Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Dirijorul Răzvan Rădos revine la pupitrul Corului Regal

Începând cu acest an, dirijorul fondator al Corului Regal, Răzvan Rădos, revine pentru o perioadă de 2 ani la pupitrul ansamblului pe care l-a fondat în anul 2012.

Dirijorul Răzvan Rădos conduce în prezent Corul de Copii Radio și Grupul Vocal Canticum, este președinte al Asociației Culturale Canticum, membru al Grupului Vocal Etheros ș.a.

În anul aniversării a 10 ani de la înființarea ansamblului, este o bucurie pentru Corul Regal să îl aibă alături pe cel care a pus bazele acestui performant cor de tineret din România.

Corul Regal își va deschide porțile pentru noi membri, tinerii muzicieni fiind invitați să participe la preselecțiile organizate în data de luni, 7 februarie 2022, începând cu orele 17:00, la Biserica Luterană din București.

Corul Regal este un ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României care a reușit să se remarce în viața muzicală românească, formând, în cei 10 ani de existență, peste 500 de tineri muzicieni, care au participat la peste 100 de apariții publice în țară și peste granite, pe cele mai reprezentative scene ale muzicii şi culturii româneşti și care evoluează la evenimentele și ceremoniile Casei Regale a României.

Ansamblul a participat în cadrul Festivalului Internațional George Enescu (edițiile 2021, 2019 și 2017), a interpretat o serie de lucrări vocal-simfonice sau scenice (unele dintre ele în premieră națională) în compania unor ansambluri precum Les Siècles, sub bagheta dirijorului François-Xavier Roth, Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, Opera Clandestina sau Orchestra Filarmonicii din Brașov, sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei.

În anul 2018 Corul Regal a primit Medalia Regală pentru Loialitate din partea Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române, iar în anul 2019 ansamblul a evoluat în cadrul Sfântei Liturghii prezidate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București.

În agenda culturală a acestui an se regăsesc o serie de surprize muzicale care vor încununa primul deceniu de existență al Corului Regal!

Mai multe detalii despre activitatea Corului Regal puteți accesa la:
www.corul-regal.ro
www.facebook.com/corulregal
www.instagram.com/corulregal