Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Noutăți

"Preludiu interbelic" - Concert de muzică interbelică și muzică de film
Duminică 27 martie 2022, ora 19:00, Corul de cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă TINERIMEA ROMÂNĂ vă invită la un concert extraordinar de muzică interbelică și muzică de film, prezentat pe scena Teatrului de Revistă ,,Constantin Tănase”.

Data publicarii: 09 Mar. 2022 Vezi toată știrea

Corul de cameră PRELUDIU – CONCERT DE MUZICĂ FRANCEZĂ
Corul de cameră Preludiu fondat de maestrul Voicu Enăchescu și dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special, miercuri 9 martie, ora 19.00, la Sala “George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București şi prezentat de realizatorul Radio România Muzical, Liviu Peţu. Acompaniază la pian/clavecin – Flavian Chitic, lăută/teorbă – Costin Dumitrașcu.

Data publicarii: 09 Mar. 2022 Vezi toată știrea

INVITAȚIE Concert Extraordinar VOCI TRANSILVANE & Adrian-Nicolae COROJAN – 700
În prag de Mărțișor vă invităm, joi 3 martie 2022, ora 18.30, în sala LAURENȚIU HODOROG a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, la un eveniment deosebit din viața Coralei VOCI TRANSILVANE: Cel de-al 700-lea concert VOCI TRANSILVANE & Adrian-Nicolae COROJAN.

Data publicarii: 28 Feb. 2022 Vezi toată știrea

PORTRET: 100 de ani de la naşterea Elenei Vicică, fost dirjor al Corului de copii Radio
Joi, 17 februarie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea Elenei Vicică, fost dirijor al Corului de copii Radio. Elena Vicică s-a născut la 17 februarie 1922, în comuna Vişna Veche din judeţul Olt, tatăl său fiind plutonierul Vicică Marian (1897-1943), care a fost numit, mai apoi, în 1928, comandant al Plutonului 2 Grăniceri Mangalia. Elena Vicică a copilărit în Mangalia, în casa de pe Str. Vasile Pârvan, nr. 2.

Data publicarii: 17 Feb. 2022 Vezi toată știrea

Dirijorul Răzvan Rădos revine la pupitrul Corului Regal
Începând cu acest an, dirijorul fondator al Corului Regal, Răzvan Rădos, revine pentru o perioadă de 2 ani la pupitrul ansamblului pe care l-a fondat în anul 2012. Dirijorul Răzvan Rădos conduce în prezent Corul de Copii Radio și Grupul Vocal Canticum, este președinte al Asociației Culturale Canticum, membru al Grupului Vocal Etheros ș.a.

Data publicarii: 03 Feb. 2022 Vezi toată știrea

FELICIA DONCEANU – Un ultim omagiu
Începutul anului 2022 avea să aducă o veste care a întristat comunitatea muzicienilor, prin dispariția celei ce a fost Felicia Donceanu, personalitate a culturii de o complexitate rar întâlnită: compozitor, poet, pictor, sculptor.

Data publicarii: 28 Ian. 2022 Vezi toată știrea

In memoriam: FELICIA DONCEANU
Corul de cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă " Tinerimea Română", își exprimă regretul pentru plecarea dintre noi a celei ce a fost FELICIA DONCEANU, compozitoare care a dedicat formației, mai multe piese ce s-au bucurat de un mare succes la public.

Data publicarii: 28 Ian. 2022 Vezi toată știrea

Sărbătorim împreună 163 ani de la Unirea Principatelor Române - 24 ianuarie!
La ceas de sărbătoare, vă trimitem un clip video cu HORA UNIRII, în interpretarea Coralei VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ, Cluj-Napoca, dirijor: Adrian-Nicolae Corojan, împreună cu MUZICA MILITARĂ a Diviziei 4 Infanterie GEMINA, dirijor: lt. Daniel-Florin Munteanu.

Data publicarii: 24 Ian. 2022 Vezi toată știrea

Festivalul Internațional de Interpretare Corală „I.D.Chirescu”
Sâmbătă, 11.12.2021, la Cernavodă, în Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena se va desfășura ,în condițiile mai puțin prielnice ale pandemiei, ediția cu numărul 40 a Festivalul Internațional de Interpretare Corală „I.D.Chirescu”.

