Noutăți
Duminică, L-am întâmpinat pe Iisus, cu ramuri de finic la Intrarea Sa în Ierusalim, cântâdu-I, dimpreună cu toți celalți: Osana, Osana Fiul lui David! Luni, am intrat în Sfânta și Marea Săptămână a Paștilor - Săptămână a patimilor ... O săptămână de rugăciune, meditații și tăcere; o săptămână de reculegere, smerenie și lacrimi.
Data publicarii: 06 Mai 2021
Vezi toată știrea
"Dinastia de muzicieni Vanica", (așa cum s-a exprimat muzicologul Viorel Cosma), e din nou mai săracă, prin plecarea dintre noi, în ziua de 17 martie 2021, a celui care a fost compozitorul și omul de radio MIHAI VANICA.
Data publicarii: 19 Mar. 2021
Vezi toată știrea
Noi, Corala VOCI TRANSILVANE, vă dăruim cu drag un buchet de mărțișoare muzicale, marcând astfel un nou început, o primenire atotcuprinzătoare, care să învingă, să încheie o prealungă și dureroasă perioadă.
Data publicarii: 05 Mar. 2021
Vezi toată știrea
Corul „Euterpe” a fost înfiinţat în anul 1990 de către profesoara Georgeta Aldea. Alcătuit iniţial din eleve ale Liceului Pedagogic din Bucureşti, corului i s-au adăugat pe parcurs absolvente ale acestuia, studente şi tinere de diverse profesiuni.
Data publicarii: 05 Mar. 2021
Vezi toată știrea
De 15 ianuarie 2021 cu toții sărbătorim Ziua de naștere a Poetului MIHAI EMINESCU și ZIUA CULTURII NAȚIONALE
Data publicarii: 15 Ian. 2021
Vezi toată știrea
Începutul anului 2021 avea să întristeze viața muzicală românească: încetarea din viață a celui ce a fost muzicologul Alexandru I. Bădulescu, un exemplu de pasiune pentru muzică, care deși ajuns în pragul vârstei de 92 de ani, a activat până în ultimele zile ale vieții sale.
Data publicarii: 05 Ian. 2021
Vezi toată știrea
Pentru lumea muzicală românească, începutul lunii decembrie înseamnă startul pentru desfășurarea Festivalului Internațional de Muzică Corală “I.D.Chirescu” de la Cernavodă. An de an, oameni inimoși reușeau să transforme timp de două zile orașul Cernavodă în capitala muzicală a României.
Data publicarii: 16 Dec. 2020
Vezi toată știrea
În această toamnă, Corul de Copii şi Tineret Symbol al Patriarhiei Române, condus de diacon-profesor Jean Lupu şi de conferenţiar universitar doctor Luminiţa Guţanu Stoian, a împlinit remarcabila vârstă de 30 de ani de activitate, de promovare a artei şi a spiritualităţii româneşti.
Data publicarii: 05 Dec. 2020
Vezi toată știrea
Primul concert al formației a avut loc la 1 noiembrie 1972 pe scena Casei de Cultură a Studenților din București. Membrii fondatori fuseseră selecționați din Corul Universității, dirijat în acea perioadă tot de Voicu Enăchescu. Acestora li s-au mai alăturat un grup de studenți de la Conservator, constituind astfel nucleul de început al „Preludiului”.
Data publicarii: 04 Nov. 2020
Vezi toată știrea
În perioada 29-30 octombrie 2020, în intervalul ora 15:00-18:30, atât pe pagina de Facebook a asociației culturale ARPRO: https://www.facebook.com/asscultarpro, cât și pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma:https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania, se va desfășura cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală Roots Fest – festival organizat de asociația culturală ARPRO din Roma, în parteneriat cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și cu patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR). Partenerii media ai ediției Roots Fest 2020 sunt: Radio România și Radio România Internațional.
Data publicarii: 28 Oct. 2020
Vezi toată știrea
Pe data de 21 octombrie 2020 s-au împlinit 100 de ani de când s-a născut, în modestul sat prahovean Bughea de Jos, profesorul, dirijorul şi muzicologul - bizantinolog Gheorghe C. Ionescu, personalitate marcantă şi apreciată în viaţa muzicală prahoveană şi românească din cea de-a doua jumătate a secolului XX.
Data publicarii: 26 Oct. 2020
Vezi toată știrea
În ziua de 6 iunie 2020 s-au împlinit 100 de ani de când a văzut lumina zilei, în satul Diţeşti din comuna Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, renumitul compozitor, dirijor şi profesor ZAHARIA POPESCU, preşedintele Cenaclului Muzical “Paul Constantinescu” din Ploieşti, începând din 1985 şi până la trecerea pe neaşteptate în lumea cea veşnica (12.12.2007, Bucureşti).
Data publicarii: 11 Iun. 2020
Vezi toată știrea
Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI a fost distins cu cele mai importante premii la cea de a XVIII-a Ediție a Festivalului Concurs Coral Internațional „Moscow Sounds”.
Data publicarii: 11 Iun. 2020
Vezi toată știrea
Luni, 27 aprilie 2020, chiar de Paștele Blajenilor, prin purtarea de grijă a preoților slujitori ai Bisericii Obedeanu din Craiova, Ioniță Apostolache, Ioan Ioanicescu, Marian Pigulea – preot paroh, la Biserica sus menționată (unde a funcționat prima școală publică din Oltenia) a avut loc parastasul de pomenire la 3 ani de la trecerea la Domnul a părintelui arhidiacon, doctor în muzică, Alexandru Racu.
