Vă oferim spre audiție și vizionare, fragmente din Concertul Ecumenic de Paști LA UMBRA CRUCII TALE din 12 aprilie 2022 - la Casa de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ și din Ofranda muzicală de Florii, din 17 aprilie a.c. - la Biserica ortodoxă Sf. Prooroc Ilie.
Concertul de Florii al Corului Euterpe va avea loc duminică, 17 aprilie 2022, ora 19:00, în cadrul celei de a XI-a ediții a stagiunii corale Paul Constantinescu, organizate de Asociația Națională Corală din România.
Luni, 11 aprilie 2022, Corul de Copii și Tineret "Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, condus de conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian va susține un concert în cadrul celei de a XI-a ediții a Stagiunii corale "Paul Constantinescu" prezentată de Asociația Națională Corală din România.
Corala catedralei Patriarhiei Române îşi află originile în însuşi începutul fragil al coralisticii româneşti din Muntenia. Domnitorul Alexandru Ghica va aduce de la Silistra pe Arhimandritul Visarion, preot rus, cunoscător al notaţiei pe portativ, dar şi al limbii ruse şi române; acesta va alcătui primul cor la Bucureşti, în 1836.
După o întrerupere de mai bine de doi ani, cauzată de pandemia de Coronavirus, la solicitarea auditoriului, a dirijorilor , coriștilor, și pentru continuarea tradiției corale argeșene, Consiliul Local Topoloveni, a avut inițiativa organizării unei Reuniuni de primăvară a corurilor din Județul Argeș.
Sâmbătă, 11.12.2021, la Cernavodă, în Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena se va desfășura ,în condițiile mai puțin prielnice ale pandemiei, ediția cu numărul 40 a Festivalul Internațional de Interpretare Corală „I.D.Chirescu”.
Corul de Cameră "Preludiu" al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" împlinește 49 de ani de existență.
Suntem la ceas aniversar - timp al aducerilor aminte: bilanț și retrospectivă. Concertul Aniversar de marți, 15 iunie, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ - evidențiează mai multe evenimente și aspecte culturale.
Vineri, 4 iunie, ora 19:00, CONCERT DE MUZCĂ SACRĂ, susținut de Corul Univ. de Arte "George Enescu" - Iași, Catedrala Romano-Catolică din Iași. Dirijor: George Dumitriu. Pian: Mădălina Busuioc.
În după-amiaza zilei de 24 mai 2021, sala de spectacole a Centrului Naţional de Artă “Tinerimea Română”, a găzduit concertul de suflet al Corului de cameră Preludiu, dedicat aniversării dirijorului fondator, maestrul Voicu Enăchescu.
Anul acesta, Ziua Națională de 10 Mai marchează împlinirea a 155 ani de la crearea Dinastiei Regale Române. Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române, va celebra această sărbătoare în cadrul unui concert susținut în Sufrageria Regală de la Palatul Regal de pe Calea Victoriei (MNAR). Totodată, anul 2021 este marcat de centenarul nașterii Regelui Mihai, așadar concertul susținut de Corul Regal este dedicat memoriei Majestății Sale.
Corul mixt al Catedralei Sf. Iosif a avut mereu o contribuţie specială atât la viaţa Parohiei Catedralei, cât şi la reuşita concertelor organizate aici, fiind deosebit de apreciat în lumea muzicală a Bucureştiului şi nu numai.
Concursul se adresează tuturor persoanelor rezidente oficial în România (cetățeni români sau străini), care au absolvit sau sunt studenți ai unei instituții de învățământ universitar din România sau străinătate (indiferent de secție), dar și elevilor din clasele terminale (a XI-a și a XII-a) ale Liceelor sau Colegiilor de Muzică (Arte) din România (indiferent de secție).
Corul Solemnis este continuatorul unei traditii muzicale in cadrul Parohiei Delea Noua Calist din Bucuresti. Inca din anii 1892 – 1894 in cadrul acestei biserici s-a organizat un cor de copii de la Scoala primara Calist, cor care canta la liturghiile duminicale si la toate sarbatorile importante din an.
Corala Brâncovenilor a luat ființă pe 29 aprilie 2017, la inițiativa preotului Dumitru Spoiala, care i-a dat și numele. Din 2018 până în prezent, este dirijată de Veronica Vizi, artist instrumentist - vioară la Teatrul de operetă și musical Ion Dacian, licențiată a secției Muzică instrumentală, muzicologie, dirijat cor a Conservatorului C. Porumbescu, promoția 1989.
Fondat in luna noiembrie 1977 de catre prof. Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Camera al Sindicatului Invatamant din Focsani, are in componenta sa: educatoare, invatatori, profesori de diferite specialitati si alti iubitori de muzica corala. A functionat multi ani paralel cu corul mare al sindicatului invatamant, dirijat de profesorii Al. Macedon, N. Jurjiu si I. Dumitrache.
Corul de cameră „Preludiu”, sub bagheta maestrului Voicu Enăchescu, va susține un concert de colinde și cântece de Crăciun la Ateneul Român pe 23 decembrie 2019, ora 19:00.
Şi în acest an, Corul de Cameră Voces din Oradea, dirijat de lect. univ. dr. Carmen Rus, poate mai intens ca niciodată, îşi dedică finalul de an colindatului.
Aşa au răsunat colindele şi în inimile celor prezenţi în sala Teatrului “Mr.Gh.Pastia” din Focşani, în seara zilei de 7 decembrie 2019, la cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale intitulată simbolic “Colinde, Colinde…”, dedicată sărbătorilor Crăciunului cu tot ceea ce semnifică ele ca perioadă de bucurie și sărbătoare a Nașterii Mântuitorului.
Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de maestrul Lucian Onița, invită lugojenii la tradiționalul Concert de Crăciun, care va avea loc joi, 19 decembrie 2019, începând cu ora 18.00.
Înființat în 1974 de un grup de la Fac. de Limbi Germanice, condus din 1975 de Ioan Luchian Mihalea (Oanță), a devenit, în scurt timp, datorită lui Oanță, unul dintre cele mai populare grupuri, cu un repertoriu neobișnuit pentru perioada comunistă care cuprindea, pe lîngă colinde și piese românești, piese străine, inclusive negro spirituals.
Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului ACCORD, reprezentată prin Grupul Vocal Accord şi Corul de copii Accord, organizează în oraşul de pe Milcov, cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale "Colinde, Colinde...".
Timp de două zile, iubitorii de muzică corală din Câmpulung Moldovenesc și din alte localități, au trăit momente de adevărată încântare spirituală, prilejuite de aniversarea a 40 de ani de existență a coralei bărbătești „Bucovina” (înființată în 1978 în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Câmpulung Moldovenesc).
În deschiderea celei de a XI-a Stagiuni corale „Paul Constantinescu”, organizată de Asociația Națională Corală din România și a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, corul de cameră „Preludiu” dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va prezenta Luni, 18 noiembrie 2019, ora 18:00 la Biserica Sfântul Elefterie, un concert extraordinar de muzică sacră.
Vă invităm, Vineri, 27 septembrie 2019, ora 19:00 la concertul susținut de CORUL “PROGRESSIVE MOVEMENT” din Larnaka, Cipru Dirijor MARIOS LYSANDRU
Din 19 și până în 29 iulie 2019, tinerii muzicieni împreună cu dirijorul și fondatorul corului, Thomas Kammel, se află în turneu prin Transilvania si Carpați, prezentând un program deosebit de variat.
Pag. 3 din 7
| 30 inreg./pag. | nr. inreg: 191 |