Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

"Preludiu interbelic" - Concert de muzică interbelică și muzică de film

Duminică 27 martie 2022, ora 19:00, Corul de cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă TINERIMEA ROMÂNĂ vă invită la un concert extraordinar de muzică interbelică și muzică de film, prezentat pe scena Teatrului de Revistă ,,Constantin Tănase”.

Dirijor: Andrei Stănculescu

La pian: Flavian Chitic
Dansatori: Elena Duicu și Robert Andrei Vlădescu

În program:
Ioan Dobrinescu – Suita “București interbelic”
Fetițe dulci ca-n București
Inima-i un telefon
Iubesc femeia
Noapte bună Mimi
Vrei să ne întâlnim Sâmbătă seara

Astor Piazzola - Libertango
Yuri Falik - Neznakomka
Leonard Bernstein / Mac Huff - West Side Story (Suită corală)
Richard Rodgers / Oscar Hammerstein - The Sound of Music (Suită corală)


Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Teatrului “C. Tănase”, zilnic între orele 11:00 -19:00

Corul de cameră Preludiu fondat de maestrul Voicu Enăchescu, a susținut peste 2.500 de concerte pe marile scene din România, cât și din străinătate, peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureat al mai multor festivaluri internaţionale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje).

Corul de cameră Preludiu şi dirijorul Voicu Enăchescu au primit Premiul pentru excepţionalul program prezentat, distincţie acordată de Uniunea Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România, cu ocazia ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional “George Enescu” (1995).

În cei 49 de ani de activitate, formația a realizat peste 350 de înregistrări radio şi TV, un disc Electrecord şi trei CD-uri (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti).

Repertoriul corului este vast, cuprinzând peste 300 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice.

Din toamna acestui an, la pupitrul dirijoralal acestui fantastic ansamblu cu aproape jumătate de secol de existență, se află tânărul dirijor Andrei Stănculescu.

La doar 26 de ani, Andrei Stănculescu are o vastă experiență dirijorală, activând de-a lungul timpului în peste 10 formații corale din București și din țară, realizând o serie de performanțe muzicale, dintre care se remarcă activitatea sa în calitate de artist liric și dirijor.

A colaborat de-a lungul timpului cu mari personalități precum - Cristian Mandeal, Cristian Măcelaru, Voicu Enăchescu, Bogdan Vodă, Leo Warynski și Francois Xavier-Roth.