Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corala Brâncovenilor și Corala Dominus, 3 iunie 2024, ora 19:00, la Biserica "Sfântul Elefterie"

Asociația Corală Națională din România, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Universitatea Națională de Muzică și Biserica "Sfântul Elefterie" prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XIII-a, 2023-2024, luni, 3 iunie 2024, ora 19:00, la Biserica "Sfântul Elefterie".

Corala Brâncovenilor
Dirijor: Veronica Vizi

În program lucrări de: Nicolae Drăgușin, Nicolae Lungu, Gabriel Mihai Niță, Veronica Vizi.

Corala Brâncovenilor a fost înființată în anul 2007 de preotul Dumitru Spoială,cor de amatori,membri parohiei bisericii Sf Ilie -Titan, prezenți la toate sărbătorile religioase,cu participare la festivaluri in țară și străinătate.Cel mai iubit premiu,cel special al juriului la Salonic 2016, festivalul de musical și muzică de film.Cea mai recentă participare, Festivalul Kostoski ediția 2022, și în țară, Festivalul Lumină din lumină ediția a 14-a,26 mai 2024.

Corala Dominus
Dirijor: Gabriel Mihai Niță

În program lucrări de: Nicolae Lungu, Dragoș Alexandrescu, Nicolae Oancea, Ciprian Porumbescu, Gabriel Mihai Niță.

Scurt istoric: ”Corala Dominus” a luat fiinţă la data de 15 iulie 1999 şi este formată din instrumentiști, cadre didactice şi alte categorii socio-profesionale. Corala este membră în  Asociația Națională Corală din Romania

Din 1 septembrie 2001 corala işi desfăşoară activitatea  în cadrul Parohiei Bisericii Şerban Vodă din Bucureşti, participând şi asigurând suportul muzical în fiecare duminică la Sfânta liturghie şi la  sărbătorile importante de peste an.

Palmares:

În 25 ani de existenţă Corala Dominus, a participat la diferite festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică corală, a susţinut o serie de concerte de muzică religioasă, laică în instituţii  publice, lăcasuri de cult şi scene în aer liber, etc.

  • Corul a participat la Festivalul Naţional de Interpretare Corala „ I. D. Chirescu” - Cernavodă - ediția XXI SI XXII unde a obţinut diploma de onoare a festivalului.
  • În anul 2006 corala a paricipat la Festivalul de Muzică Religioasă de la Palatul Patriarhiei Romane ediţia III şi la Festivalul Internaţional de Interpretare Corală „ I.D. Chirescu” – Cernavodă .
  • Locul 3 (Etapa eparhială – secțiunea interpretare) la Concursul Național de Muzică Religioasă „ Laudați pe Domnul” ediția a VI-a 2013
  • Corala a participat la Festivalul de muzică religioasă „Buna Vestire” ediţia I (2013) editia II (de 25.03.2014)
  • Festivalul național de muzică corală religioasă interconfesională cu participare internațională „Lumină din lumină”
  • Concerte religioase în cadrul Stagiunii Corale Bucureștene Paul Constantinescu organizate de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Asociația Națională Corală din Romania .
  • Concerte la diferite lăcașuri de cult și instituții publice cu ocazia sărbătorilor importante de peste an. (1999-2024)