Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

40 de ani de existență a coralei bărbătești „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc

Timp de două zile, iubitorii de muzică corală din Câmpulung Moldovenesc  și din alte localități, au trăit momente de adevărată încântare spirituală, prilejuite de aniversarea a 40 de ani de existență a coralei bărbătești „Bucovina” (înființată în 1978 în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Câmpulung Moldovenesc).

Manifestarea a debutat cu o slujbă de pomenire la Biserica „Sf. Petru și Pavel” din localitate, oficiată pentru cei treizeci și șase de coriști plecați dintre noi de-a lungul anilor.

La biserica catolică din localitate, în zilele de 4 și respectiv 5 octombrie, au fost prezentate concerte corale de mare ținută, nu numai de către formația sărbătorită și respectiv corul mixt „Academica Bucovina”,  conduse de prof. Emil Forfotă (soliști Irina Maria Niga, Gheorghe Ghenghea, Adrian Voloșeniuc), ci și de invitați de marcă din țară. Astfel, în prima zi a prezentat  muzică religioasă,  corala „Andrei Mureșanu” din Bistrița, dirijată de prof. arhidiacon Cornel Pop.

La momentul aniversar de a doua zi, formația sărbătorită a fost onorată de reprezentanți ai autorităților locale și oameni de cultură din oraș care au evidențiat  atât activitatea  coralei cât și a dirijorului Emil Forfotă, cetățean de onoare al orașului. Au vorbit cu acest prilej primarul Mihăiță Negură și, autoarea acestui articol, doamna Artemisia Ignătescu, fost director al Casei de Cultură și fondator al acestei activități, precum și cei care au avut un rol important în evoluția și succesele pe plan național și peste hotare ale coralei, dirijorul prof. Emil Forofotă și domnul  Gheorghe Nedelcu, unul dintre primii coriști și președintele corului. Despre activitatea acestei prestigioase formații a vorbit și a scris, în program, renumitul dirijor, cunoscut în țară și în lume, maestrul Voicu Enăchescu: „Formația pe care o sărbătorim azi a încântat de-a lungul celor 40 de ani de activitate atât publicul din România, cât și din multe alte tări unde a lăsat întotdeauna o impresie deosebită. Se cuvine să-i felicităm și să le urăm „La mulți ani” corului și celui care este un profesionist al baghetei, prof. Emil Forfotă.” Oaspetele l-a felicitat de asemenea pe domnul  Gelu Nedelcu, președintele corului, pentru aportul său la toate acțiunile Asociației Corale din România, înmânându-le celor sărbătoriți,  plachete și diplome de onoare. De asemenea, au primit diplome de onoare atât coriștii prezenți, cât și cei care au activat în timp, precum și susținătorii formației.

Ziua aniversară a fost încheiată cu un concert de vis oferit participanților de către renumitul cor de cameră „Preludiu” din București, dirijat de maestrul  Voicu Enăchescu (soliști Irina Ionescu și Marius Nine).

A fost un moment cu adevărat înălțător care nu va putea fi uitat de numerosul public participant la manifestare.

Autor Artemisia Ignătescu.