Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Noutăți

Concursul de creaţie corală pentru copii şi tineret (2-4 voci egale) VOX MUNDI ediţia a IV-a nu se va desfăşura anul acesta
Din cauza situaţiei generate de pandemie, Concursul de creaţie corală pentru copii şi tineret (2-4 voci egale) VOX MUNDI ediţia a IV-a, Timişoara, 21-23 mai 2020, nu se va desfăşura anul acesta.

Data publicarii: 06 Mai 2020 Vezi toată știrea

Dirijorul Nicolae Racu - 75
În data de 7 martie 2020, am avut bucuria de a participa la Ateneul Român, la concertul dirijat de Nicolae Racu și Andrei Racu, la pupitrul Orchestrei Colegiului Național de Artă Dinu Lipatti, sub binecunoscutul generic: Clasic e fantastic, Cum să înțelegem muzica 10, marcând cei 75 de viață ai renumitului dirijor și pedagog Nicolae Racu.

Data publicarii: 10 Mar. 2020 Vezi toată știrea

Marele sculptor Constantin Brâncuşi a iubit muzica
Marele sculptor Constantin Brâncuşi a iubit muzica, încă din anii copilăriei. A cunoscut muzica populară a ţinutului natal precum şi muzica lăutarilor care era foarte apreciată de gorjeni. Încă din anii adolescenţei, s-a apropiat de muzica vocală şi cea religioasă.

Data publicarii: 27 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Corul Catedralei "Sf. Iosif" din București
Corul mixt al Catedralei Sf. Iosif a avut mereu o contribuţie specială atât la viaţa Parohiei Catedralei, cât şi la reuşita concertelor organizate aici, fiind deosebit de apreciat în lumea muzicală a Bucureştiului şi nu numai.

Data publicarii: 26 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Concurs de creație corală pentru copii și tineret (2-4 voci egale) VOX MUNDI
Concursul se adresează tuturor persoanelor rezidente oficial în România (cetățeni români sau străini), care au absolvit sau sunt studenți ai unei instituții de învățământ universitar din România sau străinătate (indiferent de secție), dar și elevilor din clasele terminale (a XI-a și a XII-a) ale Liceelor sau Colegiilor de Muzică (Arte) din România (indiferent de secție).

Data publicarii: 21 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Să ne amintim de Maestrul MARIN CONSTANTIN
95 de ani de la naşterea marelui muzician

Data publicarii: 17 Feb. 2020 Vezi toată știrea

A mai căzut o stea din constelaţia muzicologiei româneşti: GRIGORE CONSTANTINESCU
Începutul anului 2020 avea să îndurereze întreaga lume muzicală românească, prin dispariţia muzicologului, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, în data de 21 ianuarie, la vârsta de 81 de ani. Personalitate plurivalentă, Grigore Constantinescu a fost muzicolog, critic muzical, profesor universitar, conducător de Doctorat.

Data publicarii: 17 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Corul Solemnis
Corul Solemnis este continuatorul unei traditii muzicale in cadrul Parohiei Delea Noua Calist din Bucuresti. Inca din anii 1892 – 1894 in cadrul acestei biserici s-a organizat un cor de copii de la Scoala primara Calist, cor care canta la liturghiile duminicale si la toate sarbatorile importante din an.

Data publicarii: 17 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Corala Brâncovenilor
Corala Brâncovenilor a luat ființă pe 29 aprilie 2017, la inițiativa preotului Dumitru Spoiala, care i-a dat și numele. Din 2018 până în prezent, este dirijată de Veronica Vizi, artist instrumentist - vioară la Teatrul de operetă și musical Ion Dacian, licențiată a secției Muzică instrumentală, muzicologie, dirijat cor a Conservatorului C. Porumbescu, promoția 1989.

Data publicarii: 11 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Corul de camera ”PASTORALA” din Focsani
Fondat in luna noiembrie 1977 de catre prof. Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Camera al Sindicatului Invatamant din Focsani, are in componenta sa: educatoare, invatatori, profesori de diferite specialitati si alti iubitori de muzica corala. A functionat multi ani paralel cu corul mare al sindicatului invatamant, dirijat de profesorii Al. Macedon, N. Jurjiu si I. Dumitrache.

Data publicarii: 03 Feb. 2020 Vezi toată știrea

Corala ”Sfantul Antim Ivireanul” a Protopopiatului Oltenita
Luni, 3 februarie 2020, ora 18:00 la Biserica "Sf. Elefterie"

Data publicarii: 27 Ian. 2020 Vezi toată știrea

Corul de cameră „Preludiu” - concert de colinde și cântece de Crăciun
Corul de cameră „Preludiu”, sub bagheta maestrului Voicu Enăchescu, va susține un concert de colinde și cântece de Crăciun la Ateneul Român pe 23 decembrie 2019, ora 19:00.

Data publicarii: 18 Dec. 2019 Vezi toată știrea

O picătură de lumină în prag de Ajun
Şi în acest an, Corul de Cameră Voces din Oradea, dirijat de lect. univ. dr. Carmen Rus, poate mai intens ca niciodată, îşi dedică finalul de an colindatului.

Data publicarii: 16 Dec. 2019 Vezi toată știrea

Reuniunea Corală “Colinde, Colinde…” de la Focşani
Aşa au răsunat colindele şi în inimile celor prezenţi în sala Teatrului “Mr.Gh.Pastia” din Focşani, în seara zilei de 7 decembrie 2019, la cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale intitulată simbolic “Colinde, Colinde…”, dedicată sărbătorilor Crăciunului cu tot ceea ce semnifică ele ca perioadă de bucurie și sărbătoare a Nașterii Mântuitorului.

