Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

CORUL „VOCES” ÎN PERIPLU DE COLINDE

Corul de Cameră „Voces” Oradea, dirijat de lect. univ. dr. Carmen Rus, întreprinde în această perioadă a bucuriei, culminată de Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Crăciunul, un real și bogat itinerar muzical, încărcat de frumoasele colinde românești, în interpretarea sensibilă și caldă a coriștilor orădeni.

După ce, la începutul lunii decembrie, Corul de Cameră „Voces” a fost nominalizat ca Promotor al culturii și artei la Gala Comunității Bihorene, organizată în fiecare an de Fundația Comunitară Oradea, primul recital de colinde a fost oferit la o altă gală festivă, Gala Proiectelor Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor, unde formațiunea corală a oferit celor prezenți un mic recital de colinde, spre bucuria și încântarea ascultătorilor.

Primul din acest frumos periplu, este un Concert de colinde, organizat de Corul „Voces”, la invitația Parohiei Ortodoxe Ioșia II Oradea, prin pr. paroh Gheorghe Măluțan, la Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” Ioșia, unde vor răsuna colinde precum: O, ce veste minunată – D. G. Kiriac; Condacul Nașterii Domnului – Paul Constantinescu; Praznic luminos – Timotei Popovici; Domnuleț și Domn din cer – Gheorghe Cucu; Legănelul lui Iisus – Valentin Teodorian; Moș Crăciun – Ioan Borgovan; Vine Crăciunu’ pă sară – Nicolae Ursu; Colindița – Ioan Popa – Orăștie.

De asemenea, în perioada următoare, Corul de Cameră „Voces” a fost invitat să susțină recitaluri în cadrul unor festivaluri sau spectacole tematice.

Astfel, în data de 18 decembrie, de la ora 18:00, Corul „Voces se va alătura prichindeilor și educatoarelor de la Grădinița „Allegria” din Oradea, colindându-i și împărtășind bucuria sărbătorilor.

În 19 decembrie, de la ora 17:00, Corul „Voces” va lua parte la tradiționalul Festival de Colinde organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Oradea, după ce, tot în acea zi, coriștii orădeni vor deschide ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Oradea, cu câteva colinde.

În 21 decembrie, la invitația Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică de Oradea, formațiunea corală va participa la cea de-a XIV-a ediție a Concertului Extraordinar de Colinde, care va avea loc la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, începând cu ora 18:00.

În duminica dinaintea Crăciunului, 23 decembrie, de la ora 16:00, Corul „Voces” va participa la un frumos concert de colinde, organizat la Biserica Greco-Catolică „Schimbarea la Față” din Oradea, la invitația pr. paroh Gavril Buboi, urmând ca, de la ora 17:00, coriștii să colinde la cea de-a V-a ediție a Festivalului de Colinde, Obieciuri și Tradiții organizat la Biserica Ortodoxă „Înălțarea Domnului” – Spitalul TBC, de către Corul „Renașterea” al bisericii.

Așteptăm pe toți iubitorii de frumos să ni se alăture în acest itinerar al colindelor, pe drumul spre peștera Betleemului, spre micuțul Hristos, care ne binecuvintează și ne dăruiește dragostea Sa veșnică!

Tuturor, pe această cale, Corul de Cameră „Voces” Oradea, prin toți membrii acestuia, urează Sărbători fericite, multă sănătate, pace și bucurie!

prof. Alexandru-Mihai Carțiș
Președintele Asociației Corale „Voces” Oradea