Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul "Emanuel" al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" în concert la U.N.M.B. - Stagiunea a XI-a, 27 iunie 2022, ora 19:00

Corul de cameră "Emanuel" al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" din București este condus de prof. dr. Emanuel Pecingină din februarie 2021.

Formația corală a luat denumirea de Corul de Cameră "Emanuel" din 25 decembrie 2021.

Acest cor al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" este fondat în anul 1945 de prof. univ. Dragoș Alexandrescu, eminentă figură a învățământului muzical românesc, profesor la Conservatorul de muzică "Ciprian Porumbescu" din București.

Dragoș Alexandrescu a condus acest cor până în 1959.

De-a lungul vremii s-au perindat la conducerea Corului o seamă de personalități dintre care se distinge figura lui Viorel Ciurdea, membru și solist al Corului de Operetă, cel care a dirijat acest cor vreme de 25 de ani, până în anul 2021 când a trecut la cele veșnice.

Din februarie 2021, conducerea acestui cor a fost preluată de prof. dr. Emanuel Pecingină, Maestru corepetitor dirijor la Corul Național de Cameră "Madrigal-Marin Constantin", unul din discipolii în arta dirijorală ai Maestrului Marin Constantin.

Odată cu venirea sa la pupitrul formației, Emanuel Pecingină a sporit numărul membrilor acestui cor ridicând nivelul profesional al coriștilor, diversificând repertoriul și reușind să realizeze un număr de concerte apreciate de publicul spectator.

Formația este prezentă duminical la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica "Parcul Domenii-Cașin", precum și la serviciile religioase susținute în acest lăcaș de cult.

În programul acestui concert, lucrări ale compozitorilor: Ioan D. Chirescu, Nicolae Lungu, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, Gavriil Musicescu, Gheorghe Mandicevski, Alexandru Podoleanu, Ioana Ghika-Comănești.

Soliști: Constantin Petrescu și Monica Bădiceanu.

Dirijor: prof. dr. Emanuel Pecingină.