Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

CORALA “SIMEON BOTEZ” - 6 februarie 2017

CORALA “SIMEON BOTEZ”
-prezentare-

In anul 1923, la Alexandria, se infiinta “Asociatia Muzicala” in cadrul careia activau o orchestra de camera, un cvartet de coarde si un cor mixt. Corul acestei asociatii era condus de avocatul Ilie Bratescu si de unul dintre elevii lui Gavriil Musicescu de la Iasi, Simeon Botez, maestru de muzica si vioara la Scoala Normala si Liceul de baieti din Alexandria.

Corul a functionat in cadrul Catedralei “Sf. Alexandru” din Alexandria si avea in component sa mai multe personalitati ale orasului, printre care: avocatul Alexandru Colfescu (primarul orasului si, mai tarziu, prefectul judetului), prof. Atanase (Tase) Botez, prof. Maria Botez, prof. Florica Cojocaru, prof. Florica Colfescu, Jean si Leonida Simulescu, etc.

Dintre dirijorii ce au urmat lui Simeon Botez putem aminti pe prof. Atanase (Tase) Botez, fiul lui Simeon Botez, dr. Cantemir Tanasescu, avocat Gheorghe Geanta, prof. Florica Cojocaru si, din 1986 pana in prezent, prof. Caravana Lucica.

Din ianuarie 1996, corala Catedralei Episcopale “Sf. Alexandru” din Alexandria poarta numele fondatorului sau, “Corala Simeon Botez”.