Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Noutăți

Music inFusion, Grupul Vocal "Canticum", Dirijor: Răzvan Rădos, 20 iunie 2022, ora 19:00
Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București și Asociația Canticum prezintă: În cadrul Stagiunii Corale Bucureștene "Paul Constantinescu", ediția a XI-a - MUSIC inFusion, Grupul Vocal CANTICUM & Răzvan Rădos. La pian, Cătălina Bordeanu. Muzică de: G. Gershwin, D. Ellington, B. Joel, H. Belafonte, R. Hernandez, Vangelis, A. Ohrwall, C. Poletti, N. Howe, E. Clapton. Intrarea liberă!

Data publicarii: 16 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Regulamentul Festivalului-concurs de muzică corală laică și religioasă Gheorghe Cucu Vaslui
Înscrierea corurilor pentru selecție la Festivalul-concurs de muzică corală laică și religioasă ˶GHEORGHE CUCU ̋ se va face până pe data de 15 iulie 2022

Data publicarii: 08 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XI-a, Corala "Appassionato" din Târgoviște, 13 iunie 2022, ora 18:00
Un nume deja consacrat, Corala Appassionato din Târgovişte s-a înfiinţat în anul 2000 la iniţiativa conf.univ.dr. Ioan GOLCEA şi a dirijorului coralei, prof. univ.dr. Florin Emil Nicolae BADEA.

Data publicarii: 07 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XI-a, Corala "Divina Armonie", 6 iunie 2022, ora 19:00
Data de 16 noiembrie 1997 marchează, în cadrul Fundației „Cavalerii Daciei”, crearea Coralei Academice „Divina Armonie”, inițial ca un cor bisericesc aparținând Bisericii Ortodoxe „Sf. Gheorghe Nou” din București, ctitorie voievodală brâncovenească.

Data publicarii: 03 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Moment aniversar: IRINA ODĂGESCU ȚUȚUIANU (85 ani)
Irina Odăgescu Țuțuianu reprezintă un nume de rezonanță specială în contextul muzicii contemporane. Și nu întâmplător, volumul pe care l-am lansat în urmă cu 10 ani se intitulează Irina Odăgescu – O viaţă închinată muzicii. Prin toată activitatea sa, Irina Odăgescu este un model de pasiune și perseverență, cultul pentru muzică fiind exprimat în modul cel mai natural și convingător: muzica fiind liantul inefabil și etern al sufletelor.

Data publicarii: 26 Mai 2022 Vezi toată știrea

LA MULȚI ANI, CORULUI PRELUDIU (50 ani)! LA MULȚI ANI, MAESTRE VOICU ENĂCHESCU!
În noiembrie 1972, un tânăr talentat și plin de idealuri - Voicu Enăchescu, avea să deschidă o nouă pagină în istoria muzicii corale românești, dirijînd primul concert al unei formații nou înființate – corul Preludiu, pe scena Casei de Cultură a Studenților din București.

Data publicarii: 24 Mai 2022 Vezi toată știrea

Concert Meloritm la Ateneul Român, 14 mai 2022, ora 11:00
Vă invităm cu mare drag la concertul corului Meloritm din 14 mai 2022, ora 11:00, care va avea loc pe scena Ateneului Roman, în cadrul proiectului educativ "Clasic e fantastic" - Cum înțeleg copiii muzica.

Data publicarii: 11 Mai 2022 Vezi toată știrea

Concert CANTUS DOMINI, 10 mai 2022, Biserica Sf. Elefterie
Corul bărbătesc CANTUS DOMINI a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică, tineri de formație teologică și/sau muzicală.

Data publicarii: 02 Mai 2022 Vezi toată știrea

Corala VOCI TRANSILVANE: Înregistrări din Concertul de Paști LA UMBRA CRUCII TALE - 12 aprilie 2022, de la Casa de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ și din Ofrandă muzicală - 17 aprilie, de la Biserica ortodoxă Sf. Prooroc Ilie
Vă oferim spre audiție și vizionare, fragmente din Concertul Ecumenic de Paști LA UMBRA CRUCII TALE din 12 aprilie 2022 - la Casa de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ și din Ofranda muzicală de Florii, din 17 aprilie a.c. - la Biserica ortodoxă Sf. Prooroc Ilie.

Data publicarii: 26 Apr. 2022 Vezi toată știrea

Concert de Florii al Corului Euterpe
Concertul de Florii al Corului Euterpe va avea loc duminică, 17 aprilie 2022, ora 19:00, în cadrul celei de a XI-a ediții a stagiunii corale Paul Constantinescu, organizate de Asociația Națională Corală din România.