Data publicarii: 10 Dec. 2021 Vezi toată știrea

1 Decembrie 2021 - SLAVĂ ȚIE, ROMÂNIE TRICOLORĂ! Concert omagial de Ziua Națională. VOCI TRANSILVANE în Concert on-line Cântece de suflet românesc
E Sărbătoare Națională! Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, împreună cu soprana Daniela Mureșan Chișbora, Natalia Constantin – la pian și dirijorul Adrian Corojan, aduc prinos de slavă, devotament și cânt: României și tuturor românilor!

Data publicarii: 01 Dec. 2021 Vezi toată știrea

Concert al Corului de Cameră „PRELUDIU” dedicat St. Cecilia Ocrotitoarea Muzicii
Luni 22 noiembrie, de la ora 20.00 în continuarea slujbei de seară, la Catedrala Sf.Iosif din București va avea loc un recital inedit al Corului de Cameră „Preludiu” dirijat de Andrei Stănculescu.

Data publicarii: 18 Nov. 2021 Vezi toată știrea

In memoriam: MAESTRUL BORIS COBASNIAN - 95 de ani de la naştere
În 9 martie 2021, Maestrul Boris Cobasnian (1926 - 2011) dirijor, compozitor, profesor, ar fi împlinit 95 de ani, şi desigur ar fi fost sărbătorit de către toţi cei care s-au bucurat de arta şi măiestria unui muzician complex care a ars ca o flacără pentru muzica corală românească, lăsând urme adânci în cultura muzicală românească.

Data publicarii: 12 Nov. 2021 Vezi toată știrea

Cântecele TOAMNEI, DRAGOSTEI ȘI MELANCOLIEI: Concert on-line de Toamnă
În plină toamnă pandemică, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă prezintă, un Concert de toamnă on-line – un tratament muzical, sperăm eficient, pentru toate răcelile și răcirile posibile!

Data publicarii: 10 Nov. 2021 Vezi toată știrea

Corul de Cameră "Preludiu" împlinește 49 de ani de existență
Corul de Cameră "Preludiu" al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" împlinește 49 de ani de existență.

Data publicarii: 01 Nov. 2021 Vezi toată știrea

GLORIE, OSTAȘILOR ROMÂNI! 25 oct 2021, VOCI TRANSILVANE: Cântece patriotice românești on-line
În zi de sărbătoare, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, împreună cu Natalia Constantin – la pian și dirjorul Adrian Corojan, omagiază prin cânt, vitejia Armatei Române.

Data publicarii: 25 Oct. 2021 Vezi toată știrea

PORTRET: Ion Vanica – primul dirijor al Corului de Copii Radio
Luni, 16 august, se împlinesc 40 de ani de la moartea lui Ion Vanica, cel care a avut ideea strălucită de a înfiinţa Corul de copii al Radiodifuziunii, în anul 1945, la sugestia unui alt remarcabil muzician, Dumitru D. Botez, dirijor, compozitor şi profesor, director muzical al Radioului, la acel moment.

Data publicarii: 29 Aug. 2021 Vezi toată știrea

Festivalul ”D.G.KIRIAC”, tradiția merge mai departe
În perioada 24-26 iunie s-a desfășurat la Pitești, sala Lumina a Centrului Cultural Județean Argeș, cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică corală ”D.G.Kiriac”.

Data publicarii: 20 Aug. 2021 Vezi toată știrea

Concert Aniversar VOCI TRANSILVANE - 75 ani (+1)
Suntem la ceas aniversar - timp al aducerilor aminte: bilanț și retrospectivă. Concertul Aniversar de marți, 15 iunie, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ - evidențiează mai multe evenimente și aspecte culturale.

Data publicarii: 14 Iun. 2021 Vezi toată știrea

Concert de Muzică Sacră susținut de Corul Universității Naționale de Arte "George Enescu" - Iași
Vineri, 4 iunie, ora 19:00, CONCERT DE MUZCĂ SACRĂ, susținut de Corul Univ. de Arte "George Enescu" - Iași, Catedrala Romano-Catolică din Iași. Dirijor: George Dumitriu. Pian: Mădălina Busuioc.

Data publicarii: 03 Iun. 2021 Vezi toată știrea

CORUL DE CAMERĂ PRELUDIU – CONCERT ANIVERSAR VOICU ENĂCHESCU
În după-amiaza zilei de 24 mai 2021, sala de spectacole a Centrului Naţional de Artă “Tinerimea Română”, a găzduit concertul de suflet al Corului de cameră Preludiu, dedicat aniversării dirijorului fondator, maestrul Voicu Enăchescu.

