Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corala Catedralei Mitropolitane din Târgoviște

Luni, 13 noiembrie 2017, ora 19:00 - Biserica ”Sf. Elefterie”

Reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiul Târgoviște dar și pentru județul Dâmbovița, Corala Catedralei Mitropolitane funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon şi este dirijată de domnul Mihail Vlădăreanu. Ea este alcătuită din 38 de membri, absolvenți ai Facultății de Muzică din Târgoviște, București sau Brașov, precum și ai Facultății de Teologie din Târgoviște ori alte specializări, oameni iubitori de artă și de frumos.

Corala reprezintă principala instituţie misionară în mediul artistic şi muzical local, susţinând buna desfăşurare a activităţilor liturgice de la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, dar şi la evenimentele ecleziale majore ale Eparhiei noastre.

Reprezentând Arhiepiscopia Târgoviştei, a participat la importante manifestări şi concursuri muzicale, din ţară şi din străinătate precum Festivalul Internațional Peter Eben, Praga-Cehia (medalia de argint), Lăudați pre Domnul (București), Festivalul Floriile cu bucurie, Muzeul Național al satului ”Dimitrie Gusti”, București, concerte vocal-simfonice precum Recviemul German, Johannes Brahms, Opera Națională București, alături de Corul Collegium Vocal (Franța) sau Recviem-ul de Gabriel Faure, (București). Formația este prezentă în peisajul muzical târgoviștean prin susținerea concertelor tradiţionale de colinde ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, a acțiunilor cultural-artistice prilejuite de Zilele Municipiului Târgovişte, ori a altor evenimente culturale din viața cetății.

Corala Mitropolitană are o discografie audio-video, însumând 3 CD-uri și un DVD: Colinde tradiționale românești, Armonii corale laice, românești și universale și Bijuterii Corale.

Adresa web: