Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Carte de cantece a UE

Dragi dirijori și cântăreți de cor,

Până la data de 15 martie sunteți invitați să nominalizați în mod individual șase cântece românești (pentru voce solo) pentru primul album de muzică pentru UE: Care sunt cele șase cântece reprezentative pentru România? 

Asociaţia Naţională Corală din România este editorul național al prima Carte de cantece a UE.

Considerăm că membrii corurilor și muzicienii, profesorii de muzică și stundeții sunt cei mai calificați și inspirați cetățeni europeni care ar putea sugera cele șase melodii reprezentative din tezaurele lor musicale naționale.
Cele sase categorii au fost alese prin cooperarea a 17 academii si facultati de muzica din 14 state membre ale: UE Academia de Muzica‚ Gheorghe Dima‘ a participat in elaborarea acestor sase categorii.

Acestea sunt:
1) Cantece de dragoste,
2) Natura si Anotimpurile,
3) Libertate si Pace,
4) Cantece popolare,
5) Cantece despre credinta,
6) Cantece pentru copii. 

Prima Carte de cantece a UE va aduna laolalta 168 de cantece atat in limba de origine cat si in limba engleza, alaturat, iar publicarea acesteia este programata chiar de Ziua Europei, pe 9 mai 2019.

Colecția de melodii ale Uniunii Europene este o organizație non-profit, neguvernamentală. Pana in prezent 17.000 de persoane din 8 state și-au votat favoritele.

Vă rugăm să nominalizați aici, selectând "România".