Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul de Cameră Ascendis pe scena Ateneului Român

Corul de Cameră Ascendis condus de tânărul dirijor Eduard Dinu a susținut joi, 2 august, un concert extraordinar pe scena Ateneului Român, alături de London School Symphony Orchestra. Concertul s-a desfășurat în cadrul festivalului „Vară Magică”, festival ce se află la ediția a VII-a.

Ascendis Choir se află la prima apariție pe scena Ateneului Român, o scenă pe care orice artist visează să pășească la un moment dat în carieră. Prin acest concert, tinerii muzicienii ai Corului de Cameră Ascendis au reușit o nouă realizare într-un timp extraordinar de scurt de la lansarea ansamblului, iar viitorul sună promițător.

London Schools Symphony Orchestra este formată din elevi din diferite școli londoneze și a evoluat sub conducerea directorului său artistic, dirijorul și compozitorul Peter Ash. Muzicienii au interpretat în prima parte a concertului un program cu opusuri atractive din repertoriul de secol XX. Programul a fost întregit, în partea a doua, de Planetele de Gustav Holst în care, la final, s-a alăturat orchestrei Corul Ascendis, condus de Eduard Dinu:
"Am fost contactați direct de către dirijorul Peter Ash. Acesta ne-a văzut pe internet, a ascultat ansamblul nostru, i-a plăcut ceea ce facem. Ne-am înțeles foarte bine. Intervenția noastră este în finalul lucrării scrise de Gustav Holst, Planetele. Noi încheiem, practic, evenimentul din această seară. Va fi un moment interesant, deoarece corul va cânta din culise."

(interviu realizat de către Ana Diaconu, reporter Radio România Muzical)