Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Concert extraordinar de muzică sacră

În deschiderea celei de a XI-a Stagiuni corale „Paul Constantinescu”, organizată de Asociația Națională Corală din România și a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, corul de cameră „Preludiu” dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va prezenta Luni, 18 noiembrie 2019, ora 18:00 la Biserica Sfântul Elefterie, un concert extraordinar de muzică sacră.

Corul de cameră „Preludiu” își aduce o deosebită contribuție la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România și din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în același timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul și muzicalitatea nativă a coriștilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat și în muzicalitatea, rafinamentul și deosebitul simț artistic al dirijorului.

“Voicu Enăchescu se confundă cu istoria acestui cor, dar mai presus de toate se confundă cu o anume atitudine față de artă, de oameni, de lume, de prieteni. El reprezintă un criteriu și un reper, nu numai pe pupitrul dirijoral, ci şi dincolo de el. Dirijorul fondator a devenit o siglă, transformându-și numele în renume.Octavian Știreanu

Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, Corul de cameră „Preludiu” format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.