Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

In memoriam Dragos Alexandrescu

Compozitor, teolog, profesor universitar, dirijor si bizantinolog, Dragos Alexandrescu s-a nascut la Constanta, in data de 16 ianuarie 1942. Dupa studiile din orasul natal, se muta in capitala pentru a isi aprofunda bagajul formarii muzicale la Conservatorul "Ciprian Porumbescu", astfel ca la scurt timp dupa absolvirea acestuia, devine profesor la catedra de Teorie si Solfegiu. La București a beneficiat de îndrumările marilor profesori ca: George Breazul (teorie-solfegiu), Ion Dumitrescu (armonie), Alfred Mendelsohn (contrapunct, compoziţie), Theodor Rogalski (orchestraţie), Zeno Vancea şi Adriana Sachelarie (istoria muzicii), Harry Brauner şi Tiberiu Alexandru (folclor), Irina Lăzărescu şi Eugenia Ionescu (pian), Ion Ghiga şi Paul Jelescu (citire de partituri). Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti (1949). 

Dragoş Alexandrescu a fost de-a lungul vietii dirijor al corului bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Constanţa, psalt şi dirijor al corului Bisericii "Parcul Domeniilor" din Bucureşti. A fost hirotonit diacon la Huşi şi a condus Biblioteca muzicală a Radiodifuziunii Române. A fondat şi a condus Cenaclul muzical din Constanţa între 1963 şi 1989. Discipol al maestrului Chirescu, Dragos Alexandrescu a fost pentru mulți ani președinte al Festivalului de Muzică Corală "I.D. Chirescu" de la Cernavodă. Este membru onorific în HONORARY EDUCATIONAL ADVISORY BOARD, din THE AMERICAN BIOGRAPHICAL INSTITUTE, North Carolina, S.U.A. (1984), iar în 2004 a fost distins cu premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Dragos Alexandrescu s-a stins din viata vineri, 07 martie 2014, la varsta de 90 de ani si a fost inmormantat duminica la cimintirul Ciorogârla din Ilfov.