Data publicarii: 06 Apr. 2022 Vezi toată știrea

Concert al Corului de Copii și Tineret "Symbol-Jean Lupu"
Luni, 11 aprilie 2022, Corul de Copii și Tineret "Symbol-Jean Lupu" al Patriarhiei Române, condus de conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian va susține un concert în cadrul celei de a XI-a ediții a Stagiunii corale "Paul Constantinescu" prezentată de Asociația Națională Corală din România.

Data publicarii: 05 Apr. 2022 Vezi toată știrea

Concertul Coralei "NICOLAE LUNGU" a Patriarhiei Române
Corala catedralei Patriarhiei Române îşi află originile în însuşi începutul fragil al coralisticii româneşti din Muntenia. Domnitorul Alexandru Ghica va aduce de la Silistra pe Arhimandritul Visarion, preot rus, cunoscător al notaţiei pe portativ, dar şi al limbii ruse şi române; acesta va alcătui primul cor la Bucureşti, în 1836.

Data publicarii: 25 Mar. 2022 Vezi toată știrea

Festivalul-Concurs Național de Muzică Religioasă “Buna Vestire” – Editia a IX-a (25-26 martie 2022)
Se va desfășura LIVE pe pagina de facebook a “Palatului Național al Copiilor”- 25.03.2022 ora 13:30-19:30.

Data publicarii: 23 Mar. 2022 Vezi toată știrea

Reuniunea de primăvară a corurilor din Județul Argeș
După o întrerupere de mai bine de doi ani, cauzată de pandemia de Coronavirus, la solicitarea auditoriului, a dirijorilor , coriștilor, și pentru continuarea tradiției corale argeșene, Consiliul Local Topoloveni, a avut inițiativa organizării unei Reuniuni de primăvară a corurilor din Județul Argeș.

Data publicarii: 23 Mar. 2022 Vezi toată știrea

"Preludiu interbelic" - Concert de muzică interbelică și muzică de film
Duminică 27 martie 2022, ora 19:00, Corul de cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă TINERIMEA ROMÂNĂ vă invită la un concert extraordinar de muzică interbelică și muzică de film, prezentat pe scena Teatrului de Revistă ,,Constantin Tănase”.

Data publicarii: 09 Mar. 2022 Vezi toată știrea

Corul de cameră PRELUDIU – CONCERT DE MUZICĂ FRANCEZĂ
Corul de cameră Preludiu fondat de maestrul Voicu Enăchescu și dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special, miercuri 9 martie, ora 19.00, la Sala “George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București şi prezentat de realizatorul Radio România Muzical, Liviu Peţu. Acompaniază la pian/clavecin – Flavian Chitic, lăută/teorbă – Costin Dumitrașcu.

Data publicarii: 09 Mar. 2022 Vezi toată știrea

INVITAȚIE Concert Extraordinar VOCI TRANSILVANE & Adrian-Nicolae COROJAN – 700
În prag de Mărțișor vă invităm, joi 3 martie 2022, ora 18.30, în sala LAURENȚIU HODOROG a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, la un eveniment deosebit din viața Coralei VOCI TRANSILVANE: Cel de-al 700-lea concert VOCI TRANSILVANE & Adrian-Nicolae COROJAN.

Data publicarii: 28 Feb. 2022 Vezi toată știrea

PORTRET: 100 de ani de la naşterea Elenei Vicică, fost dirjor al Corului de copii Radio
Joi, 17 februarie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea Elenei Vicică, fost dirijor al Corului de copii Radio. Elena Vicică s-a născut la 17 februarie 1922, în comuna Vişna Veche din judeţul Olt, tatăl său fiind plutonierul Vicică Marian (1897-1943), care a fost numit, mai apoi, în 1928, comandant al Plutonului 2 Grăniceri Mangalia. Elena Vicică a copilărit în Mangalia, în casa de pe Str. Vasile Pârvan, nr. 2.

Data publicarii: 17 Feb. 2022 Vezi toată știrea

Dirijorul Răzvan Rădos revine la pupitrul Corului Regal
Începând cu acest an, dirijorul fondator al Corului Regal, Răzvan Rădos, revine pentru o perioadă de 2 ani la pupitrul ansamblului pe care l-a fondat în anul 2012. Dirijorul Răzvan Rădos conduce în prezent Corul de Copii Radio și Grupul Vocal Canticum, este președinte al Asociației Culturale Canticum, membru al Grupului Vocal Etheros ș.a.

