Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Concert extraordinar susținut de corul Ascendis la Ploiești

Corul de cameră Ascendis condus de Eduard Dinu a susținut în data de 28 iunie 2018 un concert extraordinar la Ploiești, alături de Filarmonica „Paul Constantinescu”. Din cor au făcut parte doar partidele de sopran și alto, respectând astfel indicațiile din partitură ale compozitorului.

Ascendis Choir a interpretat alături de orchestra Filarmonicii din Ploiești, sub bagheta dirijorului Alexander Walker, lucrarea scrisă de G. Holst – „Planetele”. Totul a fost la superlativ. De la interpretarea plină de pasiune şi virtuozitate a celor doi solişti, Remus Azoitei și Filip Papa, a Dublului concert în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms în prima parte a concertului, la excepţionalul spectacol oferit de orchestra simfonică ce a fost condusă de maestrul Alexander Walker în lucrarea lui Gustav Holst, PLANETELE. Superbele voci din Ascendis Choir - dirijor Eduard Dinu, dar şi proiecţia imaginilor din spaţiu cu planetele din sistemul nostru solar au completat perfect tabloul muzical oferit de artiştii instrumentişti din orchestră.

Corul de cameră Ascendis continuă să impresioneze prin aparițiile sale pe scene importante din România, prin numărul extraordinar de susținători și prin muzica exprimată cu plăcere, implicare și dăruire. Notorietatea dobândită de către acest ansamblu în doar două luni de la lansarea oficială, este impresionantă!