Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

35 de ani de muzică corală la Cernavodă

În perioada 26-27 noiembrie 2016 Oraşul Cernavodă a fost gazda celei de de a XXXV-a editie a FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ CORALĂ "I.D.CHIRESCU".

Evenimentul a reunit sute de iubitori de muzică, atât din localitate, cât şi din alte zone. Publicul a avut parte de două seri de spectacol inedit oferit de 16 ansambluri corale invitate din ţară, din Bulgaria, din Republica Moldova, din Italia, dar şi din Statele Unite, a căror prestaţie artistică a fost atent jurizată de către un grup de specialişti muzicieni, muzicologi şi profesori universitari sosiţi din Bucureşti şi din Constanţa, precum: Valentin Gruiescu, Voicu Enăchescu, Constantin Arvinte, Mariana Popescu, Alina Pârvulescu, Liliana Pişpiriş, Lura Mânzat şi Înalt Preasfinţitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului. 

Manifestarea artistică s-a desfăşurat pe parcusul a două secţiuni: LAICĂ- găzduită de sala Casei de Cultură, Sâmbătă 26 Noiembrie, începând cu orele 16:00 şi RELIGIOASĂ- gazduită de Biserica "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena", Duminică 27 Noiembrie, începand cu orele 16:00.

Devenit o tradiţie a comunităţii, iubitorii genului muzical au aşteaptat cu nerăbdare acest eveniment, care, anul acesta, a reunit cele mai multe grupuri vocale din istoria festivalului, dar şi cele mai multe grupuri vocale din străinătate. 

Festivalul este închinat marelui compozitor I. D. Chirescu, care s-a născut la Cernavodă şi a fost, timp de şapte decenii, creatorul neegalat al muzicii corale româneşti.