Data publicarii: 03 Feb. 2022 Vezi toată știrea

FELICIA DONCEANU – Un ultim omagiu
Începutul anului 2022 avea să aducă o veste care a întristat comunitatea muzicienilor, prin dispariția celei ce a fost Felicia Donceanu, personalitate a culturii de o complexitate rar întâlnită: compozitor, poet, pictor, sculptor.

Data publicarii: 28 Ian. 2022 Vezi toată știrea

In memoriam: FELICIA DONCEANU
Corul de cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă " Tinerimea Română", își exprimă regretul pentru plecarea dintre noi a celei ce a fost FELICIA DONCEANU, compozitoare care a dedicat formației, mai multe piese ce s-au bucurat de un mare succes la public.

Data publicarii: 28 Ian. 2022 Vezi toată știrea

Sărbătorim împreună 163 ani de la Unirea Principatelor Române - 24 ianuarie!
La ceas de sărbătoare, vă trimitem un clip video cu HORA UNIRII, în interpretarea Coralei VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ, Cluj-Napoca, dirijor: Adrian-Nicolae Corojan, împreună cu MUZICA MILITARĂ a Diviziei 4 Infanterie GEMINA, dirijor: lt. Daniel-Florin Munteanu.

Data publicarii: 24 Ian. 2022 Vezi toată știrea

Festivalul Internațional de Interpretare Corală „I.D.Chirescu”
Sâmbătă, 11.12.2021, la Cernavodă, în Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena se va desfășura ,în condițiile mai puțin prielnice ale pandemiei, ediția cu numărul 40 a Festivalul Internațional de Interpretare Corală „I.D.Chirescu”.

Data publicarii: 10 Dec. 2021 Vezi toată știrea

1 Decembrie 2021 - SLAVĂ ȚIE, ROMÂNIE TRICOLORĂ! Concert omagial de Ziua Națională. VOCI TRANSILVANE în Concert on-line Cântece de suflet românesc
E Sărbătoare Națională! Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, împreună cu soprana Daniela Mureșan Chișbora, Natalia Constantin – la pian și dirijorul Adrian Corojan, aduc prinos de slavă, devotament și cânt: României și tuturor românilor!

Data publicarii: 01 Dec. 2021 Vezi toată știrea

Concert al Corului de Cameră „PRELUDIU” dedicat St. Cecilia Ocrotitoarea Muzicii
Luni 22 noiembrie, de la ora 20.00 în continuarea slujbei de seară, la Catedrala Sf.Iosif din București va avea loc un recital inedit al Corului de Cameră „Preludiu” dirijat de Andrei Stănculescu.

Data publicarii: 18 Nov. 2021 Vezi toată știrea

In memoriam: MAESTRUL BORIS COBASNIAN - 95 de ani de la naştere
În 9 martie 2021, Maestrul Boris Cobasnian (1926 - 2011) dirijor, compozitor, profesor, ar fi împlinit 95 de ani, şi desigur ar fi fost sărbătorit de către toţi cei care s-au bucurat de arta şi măiestria unui muzician complex care a ars ca o flacără pentru muzica corală românească, lăsând urme adânci în cultura muzicală românească.

Data publicarii: 12 Nov. 2021 Vezi toată știrea

Cântecele TOAMNEI, DRAGOSTEI ȘI MELANCOLIEI: Concert on-line de Toamnă
În plină toamnă pandemică, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă prezintă, un Concert de toamnă on-line – un tratament muzical, sperăm eficient, pentru toate răcelile și răcirile posibile!

Data publicarii: 10 Nov. 2021 Vezi toată știrea

Corul de Cameră "Preludiu" împlinește 49 de ani de existență
Corul de Cameră "Preludiu" al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" împlinește 49 de ani de existență.

Data publicarii: 01 Nov. 2021 Vezi toată știrea

GLORIE, OSTAȘILOR ROMÂNI! 25 oct 2021, VOCI TRANSILVANE: Cântece patriotice românești on-line
În zi de sărbătoare, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, împreună cu Natalia Constantin – la pian și dirjorul Adrian Corojan, omagiază prin cânt, vitejia Armatei Române.

Data publicarii: 25 Oct. 2021 Vezi toată știrea

PORTRET: Ion Vanica – primul dirijor al Corului de Copii Radio
Luni, 16 august, se împlinesc 40 de ani de la moartea lui Ion Vanica, cel care a avut ideea strălucită de a înfiinţa Corul de copii al Radiodifuziunii, în anul 1945, la sugestia unui alt remarcabil muzician, Dumitru D. Botez, dirijor, compozitor şi profesor, director muzical al Radioului, la acel moment.

Data publicarii: 29 Aug. 2021 Vezi toată știrea

Pag. 2 din 10 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 285