Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

NOUL COR DE CAMERĂ HEIDENHEIM (GERMANIA)

70 de cântărețe si cântăreți între  15 și 20 de ani din Gimnaziul de Muzică Schiller prezintă anual, in afară de activitatea zilnică din școală, cele 3 ore de repetiții săptămânale și fazele de lucru intensiv, cca 40 de concerte si reprezentații și participă la concursuri internaționale. Cele 11  medalii de aur și 2 de argint obținute in ultimii 14 ani , de cinci ori premiul I pt cor de limbă germană și nu în ultimul rând  cîștigarea concursului coral al landului Baden-Württemberg si locul 6 la Concursul Corurilor din Germania sunt rezultate care nu mai necesită nici un comentariu.  Corul din Heidenheim poate participa cu un repertoriu vast și la evenimente școlare sau private, concerte de caritate, serenade estivale si concerte de Crăciun.

In ciuda vârstei lor fragede, membrii corului surprind prin obținerea unui sunet matur, ceea ce înlesnește abordarea unui larg spectru de literatură corală din toate epocile. Un proiect deosebit al primului semestru 2019  a constat   în prezentarea în premieră europeană a sinfoniei a V-a din  Stăpânul Inelelor de Johan Meij, cu un număr total de 4 reprezentații în toată Germania.

Momentele culminante în viața coristelor și coriștilor sunt însă marile turnee. În afara granițelor europene s-a mers printre altele în Argentina, Africa de Sud, Armenia, în 2016 în Brazilia, apoi în 2017 din nou prin Europa: Bulgaria, Macedonia și Albania și în 2018 din nou în America Latina : Mexic și  Guatemala.

Din 19 și până în  29 iulie  2019, tinerii muzicieni împreună cu dirijorul și fondatorul corului,  Thomas Kammel, se află în turneu prin Transilvania si Carpați, prezentând un program deosebit de variat.

Unele din contactele spre România au fost mijlocite de sași din Transilvania stabiliți în Heidenheim  cu mulți ani în urmă.  Artiști români precum  Melinda Samson (Soprană), Paul Cristian (Orgă) și Corul Solemnis (Dirijor Victor Stoica) vor evolua în Sibiu, Râșnov și București  împreună cu Noul Cor de Cameră  Heidenheim.

Vă invităm cu drag la concerte!

Mai multe informații pe www.neuerkammerchor.com