Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

TURNEUL ”ROMÂNIA ÎNTRE CLASIC ȘI FOLCLORIC”, un efort intergenerațional de a promova muzica românească peste hotare

După succesul festivalului Roots Fest din vară, corul Arpeggio revine pe scenă împreună cu naista Andrea Chira si cu celebrul dirijor Gian Luigi Zampieri. Artiștii vor susține o serie de concerte care fac parte din proiectul "România între clasic și folcloric", o călătorie în muzica românească sacră și profană, în Italia, România și Austria. Proiectul se va desfășura sub patronajul Ambasadei României în Italia, al Accademiei di Romania in Roma, al Primăriei orașului Amelia și al Asociației Naționale Corale din România.

Prima etapă a acestui tur va avea loc la Sala Baldini din Roma, pe 28 octombrie, iar a doua pe 29 octombrie, la Duomo di Amelia, în Umbria. Va urma participarea la festivalul “I.D. Chirescu” din Cernavoda pe 19 și 20 noiembrie, iar pe 3 decembrie artiștii vor susține un concert de Crăciun în una dintre sălile primăriei orașului Viena și un concert de muzică sacră la biserica Elim din capitala Austriei pe 4 decembrie.

Turneul este rezultatul cooperării între două generații de artiști care împărtășesc același ”dor” și au ales să-și unească forțele pentru a crea o călătorie în muzica românească de la clasic la folclor, completată cu perle ale muzicii internaționale, proiect care se naște dintr-o constantă nevoie de a fi aproape de România, chiar și peste hotare. “Continuitatea între trecut și prezent este fundamentală pentru a fi mereu mai buni în ceea ce facem. De aceea, avem nevoie de experiența generațiilor precedente și de ideile inovatoare ale tinerilor” - susține Simona Vasile, dirijoarea și managerul corului feminin Arpeggio. Repertoriul include muzică de Vasile Timiș și Scheletti pe versurile celebrului Eminescu, creațiile unor celebri maeștri precum Constantin Arvinte, Vinicius Grefiens și Ion Criveanu, dar și Ennio Morricone și Astor Piazzolla, Mozart și Bach.

Proiectul este finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni - Secretariatul General al Guvernului.
Parteneri media: Agerpres, Radio România Internațional, Radio România Actualități.