Data de 16 noiembrie 1997 marchează, în cadrul Fundației „Cavalerii Daciei”, crearea Coralei Academice „Divina Armonie”, inițial ca un cor bisericesc aparținând Bisericii Ortodoxe „Sf. Gheorghe Nou” din București, ctitorie voievodală brâncovenească.
Ulterior, calitățile interpretative ale artiștilor coriști, absolvenți și studenți ai Universității Naționale de Muzică si ai Facultății de Muzică din cadrul Universității „Spiru Haret”, precum și studenți ai Institutului Teologic, au condus la un real succes pe scenele din țară și din străinătate li la lărgirea repertoriului: de la muzică liturgică românească și universală la cânturi folclorice românești și internaționale, prelucrări folclorice moderne și clasice, lucrări în prima audiție, muzică vocal-simfonică, arii, duete, coruri din opere celebre, precum și opere integrale.
Scopul formării acestei corale a fost și este păstrarea tradiției muzicii corale și vocale românești și universale, dar și promovarea școlii de canto din România.
După afirmațiile doamnei Paula Ciuclea, „corala a fost creată din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu, pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru armonia corală.”
Costumele coriștilor sunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul purității, pe mâneci aflându-se câte o cruce care poartă conturul României, iar deasupra fiind inscripționate cuvintele: „Nihil Sine Deo”.
Originalitatea primului cor profesionist particular din țară – „Divina Armonie” – constă în faptul că fiecare corist poate fi un solist, ceea ce face posibilă prezentarea unor opere integrale în concert.