Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul "Cantabile" din Panciu, cel mai nou membru în ANCoRom

Luna ianuarie a anului 2014 aduce în Asociația Națională Corală din România o nouă formație corală. Este vorba despre Corul "Cantabile" al Liceului Teoretic "Ioan Slavici" din orașul Panciu, județul Vrancea, formație mixtă, ce are în alcătuirea ei 22 - 25 de membrii și care este dirijată de profesorul Andrei Igor-Manovici.

Grupul coral Cantabile este compus din elevi ai claselor IX-XII din cadrul Liceului Teoretic "Ioan Slavici" , Panciu, județul Vrancea. Activitatea grupului a început în anul 2003, configurându-se inițial ca o alternativă la tipul de educație formală din cadrul instituției de învățământ menționate. Ulterior, aceasta a căpătat rezonanță și în afara instituției, prin participările multiple și diverse la acțiunile cultural-artistice sau de altă natură organizate la nivelul comunității. În acest sens pot fi enumerate participările la spectacole organizate de către Casa de Cultură a orașului Panciu ocazionate de sărbătorile creștin-ortodoxe (Paște, Crăciun), la evenimente oficiale (Ziua Eroilor, 1 decembrie) organizate de administrația locală sau reprezentațiile concertistice organizate din proprie inițiativă în cadrul Bisericilor și în alte instituții publice locale.

Din anul 2009, grupul coral Cantabile a început să participe la concursuri și festivaluri de gen, preponderent la nivelul județului Vrancea, participări cei vor aduce 3 premii I la trei dintre edițiile concursului "Lăudați pe Domnul",  organizat de ISJ Vrancea și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și premiul I la ediția a III-a din 24 septembrie 2011 a Concursului Interjudețean "Sf. Ierarh Mucenic Teodosie" de la Mănăstirea Brazi.
Coordonatorul grupului coral este profesorul de științe socio-umane Andrei-Igor Manovici, în vârstă de 36 de ani, cadru didactic al Liceului Teoretic "Ioan Slavici",  Panciu din anul 2002, absolvent al Liceului de Artă "Ștefan Luchian' din Botoșani, secția muzică și al Facultății de Filosofie din cadrul Universității Al. I. Cuza, Iași.

cantabile.lispanciu.ro/