Data publicarii: 18 Mai 2020
Vezi toată știrea
Din cauza situaţiei generate de pandemie, Concursul de creaţie corală pentru copii şi tineret (2-4 voci egale) VOX MUNDI ediţia a IV-a, Timişoara, 21-23 mai 2020, nu se va desfăşura anul acesta.
Data publicarii: 06 Mai 2020
Vezi toată știrea
În data de 7 martie 2020, am avut bucuria de a participa la Ateneul Român, la concertul dirijat de Nicolae Racu și Andrei Racu, la pupitrul Orchestrei Colegiului Național de Artă Dinu Lipatti, sub binecunoscutul generic: Clasic e fantastic, Cum să înțelegem muzica 10, marcând cei 75 de viață ai renumitului dirijor și pedagog Nicolae Racu.
Data publicarii: 10 Mar. 2020
Vezi toată știrea
Marele sculptor Constantin Brâncuşi a iubit muzica, încă din anii copilăriei. A cunoscut muzica populară a ţinutului natal precum şi muzica lăutarilor care era foarte apreciată de gorjeni. Încă din anii adolescenţei, s-a apropiat de muzica vocală şi cea religioasă.
Data publicarii: 27 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Corul mixt al Catedralei Sf. Iosif a avut mereu o contribuţie specială atât la viaţa Parohiei Catedralei, cât şi la reuşita concertelor organizate aici, fiind deosebit de apreciat în lumea muzicală a Bucureştiului şi nu numai.
Data publicarii: 26 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Concursul se adresează tuturor persoanelor rezidente oficial în România (cetățeni români sau străini), care au absolvit sau sunt studenți ai unei instituții de învățământ universitar din România sau străinătate (indiferent de secție), dar și elevilor din clasele terminale (a XI-a și a XII-a) ale Liceelor sau Colegiilor de Muzică (Arte) din România (indiferent de secție).
Data publicarii: 21 Feb. 2020
Vezi toată știrea
95 de ani de la naşterea marelui muzician
Data publicarii: 17 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Începutul anului 2020 avea să îndurereze întreaga lume muzicală românească, prin dispariţia muzicologului, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, în data de 21 ianuarie, la vârsta de 81 de ani. Personalitate plurivalentă, Grigore Constantinescu a fost muzicolog, critic muzical, profesor universitar, conducător de Doctorat.
Data publicarii: 17 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Corul Solemnis este continuatorul unei traditii muzicale in cadrul Parohiei Delea Noua Calist din Bucuresti. Inca din anii 1892 – 1894 in cadrul acestei biserici s-a organizat un cor de copii de la Scoala primara Calist, cor care canta la liturghiile duminicale si la toate sarbatorile importante din an.
Data publicarii: 17 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Corala Brâncovenilor a luat ființă pe 29 aprilie 2017, la inițiativa preotului Dumitru Spoiala, care i-a dat și numele. Din 2018 până în prezent, este dirijată de Veronica Vizi, artist instrumentist - vioară la Teatrul de operetă și musical Ion Dacian, licențiată a secției Muzică instrumentală, muzicologie, dirijat cor a Conservatorului C. Porumbescu, promoția 1989.
Data publicarii: 11 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Fondat in luna noiembrie 1977 de catre prof. Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Camera al Sindicatului Invatamant din Focsani, are in componenta sa: educatoare, invatatori, profesori de diferite specialitati si alti iubitori de muzica corala. A functionat multi ani paralel cu corul mare al sindicatului invatamant, dirijat de profesorii Al. Macedon, N. Jurjiu si I. Dumitrache.
Data publicarii: 03 Feb. 2020
Vezi toată știrea
Luni, 3 februarie 2020, ora 18:00 la Biserica "Sf. Elefterie"
Data publicarii: 27 Ian. 2020
Vezi toată știrea
Corul de cameră „Preludiu”, sub bagheta maestrului Voicu Enăchescu, va susține un concert de colinde și cântece de Crăciun la Ateneul Român pe 23 decembrie 2019, ora 19:00.
Data publicarii: 18 Dec. 2019
Vezi toată știrea
Şi în acest an, Corul de Cameră Voces din Oradea, dirijat de lect. univ. dr. Carmen Rus, poate mai intens ca niciodată, îşi dedică finalul de an colindatului.
Data publicarii: 16 Dec. 2019
Vezi toată știrea
Aşa au răsunat colindele şi în inimile celor prezenţi în sala Teatrului “Mr.Gh.Pastia” din Focşani, în seara zilei de 7 decembrie 2019, la cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale intitulată simbolic “Colinde, Colinde…”, dedicată sărbătorilor Crăciunului cu tot ceea ce semnifică ele ca perioadă de bucurie și sărbătoare a Nașterii Mântuitorului.
Data publicarii: 16 Dec. 2019
Vezi toată știrea
Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de maestrul Lucian Onița, invită lugojenii la tradiționalul Concert de Crăciun, care va avea loc joi, 19 decembrie 2019, începând cu ora 18.00.
Data publicarii: 16 Dec. 2019
Vezi toată știrea
Pag. 3 din 10
| 30 inreg./pag. | nr. inreg: 278 |
|