Data publicarii: 16 Dec. 2019 Vezi toată știrea

Concertul de crăciun al corului ,,ION VIDU” din LUGOJ
Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de maestrul Lucian Onița, invită lugojenii la tradiționalul Concert de Crăciun, care va avea loc joi, 19 decembrie 2019, începând cu ora 18.00.

Data publicarii: 16 Dec. 2019 Vezi toată știrea

Concertul de colinde al Coralei “CORNEȚENII”
Luni, 16 decembrie 2019, ora 18:00 - Biserica "Sf. Elefterie"

Data publicarii: 10 Dec. 2019 Vezi toată știrea

Concertul grupului coral SONG
Înființat în 1974 de un grup de la Fac. de Limbi Germanice, condus din 1975 de Ioan Luchian Mihalea (Oanță), a devenit, în scurt timp, datorită lui Oanță, unul dintre cele mai populare grupuri, cu un repertoriu neobișnuit pentru perioada comunistă care cuprindea, pe lîngă colinde și piese românești, piese străine, inclusive negro spirituals.

Data publicarii: 04 Dec. 2019 Vezi toată știrea

Reuniunea corală de la Focșani
Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului ACCORD, reprezentată prin Grupul Vocal Accord şi Corul de copii Accord, organizează în oraşul de pe Milcov, cea de a IX-a  ediţie a Reuniunii Corale "Colinde, Colinde...".

Data publicarii: 26 Nov. 2019 Vezi toată știrea

40 de ani de existență a coralei bărbătești „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc
Timp de două zile, iubitorii de muzică corală din Câmpulung Moldovenesc și din alte localități, au trăit momente de adevărată încântare spirituală, prilejuite de aniversarea a 40 de ani de existență a coralei bărbătești „Bucovina” (înființată în 1978 în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Câmpulung Moldovenesc).

Data publicarii: 26 Nov. 2019 Vezi toată știrea

Concert extraordinar de muzică sacră
În deschiderea celei de a XI-a Stagiuni corale „Paul Constantinescu”, organizată de Asociația Națională Corală din România și a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, corul de cameră „Preludiu” dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va prezenta Luni, 18 noiembrie 2019, ora 18:00 la Biserica Sfântul Elefterie, un concert extraordinar de muzică sacră.

Data publicarii: 06 Nov. 2019 Vezi toată știrea

Concert susținut de CORUL “PROGRESSIVE MOVEMENT”
Vă invităm, Vineri, 27 septembrie 2019, ora 19:00 la concertul susținut de CORUL “PROGRESSIVE MOVEMENT” din Larnaka, Cipru Dirijor MARIOS LYSANDRU

Data publicarii: 23 Sept. 2019 Vezi toată știrea

In memoriam ALEXANDRU RACU
MIERCURI, 26 IUNIE 2019, ORA 19:00

Data publicarii: 15 Iul. 2019 Vezi toată știrea

NOUL COR DE CAMERĂ HEIDENHEIM (GERMANIA)
Din 19 și până în 29 iulie 2019, tinerii muzicieni împreună cu dirijorul și fondatorul corului, Thomas Kammel, se află în turneu prin Transilvania si Carpați, prezentând un program deosebit de variat.

Data publicarii: 15 Iul. 2019 Vezi toată știrea

Corul ,,Ion Vidu”, turneu de concerte în Polonia
În perioada 4 – 8 iulie 2019, la invitația Municipalității orașului Nowy Targ și a Coralei ,,Echo Gorczanskie”, Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de prof.dr. Lucian Onița, va efectua un turneu de concerte în regiunea Zakopane, situată în sudul Poloniei.

Data publicarii: 01 Iul. 2019 Vezi toată știrea

Corul ,,Ion Vidu”, invitat la Festivalul Internațional ,,D.G. Kiriac” de la Pitești
În perioada 21 – 23 iunie 2019, Corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de Lucian Oniţa, va participa la prestigiosul Festival Internațional de Muzică Corală și Instrumentală ,,D.G. Kiriac”, ediția a XXVII-a.

Data publicarii: 21 Iun. 2019 Vezi toată știrea

TÂRGOVIȘTE: A doua ediție a Festivalului Concurs de Interpretare Corală „Alexandru Pașcanu”
După evoluția corului „Appassionato” pe scena amfiteatrului Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, din data de 7 iunie, concert care a avut loc cu ocazia schimbului intercultural între ambasada Venezuelei și Cubei în România și Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, iată că numai după o zi, pe 8 iunie 2019, sala amfiteatrului răsună iar de acorduri muzicale, de data aceasta datorită faptului că s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului - Concurs de Interpretare Corală „Alexandru Pașcanu”.

Data publicarii: 12 Iun. 2019 Vezi toată știrea

Corul "Solemnis"
Luni, 10 iunie 2019, ora 19:00 la Biserica "Sf. Elefterie"

Data publicarii: 27 Mai 2019 Vezi toată știrea

Corala Academică "MUSICA SELECTA"
Luni, 3 iunie 2019, ora 19:00 - Biserica Sf. Elefterie

Data publicarii: 24 Mai 2019 Vezi toată știrea

Pag. 3 din 9 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 263