Data publicarii: 31 Mai 2021 Vezi toată știrea

Omagiu de suflet maestrului Constantin Arvinte
Maestrul CONSTANTIN ARVINTE, compozitor, dirijor, folclorist, cu o impresionantă operă de creație de peste 5000 de compoziții: prelucrări folclorice, cantate, poeme coral-simfonice, imnuri, muzică de cor, lieduri, romanțe, cântece și dansuri populare.

Data publicarii: 10 Mai 2021 Vezi toată știrea

Concert Regal cu ocazia Zilei de 10 Mai
Anul acesta, Ziua Națională de 10 Mai marchează împlinirea a 155 ani de la crearea Dinastiei Regale Române. Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române, va celebra această sărbătoare în cadrul unui concert susținut în Sufrageria Regală de la Palatul Regal de pe Calea Victoriei (MNAR). Totodată, anul 2021 este marcat de centenarul nașterii Regelui Mihai, așadar concertul susținut de Corul Regal este dedicat memoriei Majestății Sale.

Data publicarii: 10 Mai 2021 Vezi toată știrea

Hristos a Înviat - suită vocal instrumentală
"Hristos a Înviat" este o suită vocal instrumentală în aranjamentul compozitorului Cristian Marius Firca, dirijorul corului academic Divina Armonie al fundației Cavalerii Daciei, alături de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, cea mai titrată orchestră de suflători din România, sub bagheta colonelului Aurel Gheorghiță, Inspectorul general al Muzicilor Militare.

Data publicarii: 06 Mai 2021 Vezi toată știrea

Concert Ecumenic de Paști - VOCI TRANSILVANE 2021
Duminică, L-am întâmpinat pe Iisus, cu ramuri de finic la Intrarea Sa în Ierusalim, cântâdu-I, dimpreună cu toți celalți: Osana, Osana Fiul lui David! Luni, am intrat în Sfânta și Marea Săptămână a Paștilor - Săptămână a patimilor ... O săptămână de rugăciune, meditații și tăcere; o săptămână de reculegere, smerenie și lacrimi.

Data publicarii: 06 Mai 2021 Vezi toată știrea

Compozitorul Mihai Vanica a încetat din viață
"Dinastia de muzicieni Vanica", (așa cum s-a exprimat muzicologul Viorel Cosma), e din nou mai săracă, prin plecarea dintre noi, în ziua de 17 martie 2021, a celui care a fost compozitorul și omul de radio MIHAI VANICA.

Data publicarii: 19 Mar. 2021 Vezi toată știrea

Mărțișoare muzicale de la Voci Transilvane - dirijor Adrian Corojan
Noi, Corala VOCI TRANSILVANE, vă dăruim cu drag un buchet de mărțișoare muzicale, marcând astfel un nou început, o primenire atotcuprinzătoare, care să învingă, să încheie o prealungă și dureroasă perioadă.

Data publicarii: 05 Mar. 2021 Vezi toată știrea

Aniversarea de 30 de ani a corului Euterpe, dirijat de Georgeta Aldea
Corul „Euterpe” a fost înfiinţat în anul 1990 de către profesoara Georgeta Aldea. Alcătuit iniţial din eleve ale Liceului Pedagogic din Bucureşti, corului i s-au adăugat pe parcurs absolvente ale acestuia, studente şi tinere de diverse profesiuni.

Data publicarii: 05 Mar. 2021 Vezi toată știrea

UN INEDIT CONCERT on-line - VOCI TRANSILVANE
De 15 ianuarie 2021 cu toții sărbătorim Ziua de naștere a Poetului MIHAI EMINESCU și ZIUA CULTURII NAȚIONALE

Data publicarii: 15 Ian. 2021 Vezi toată știrea

In memoriam: MUZICOLOGUL ALEXANDRU I. BĂDULESCU
Începutul anului 2021 avea să întristeze viața muzicală românească: încetarea din viață a celui ce a fost muzicologul Alexandru I. Bădulescu, un exemplu de pasiune pentru muzică, care deși ajuns în pragul vârstei de 92 de ani, a activat până în ultimele zile ale vieții sale.

Data publicarii: 05 Ian. 2021 Vezi toată știrea

Pag. 3 din 11 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 301