Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Dupa datini colindam - Concert caritabil

Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi (ASTO) din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti organizează pe 12 decembrie 2013, la sediul nou al Bibliotecii Nationale a Romaniei, cea de-a treia editie a concertului caritabil „Dupa datini, colindam”. Intrarea este libera, iar accesul publicului la spectacol va fi posibil incepand cu ora 18.00.

Evenimentul se desfasoara cu Inalta Binecuvantare a Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL. Anul acesta, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, va participa la eveniment in calitate de reprezentant al Patriarhiei Romane.

Devenit emblematic pentru institutia noastra, acest concert va fi susţinut de trei coruri recunoscute la nivel international atat prin concursurile de specialitate la care au participat, cat si prin multimea de premii obtinute:

• Corul „Te Deum Laudamus”- dirijor Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei;
• Grupul Psaltic ,,Tronos” al Patriarhiei Romane - Protopsalt Diac. Mihail Buca;
• Corul Asociaţiei Studentilor Teologi Ortodocsi (ASTO), „Cantus Domini” – dirijor Pr. Prof. Dr. Stefan Constantin Razvan.

Spectatorii vor putea dona in urnele mobile aflate in sala concertului. Suma de bani stransa va fi transformata in bunuri, directionate catre Asezamantul Social „Patriarhul Justinian Marina”, prin Asociaţia Diaconia, proiect care sprijina mamele si copiii acestora, de varsta prescolara si scolara, victime ale violentei domestice, precum si copiii cu risc social, provenind din familii monoparentale, dezorganizate (10 mame si 35 de copii in total). Daruind, veti dobandi!

Evenimentul coincide cu perioada Postului Nasterii Domnului, cand nevoia de cantec şi rugaciune este simtita de fiecare om in parte. In acest ceas al bucuriei smerite, in care numaram binecuvantarile pogorate asupra noastra, se iveste momentul prielnic de a-i ajuta pe cei fata de care viata s-a dovedit mai aspra.

Voluntarii Asociatiei Studentilor Teologi Ortodocsi va invita sa va alaturati acestei cauze, prin participarea la eveniment si donatii. Ei vor avea grija sa distribuie la timp cadourile, in speranta ca vor reusi sa aduca un strop de bucurie acestor copii si mame, in preajma Sfintelor Sarbatori.

Petru Deaconu, Presedinte al Asociatiei Studentilor Teologi Ortodocsi, declara despre acest eveniment: „Rezultatele obtinute la editiile anterioare ale concertului ne-au motivat si anul acesta sa organizam aceasta activitate. Impactul pe care l-a avut evenimentul in randul participantilor, dar si al beneficiarilor, a fost unul remarcabil. Peste 1000 de persoane au fost prezente la cea de-a doua editie, donand 8 000 RON, ceea ce ne-a permis sa achizitionam haine, incaltaminte, produse de igiena personala, rechizite, produse alimentare si dulciuri pentru cei mici. De fiecare data, ASTO pune piatra de temelie la ajutorarea acestor copii, insa eforturile noastre ar fi zadarnice fara contributia invitatilor. Ca simbol al aprecierii noastre, cei care vor calca pragul Bibliotecii Nationale a Romaniei in seara de 12 decembrie 2013 vor primi noul numar al Revistei ASTO”. Le multumim pentru implicare si partenerilor nostri: Trustul Basilica al Patriarhiei Romane, Libraria Bizantina, Editura Delfin si First Copy!

Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi ( ASTO), infiintata in anul 2008, persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial, independenta, non-guvernamentala si apolitica, membra a A.S.U.B. si a U.S.R. , isi propune sa realizeze promovarea actiunilor culturale, sociale si teologice ale studentilor, dar si promovarea dialogului inter-religios, inter-confesional si inter-etnic. Printre metodele intrebuintate in acest sens se numara incurajarea dezvoltarii de proiecte, participarea la programe locale, nationale si internationale pentru studenti, precum si initierea proiectelor de promovare a valorilor universitare, toate acestea in duhul credintei crestin-ortodoxe.

Pentru informatii suplimentare, va stam la dispozitie la numarul de telefon 0740 882 552 sau pe mail, la adresa deaconupetru@yahoo.com.

Va asteptam cu drag!

Sursa: CrestinOrtodox.ro