Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Concert al Corului de Copii și Tineret "Symbol-Jean Lupu"

Luni, 11 aprilie 2022, Corul de Copii și Tineret "Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, condus de conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian va susține un concert în cadrul celei de a XI-a ediții a Stagiunii corale "Paul Constantinescu" prezentată de Asociația Națională Corală din România.

Corul de Copii și Tineret "Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, condus de conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian a fost înființat la data de 18 septembrie 1990 de către părintele-profesor Jean Paul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești. Membrii corului sunt cu toții solfegiști și cu credință în Dumnezeu.

Obiectivele precizate în statutul corului sunt: de a populariza, cu predilecție, creația națională, laică și religioasă, precum și de a contribui la înălțarea spirituală a auditorului și la retușarea imaginii despre copiii României.

În program, lucrări de: Ștefan Andronic, Gravriile Musicescu, Anton Pann, Dmitri Bortniansky-Ioan Cartu, MIhail Berezovschi, Ioan Brie, Evghenie Humulescu/arm. Nicolae Lungu, D.D. Stancu, Dragoș Alexandrescu, Petre Ștefănescu/George Enescu/ aranj. Constantin Drăgușin.

Dirijor: Luminița Guțanu Stoian

Solistă: Maria Cazacu