Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul ,,Ion Vidu” Lugoj, concerte în festivaluri din țară și străinătate

După o perioadă de repetiții intense, Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de prof. dr. Lucian Onița, a început să prezinte publicului roadele acestor strădanii, printr-o serie de concerte care au început în luna mai și se vor termina sfârșitul lunii iunie.

Astfel, primul concert a avut loc marți, 29 mai 2018, în cadrul Festivalului Internațional ,,Lugoj Clasic”, ediția a III-a, unde, de la ora 19.oo, la Casa Bredicenilor, corul lugojean a prezentat, în fața unui public elitist, un recital de excepție, bazat exclusiv pe compozițiile ,,doinitorului Marii Uniri”, Ion Vidu. Au fost interpretate patru piese reprezentative din creația marelui compozitor și dirijor: ,,Mântuire”, ,,Răsunetul Ardealului”, solist Bogdan Sărăcin, ,,Răsunet de la Crișana”, solistă Maria Virginia Onița și ,,Ana Lugojana”.

Al doilea concert a avut loc sâmbătă, 02 iunie, când, în urma invitației municipalității orașului Zrenjanin, Corul ,,Ion Vidu” a urcat pe scena Festivalului Coral Internațional ,,Slobodan Bursać”, ediția a V-a, reprezentând România la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică corală din Republica Serbia. Acuratețea interpretării, omogenitatea și muzicalitatea de excepție a artiștilor lugojeni a făcut ca numerosul public aflat în Sala Centrului Cultural Zrenijanin să aplaude minute în șir evoluția Corului ,,Ion Vidu”, de departe cel mai bun ansamblu coral din festival. De menționat că la ediția din acest an a festivalului au participat 26 de formații corale din Bosnia și Herțegovina, Suedia, România și Serbia.

Următoarea apariție în fața publicului va avea loc în cadrul Festivalului Coral Internațional ,,Harmony”, ediția a XII-a, care se va desfășura în orașul Harmanli, din Bulgaria. La invitația organizatorilor, Centrul Național ,,Druzhba 1870”, Asociația ,,Slavej 1896” și Municipalitatea Harmanli, corul lugojean va susține două concerte, în zilele de 8 și 9 iunie 2018, prilej cu care, suntem convinși, Corul ,,Ion Vidu” va fi un excepțional ambasador al culturii și artei din Lugoj și România.

Ultimul concert din această stagiune al coralei lugojene va avea loc în data de 23 iunie, în cadrul Festivalului Coral Internațional ,,Ion Vidu”, ediția a XXIII-a, organizat în perioada 22 – 24 iunie 2018 de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Municipal Lugoj și Consiliul Județean Timiș. Cu mențiunea că această ediție va fi cea mai bogată în participare internațională, în afară de România fiind invitate coruri din Bulgaria, Polonia, Serbia și Ungaria, vom reveni cu mai multe amănunte despre acest important eveniment cultural național, în perioada imediat următoare.