsani si Judetul Vrancea, depistand si promovand vocile deosebite din randul tinerilor si adultilor.