Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Festivalul ”D.G.KIRIAC”, tradiția merge mai departe

În perioada 24-26 iunie s-a desfășurat la Pitești, sala Lumina a Centrului Cultural Județean Argeș, cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică corală ”D.G.Kiriac”.

Acesta a fost și un prilej pentru sărbătorirea a 50 de ani de activitate neîntreruptă a corului Ars Nova, care de peste jumătate de veac este un reprezentant de seamă al valorilor cultural-artistice românești. Au fost amintiți și premiați membrii fondatori ai acestui ansamblu, foști și actuali coristi, dar și personalități ale vieții culturale românești,  care au contribuit la un moment dat la promovarea formației corale.

Unul dintre concertele din cadrul festivalului s-a desfășurat pe scena Casei de Cultură "Preot Ion Ionescu ", Topoloveni, unde au cantat corul " Ars Nova " Pitești, corala " Muzicor", Ploiești,  corala " Sf. Mucenic Mina",
Slobozia, corala " D.G.Kiriac", Pitesti și corul " Pr.Ion Ionescu", Topoloveni.

Pe scena sălii Lumina din Pitesti au urcat corul "Orfeu", Curtea de Argeș, corul "Carmen Argessis", Pitesti, corala " D.G.Kiriac ", Pitesti și corul "Ars Nova ", Pitesti, formațiile corale abordând un repertoriu vast, ce a cuprins atât piese religioase, reinterpretari folclorice, cât și muzica de film sau din repertoriul internațional.

Ca în fiecare an, festivalul a fost onorat de prezența corului "Preludiu", dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, formație etalon în muzică corală românească. Acesta a încheiat ultima seara a festivalului și a impresionat ca de fiecare dată când urca pe scena, prin interpretarea rafinată și prin muzicalitatea desăvârșită.

În calitate de Președinte al Asociației Corale din România, maestrul Voicu Enăchescu a oferit diploma de excelență formației corale ”Ars Nova” a Centrului Cultural Județean Argeș, fondată de Prof. Gheorghe Gomoiu și dirijată de Prof. Radu Titi, cu prilejul aniversării a 50 de ani de activitate în slujba muzicii corale românești și diploma de excelență doamnei Araxy Negoșanu, manager al Centrului Cultural Județean Argeș, pentru organizarea celei de-a XXVIII - a ediții a Festivalului Internațional de muzică corală și instrumentală ”D.G. Kiriac”.

Se cuvine a fi amintit faptul că la Centrul Cultural Argeș, a fost vernisată expoziția cu tema ” Armonii pe ritmuri de culoare” cu tablouri realizate de domna Mariana - Claudia  Filipescu, membră a corului ”Ars Nova” din 2012 și vicepreședinta  formației, pe care o felicităm încă o dată și pe această cale și îi urăm mult succes în continuare.

 

                                                                                                    Cerasela Boldeanu