Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Concert aniversar Corala Appassionato, 29 mai 2024, ora 19:00, la Muzeul de Istorie

Pe data de 29 mai 2024, ora 19:00, la Muzeul de Istorie va avea loc Concertul Aniversar Corala Appassionato (Universitatea Valahia din Târgoviște 32 de ani. Specializarea Muzică - 25 ani).
Dirijor: Prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea.

Soliști:

Lector univ. dr. Mihaela Micuța
Fabiola Bugy și Ileana Curtasu

Invitată: Theodora Maria Badea - pian, prof. Cristina Pintea

În program lucrări de:

 • TL. da Viitoria, C. Monteverdi, G. Musicescu, N. Lungu, Gh. Cucu, A. Pascanu, F. M. Bartholdy, G. Rossini, B. Britten, M. Hogan, G. Henandez, J. Elberdin.

Intrarea liberă.
 

CORALA APPASSIONATO

Un nume deja consacrat, Corala Appassionato din Târgovişte s-a înfiinţat în anul 2000, la iniţiativa conf.univ.dr. Ioan GOLCEA şi a dirijorului, prof.univ.dr. Florin Emil Nicolae BADEA.

Un grup de tineri minunaţi, studenţi, absolvenţi şi elevi ai Liceului de Artă „Bălaşa Doamna” din Târgoviște, au răspuns cu entuziasm acestei iniţiative, demonstrând talent, seriozitate şi pasiune. Orice piesă interpretată de ei degajă bucuria de a dărui, iar farmecul tinereţii subjugă invariabil publicul. Repertoriul lor constă în prelucrări ale folclorului românesc, în valorificarea vechilor tradiţii laice şi religioase, în bijuterii corale din muzica universală clasică şi contemporană.

De-a lungul  celor 20 ani, Corala Appassionato a fost prezentă la toate manifestările de prestigiu ale Universităţii şi ale Municipalităţii, a susţinut concerte la festivalurile naţionale şi internaţionale de gen (Bucureşti, Brașov, Piteşti, Ploiești, Focşani, Slatina etc.), la posturile naţionale de radio şi televiziune, la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, Sala Palatului, Universitatea Națională de Muzică şi nu în ultimul rând la Muzeul George Enescu, la invitaţia Uniunii Compozitorilor și a Asociației Naționale Corale din România.

Peste hotare au demonstrat măiestria interpretării lor în mai multe centre universitare şi aşezăminte culturale din care amintim: Italia - Accademia di Romania din Roma, Centrul Cultural Român din Veneţia, Napoli (2002), Festivalul Internaţional de Muzică Sacră din Roma - Vatican (2008), Genova (2011), Franţa - Centrul Cultural al Ambasadei României (mai 2004), Festivalul Internaţional de Muzică Studenţească de la Belfort (mai 2005 și iunie 2011), Spania - Ciudad Real, Almadén şi Villarubia de Los Ojos (septembrie 2006), Parlamentul Europei (iunie 2011) și Cehia – (Praga – 2012 și Jihlava – 2014), Republica Moldova - Chisinau (2019).

Într-un  interviu  acordat de maestrul Sabin Pautza, acesta şi-a exprimat admirația pentru viața culturală pe care o are Târgoviștea. “Acești tineri sunt talentați, disciplinați și au un viitor, iar eu voi veni, pentru ei, de fiecare dată, la Târgoviște. Prin ei Târgoviștea are o șansă să se evidențieze în plan cultural. Corul Appassionato are deja succese internaționale. Poate că nu toată lumea știe de acest cor, care a reprezentat România, nu numai Târgoviștea sau Dâmbovița, în toată lumea. Eu am cunoscut oameni care atunci când aud de România spun: aveți acolo un cor, la Târgoviște, dirijat de Florin Badea, deci știau despre cine este vorba, pentru că, pe unde au trecut ei au lăsat urme. Este foarte important acest lucru pentru fosta capitală a Țării Românești. Sunt aici intelectuali, care merită o viață culturală elevată. Eu vin din America, unde sunt profesor la cea mai veche
Filarmonică din New Jersey, unde am fost 23 de ani director. Aici, la Târgoviște, se simte că este viață universitară, culturală”, a spus Sabin Păutza.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale Corale din România, maestrul Voicu Enăchescu,  spunea că: “această formație minuțios dirijată de conf. univ. dr. Florin Badea, alcătuită din muzicieni dâmbovițeni talentați, demonstrează cu fiecare an că are un loc bine meritat în topul celor mai valoroase corale din România.”

Corala Appassionato are în palmares peste 20 de premii internaționale dintre care amintesc:

Premiul I şi Medalia de Aur la categoria coruri mixte, Premiul al II-lea şi Medalia de Argint la categoria coruri de cameră şi Premiul al II-lea şi Medalia de Argint la categoria folk - Festivalul Internaţional de Muzică Corală „Antonio Vivaldi”, Karpenissi (2006), Premiul al III-lea şi calificativul „Très bien”- Festivalul Internaţional de Muzică Corală, Montreux –Vevey, Elveţia (2007), premiul II și premiul special al juriului pentru cea mai bună interpretare a unei piese folclorice la Festivalul de la Preveza (2008), două premii II (categoria F și C) la Festivalul Internaţional de Muzică Corală de la Krakowia (2010), două premii I la International Choir Festival of Popular and Jazz Music, Spiritual and Gospel – Prague Voices 2012, premiul II la Festivalul International Coral Ohrid – Macedonia 2013 și premiul I la Festival Internațional Liviu Borlan – Baia Mare, două premii I la international festival Chorus Inside Croatia 2016, și lista continuă.

Mulțumim Consiliului Județean Dâmbovița și Universității Valahia pentru sprijinul acordat în desfășurarea proiectelor naționale și internaționale ale coralei noastre.

În seara aceasta veți asculta:

 1. Ave Maria – Tommaso Ludovico da Vittoria
 2. Cantate Domino – Claudio Monteverdi
 3. Tatăl Nostru – Dragoș Alexandrescu
 4. Cantate Domino – Josu Elberdin
 5. Concert nr. 1, partea 1 - Gavriil Musicescu
 6. Jagdlied - F. M. Bartholdy
 7. Și altfel de variațiuni pe tema chindiei - Alexandru Pașcanu
 8. Sârba pe scaun - Alexandru Pașcanu
 9. Uvertura Wilhelm Tell - Gioachino Rossini
 10. Didn't my lord deliver Daniel – Moses Hogan, solista lect.univ.dr. Mihaela Micuta, Fabiola Bugy și Ileana Curtașu.