Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

CONCERT Corul si Orhestra Facultății de Științe și Arte, Departamentul de Arte Universitatea Valahia din Târgoviște, 18 iunie 2025, ora 18:00

Târgoviștea, vechea cetate de scaun a Țării Românești a încetat de mult timp să fie doar un reper istoric. De-a lungul timpului au fost numeroase transformări în toate domeniile, orașul căpătând un suflu nou și o nouă formă prin înființarea Universității Valahia, care a sărbătorit nu demult 32 de ani de Învățământ universitar si 25 de ani de învățământ universitar Muzical la Târgoviște.

Facultatea de Muzică din cadrul Universității Valahia din Târgoviște s-a născut dintr-o pasiune jertfelnică a profesorilor și a muzicienilor târgovișteni, creatori de condiții pentru urmașii lor, care, iată că în 1999 au primit imensa șansă de a se instrui. În perioada 1998-2005, conf. univ. dr. DHC Ioan Golcea  a creat o atmosferă intensă de muncă și de performanță în Facultatea de Muzică, punând bazele unei ctitorii care s-a transformat într-un departament cu rezultate remarcabile în U.V.T. Alături de colegii din Târgoviște și maeștrii de la U.N.M.B. care au colaborat la demararea învățământului superior muzical târgoviștean, conf. univ. dr. Ioan Golcea a sprijinit afirmarea talentelor muzicale din Târgoviște.

Membrii fondatori ai Facultății de Muzică din U. V. T. au fost: profesor dr. Victor Popa, prof. univ. dr. Constantina Boghici, conf. univ. dr. Marian Boghici, prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea, la demersul lor contribuind si cadrele didactice de la Universitatea Națională de Muzica din București, conf. univ. dr. Rodica Nicolaescu, conf. univ. dr. DHC. Ioan Golcea, prof. univ. dr. DHC. Teodor Țuțuianu, prof. univ. dr. Irina Odăgescu, prof. univ. dr. Gheorghe Oprea și conf. univ. dr. Heliana Drăgușin (Munteanu).

În anul 2006 Facultatea de Muzica își unește forțele cu Facultatea de Științe si se formează Facultatea de Științe și Arte si actualul Departament de Arte specializarea Muzică care oferă studenților condiții de nivel european pentru pregătirea lor artistică. Există și azi o strânsă colaborare cu celelalte facultăți de specialitate din țară, și anume, Universitatea Națională de Muzică din București, Facultățile de Muzică din Iași, Cluj, din Brașov, Timișoara, Constanța, Pitești.

Studenții Departamentului de Arte beneficiază nu numai de pregătire teoretică, ci și de practică artistică. Munca de ansamblu a studenților se reflectă în apreciatele concerte și manifestări artistice susținute constant. Aici trebuie amintită activitatea Coralei Appassionato și a Corului și Orchestrei de
coarde Facultății de Științe și Arte.  

Corul si Orchestra de coarde a Facultății de Științe si Arte, Departamentul de Arte este condusă de prof.univ.dr. Florin Emil Nicolae Badea, cadru didactic la Departamentul de Arte din Târgoviște, având ca soliști pe soprana lect.univ.dr. Mihaela Micuta și mezzosoprana Raluca Ilie. Trebuie amintit faptul ca dirijorul Florin Badea, are o activitate didactica și scenica de peste 40 de ani, fiind cunoscut alături de consacrata Corala Appassionato. Are in palmares peste 20 de premii internaționale câștigate în competiții corale de renume  cum  ar fi: Premiul I şi Medalia de Aur la categoria coruri mixte, Premiul al II-lea şi Medalia de Argint la categoria coruri de cameră şi Premiul al II-lea şi Medalia de Argint la categoria folk - Festivalul International de Muzică Corală „Antonio Vivaldi”, Karpenissi – Grecia (2006), Premiul al III-lea şi calificativul „Très bien”- Festivalul International de Muzică Corală, Montreux –Vevey, Elveţia (2007), două premii I la International Choir Festival of Popular and Jazz Music, Spiritual and Gospel – Prague Voices 2012, premiul I la Festival Internațional Liviu Borlan – Baia Mare, două premii I la International festival Chorus Inside Croatia 2016, laureat la 6 Olimpiade Naționale, sute de concerte pe scene naționale și internaționale: Genova, Strasbourg, Franta, Italia, Grecia, Spania, Ohrid, Macedonia, Croatia, Academia di Romania din Roma, Basilica Sf. Ignacio, Pantheon  Poggio Mirteto, Vatican, Institutul Cultural din Veneția, Institutul Cultural Român din Paris, Ambasada României din Cehia, Conservatorul Profesional de Muzică „Marcos Redondo” din Ciudad Real, și lista continua. Pe toate scenele pe care au performat a dat dovadă de mare profesionalism creând un bun renume Târgoviștei si țării noastre.