Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia, concert in Stagiunea Corala "Paul Constantinescu"

Dupa concertul din data de 9 decembrie 2013, sustinut alaturi de Corala "Euterpe", Corul barbatesc "Sfantul Mina" al Protopopiatului Slobozia va marca a doua prezenta in cadrul Stagiunii Corale Bucurestene "Paul Constantinescu", editia a V - a. Cu un program alcatuit din lucrari religioase, ansamblul condus de Pr. Catalin Stanciu va astepta luni, 28 aprilie, ora 19:00, la sala de spectacole a Centrului National de Arta "Tinerimea Romana", eleganta scena din centrul capitalei considerata o miniatura a celebrei sali Scala din Milano.

Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a luat fiinţă în toamna anului 2009, cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la iniţiativa Părintelui Protopop Dumitru Drăghici şi a Părintelui Cătălin Stanciu, secretar al Protopopiatului şi dirijorul coralei. În prezent corala numără 25 membri clerici și tineri teologi şi abordează un repertoriu diversificat, format atât din piese religioase dar şi din piese folclorice româneşti tradiţionale scrise în notaţie liniară şi psaltică.
Corala a susținut mai multe concerte în țară si a fost invitată să participe la diferite evenimente culturale dintre care le amintim pe cele mai recente:

  • În perioada 20 – 25 iulie 2012 Corala „Sf. Mina” susține mai multe concerte în Arhiepiscopia Râmnicului la invitația Înaltpreasfințitului Gherasim al Râmnicului.
  • În data de 4 octombrie 2012 Corala reprezintă Episcopia Sloboziei și Călărașilor la Concursul Național „Lăudați pe Domnul” organizat de Patriarhia Română, ce s-a desfășurat la biserica „Sf. Spiridon Nou” din București, obținând locul al III-lea.
  • La 15 decembrie 2012 Corala „Sf. Mina” a Protopopiatului Slobozia, a avut onoarea să deschidă spectacolul oferit de Corul Național de cameră „Madrigal” slobozenilor, într-un turneu național, de Crăciun.
  • În data de 07 martie 2013 Corala concertează în cadrul Spectacolului aniversar „Din Inimă pentru Mama” organizat de Protopopiatul Slobozia.
  • De asemenea în data de 19 mai 2013 Corala participă, alături de Corul Național de cameră „Madrigal”, la Recitalul de Muzică Liturgică din cadrul Festivalului şi Concursului National de Interpretare a Liedului “Ionel Perlea” ediţia a XXII-a organizat de Centrul Cultural UNESCO "Ionel Perlea"

Ceea mai mare realizare a Coralei s-a concretizat în luna septembrie 2013, prin participarea la evenimentele culturale desfășurate în insula Lesbos, Grecia, unde a susținut 4 concerte, fiind prima corală ialomițeană ce a concertat în afara granițelor țării.

Programul ce va fi prezentat in seara de 28 aprilie va dura aproximativ 40 de minute si va fi alcatuit dupa cum urmeaza:

1. Hristos a inviat! – N. Moldoveanu;
2. Concert de Paști – C. Arion;
3. Tatăl nostru – I.D. Chirescu;
4. Metanie – Tudor Gheorghe - aranj. Marius Hristescu, versuri Radu Gyr;
5. Mare Fie-Ți Doamne Slava – aranj. Marius Hristescu, versuri Radu Gyr;
6. Graiurile Mele – Alexandru Delcea;
7. Pe Tine te Lăudăm – Ghe. Danga;
8. Doamne pe noi miluiește-ne – piesă din repertoriul clasic rus;
9. Axion Duminical – Dragoș Alexandrescu;
10. Doamne auzi glasul meu - N. Lungu;
11. Lăudați pe Domnul – Gheorghe Danga;
12. Clopote de seară (Solist Pr. Cătălin Stanciu);
13. Mare Ești Doamne – Pr. Iulian Cârstoiu.;
14. Corul Vânătorilor – Opera Aida.
 

Dirijor: Pr. Catalin Stanciu

Grafica afis: Daniel Ivan

Intrarea libera. Va asteptam!