Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Compozitorul Mihai Vanica a încetat din viață

"Dinastia de muzicieni Vanica", (așa cum s-a exprimat muzicologul Viorel Cosma), e din nou mai săracă, prin plecarea dintre noi, în ziua de 17 martie 2021, a celui care a fost compozitorul și omul de radio MIHAI VANICA.

Descendent al unei familii de muzicieni celebri, tatăl său fiind compozitorul și dirijorul ION VANICA, cel care a înființat în 1945 Corul de copii Radio, iar fratele său mai mare ROMEO VANICA, fondator al formației "MONDIAL"și autorul șlagărului anilor ,60-,70, "Iubire, bibelou de porțelan", MIHAI VANICA, a fost de asemenea compozitor de muzică ușoară, violonist în Orchestra Radio și redactor la România Cultural, slujind muzica noastră, cu talent, pasiune și dăruire.

 

Într-un "Best of MIHAI VANICA", intitulat "Dragă mamă, apar printre interpreții pieselor sale, Aurelian Andreescu, Mirabela Dauer, Doru Tufiș, Carmen Rădulescu, Gabriel Dorobanțu, Marian Stere, Daniel Iordăchioaie, Mădălina Manole, Ilie Micolov, Simona Nae.

Trebuie de asemenea amintit faptul că MIHAI VANICA a organizat în mai multe orașe din țară Festivalul pentru copii "Minimegastar" și pe cel internațional "Steaua Carpaților"la Brașov.

Cu un imens regret pentru anii săi de suferință și pentru plecarea sa prematură dintre noi,îi suntem recunoscători pentru tot ce a creat în muzica românească! Slujba de înmormântare, va avea loc mâine, 20 martie ora 11:30, la Cimitirul Giulești, Adormirea Maicii Domnului.

 

Drum lin spre stele, Mihai!

Alina Pârvulescu