Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Lăudaţi pe Domnul! – Concursul Naţional de Muzică Bisericească, ediţia a VI-a, 2013

Etapa națională, desfăşurată în prezenţa Patriarhului României şi a Mitropolitului de Corint, a reunit şase corale reprezentând cele şase Mitropolii ale Patriarhiei. În urma deliberării, jurul a decis ca premiul I să revină Corului „Accoustic” al Bisericii Sfântul Nicolae Dintr-o zi, dirijat de dl dr. Daniel Jinga. Corul a reprezentat Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

Premiul al II-lea a fost acordat Corului „Aletheia” al Bisericii Bărboi din Iași care a reprezentat Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi a fost dirijat de către dna lect. univ. dr. Dorina Iușcă .

Premiul al III-lea a fost obţinut de către Corul „Il Gardellino” al Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din Cluj-Napoca care a reprezentat Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, fiind dirijat de către dna lect. dr. Liliana Cadar-Manoleasa.

Menţiunea I a revenit Coralei Parohiei Hagi Enuşi din Craiova dirijată de diac. prof. dr. Alexandru Racu. Corala a reprezentat Mitropolia Olteniei.

Menţiunea a II-a a fost acordată Corului Mixt „Doina Banatului” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara – Iosefin dirijat de prof. Florin-Nicolae Șincari. Corul a fost reprezentantul Mitropoliei Banatului.

   Menţiunea a III-a a revenit Corului Bisericii cu Lună din Oradea, dirijat de dl conf. dr. Valentin Gheorghe Lazăr.  Corul a fost reprezntat la această etapă a concursului Mitropolia Ardealului.

  Juriul a mai oferit şi un premiu special pentru cel mai talentat dirijor şi a fost acordat diac. prof. dr. Alexandr Racu.