Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul de cameră ARS NOVA şi corul de copii „Carmen Argessi”

Luni, 30 octombrie 2017, ora 19:00 - Biserica ”Sf. Elefterie”

Corul de cameră ARS NOVA

Corul de cameră ARS NOVA a luat ființă în anul 1970, la inițiativa profesorului Gheorghe Gomoiu, reunind un grup de tineri absolvenți ai institutelor muzicale din țară, profesori de muzică din Municipiul Pitești, la care s-au adăugat proaspeți absolvenți ai diferitelor facultăți, care au cântat în coruri studențești și au    fost repartizați în județul Argeș.

Această primă „formulă corală” a beneficiat de sprijinul directorului Casei Tineretului, Dorel Ștefănescu, iar corul a purtat denumirea  “CorulTineretului-Pitești”, până în anul 1972, când dirijorul a propus restructurarea acestui ansamblu coral care cuprindea peste 70 de persoane și transformarea în Corul de Cameră "Ars Nova" - Pitești.   

S-au realizat  schimburilor culturale cu formații corale din Olanda (în 1975) și Germania (în 1977, 1978 și 1979), la Festivalul de la Barcelona și Vittoria (Spania).

De un mare succes s-a bucurat turneul Corului "Ars Nova" în Spania (1982) unde formația a obținut medalia festivalului, prezentând concerte la Barcelona și Vittoria.

De la infiintare si pana in anul 1990,corul obtine in confruntarile nationale si international,numeroase premii,trofe si medalii.

Dupa anul 1990,Corul”Ars Nova”isi reia activitatea in luna martie,pregatind concerte care s-au bucurat de mari succese atat in tara cat si in strainatate.

Pe plan internațional, Corul "Ars Nova" a prezentat concerte in Germania (1990-1991), Franța (1990-1991), Suedia (1992), Grecia (1991, 1994-1996, 2001, 2006-2014), Italia (2002), Turcia (1997-1998) , Elveția (2014),Italia si  Franta (2015).

Pe plan intern,incepand din anul 1992,Corul“Ars Nova indeplineste cel mai important deziderat al Festivalului”D.G.Kiriac”,manifestarii conferindu-i-se caracter international.

Prin intreaga sa activitate,Corul “Ars Nova”s-a impus ca o prezenta artistica de prestigiu a vietii muzicale argesene si totodata ca ambasador apreciat al spiritualitatii romanesti peste hotare.

În anul 2016, corul a trecut printr- o situație dramatică, îmbolnăvirea fondatorului său, dirijorul GHEORGHE GOMOIU. „Ars-noviștii” s- au despărțit cu adâncă durere de maestrul lor în toamna aceluiași an dar știu că de acolo, de undeva, îi iubește ca pe copiii săi și le transmite energia ce le dă aripi spre noi succese. Îi revine noului dirijor, profesorului TITI RADU, onoarea și marea responsabilitate de a- i continua măreața muncă de creator, interpret, manager artistic.

Corul de copii „Carmen Argessi”

Corul de copii „Carmen Argessi” a fost înființat în luna octombrie 2015, sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș. Din luna iunie anul acesta, corul este susținut de Centrul Cultural Argeș.
Într-un an și jumătate de funcționare, este câștigătorul a 2 trofee: Trofeul Concursului Național Coral „George Sbârcea” și trofeul „Bran Winter Fest”, secțiunea coruri. De asemenea, a evoluat în cadrul Festivalului Internațional „D.G. Kiriac”, în cadrul Festivalului Internațional Balkan Folk Fest, Varna, Bulgaria,  în cadrul Reuniunii Corale de Primăvară a Corurilor din Argeș și a fost prezent la diferite manifestări culturale, pe plan local și județean. Din cor fac parte copii de la diferite școli din Pitești.


Dirijor, Cornelia Ionescu, corepetitor, Radu Titi.