Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Noutăți

Bagheta care arde, de Octavian Știreanu
Astăzi Voicu Enăchescu ar fi împlinit 80 de ani. Ne știam din vremea studenției mele, când abia crease corul „Preludiu”. Au trecut de-atunci decenii de viață în lumina unei înțelegeri fără nicio umbră. M-a onorat cu prietenia sa, m-a răsfățat cu arta concertelor sale, m-a încântat cu umorul său subtil. Peste toate, ne unea tabla de valori în care așeza oamenii și lucrurile. Cu timpul, dintr-un colț al acestei prietenii, apăruse și Vlad, fiul maestrului, un tânăr cu educație aleasă, cu care împărtășeam aceeași pasiune pentru sport și gazetăria sportivă.

Data publicarii: 24 Mai 2023 Vezi toată știrea

CONCERT PASCAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ AL CORULUI ,,ION VIDU”
Duminică, 21 mai 2023, odată cu Festivalul Simfonia Florilor, organizat de către Municipiul Lugoj, prin Casa de Cultură a Municipiului, începând cu ora 19.oo, Catedrala Greco-Catolică ,,Coborârea Sfântului Spirit”, din Lugoj, va găzdui Concertul Pascal de muzică religioasă al Corului ,,Ion Vidu”, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Data publicarii: 21 Mai 2023 Vezi toată știrea

Concert-Conferință Corul de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" al Patriarhiei Române, 15 mai 2023, ora 19:00
Asociația Națională Corală din România, Asociația Corală de Copii și Tineret "Symbol - Jean Lupu" și Parohia Sfântul Elefterie prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XII-a, luni, 15 mai 2023, ora 19:00 printr-un Concert-Conferință.

Data publicarii: 09 Mai 2023 Vezi toată știrea

Concert de Florii Corala "Euterpe", 9 aprilie 2023, Biserica Sfântul Elefterie
Asociația Națională Corală din România și Universitatea Națională de Muzică din București prezintă Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XII-a.

Data publicarii: 07 Apr. 2023 Vezi toată știrea

Concert eveniment Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu", 26 februarie 2023, Ateneul Român
Acest concert a marcat o secundă astrală în cei peste 50 de ani trecuți de la înființarea formației corale PRELUDIU, ansamblu cameral cu care dirijorul Voicu Enăchescu a urcat pentru prima dată pe scena Casei bucureștene de Cultură a Studenților pe data de 1 noiembrie 1972.

Data publicarii: 07 Apr. 2023 Vezi toată știrea

Corul de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu la Ateneul Român pe 26 februarie
Concertul eveniment Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu" va avea loc la Ateneul Român duminică, 26 februarie 2023, ora 19:00. Dirijor: Andrei Stănculescu.

Data publicarii: 22 Feb. 2023 Vezi toată știrea

Moise Mitulescu, personalitate a culturii românești. In memoriam (4 februarie 1932 – 20 ianuarie 2023)
Valoarea estetică incontestabilă a creaţiei populare româneşti este dată şi de „legătura organică a limbii cu muzica”, a versului cu melodia sau a mişcării şi gesticii coregrafice cu acompaniamentul instrumental. Muzica şi poezia sunt asociate sincretic, într-o unitate indisolubilă, chiar dacă rolul principal al textului poetic sau al melodiei se schimbă în această asociere. Acest lucru a reușit să facă în decursul activității sale de excepție profesorul, compozitorul, etnomuzicologul Moise Mitulescu.

Data publicarii: 22 Feb. 2023 Vezi toată știrea

OMAGIU FELICIEI DONCEANU
Mă numesc Maria Simion și am fost membră ANCR ca dirijor împreună cu corul bisericesc de amatori ,,Bâlea Boar,, până în Noiembrie 2021 până m-am retras de la conducerea sa din motive de lipsa săntății.

Data publicarii: 22 Feb. 2023 Vezi toată știrea

O nouă selecție organizată de Corul ,,SYMBOL-JEAN LUPU”
Corul de Copii și Tineret Symbol-Jean Lupu al Patriarhiei Române organizează o selecție pentru noi membrii, Sâmbătă 28.01.2023 în intervalul orar 12:30-14:00, în Amfiteatrul ,,I.G.Coman" al Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul" din București.

Data publicarii: 25 Ian. 2023 Vezi toată știrea

Microstagiunea de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, ediția XXVI
Anul acesta, în cadrul ediției XXVI, a Microstagiunii Concertistice de Crăciun: Colindul VOCILOR TRANSILVANE, Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenților DUMITRU FĂRCAȘ din Cluj-Napoca, vă invită, în perioada 14 - 20 decembrie, la un inedit periplu muzical - prilej de a asculta și de a cânta împreună, colinde românești de ieri și de azi și cunoscute cântece de Crăciun din repertoriul universal.

Data publicarii: 13 Dec. 2022 Vezi toată știrea

CONCERT - SPECTACOL DE CRĂCIUN
După o pauză de doi ani, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj organizează, din nou, un Concert - spectacol de Crăciun, oferit publicului lugojean cu prilejul Sărbătorii nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și Zilei Lugojului.

Data publicarii: 13 Dec. 2022 Vezi toată știrea

CONCERT REGAL DE CRĂCIUN – CORUL REGAL
Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, vă invită la Concertul Regal de Crăciun, marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 20:00, în Catedrala Sf. Iosif din București.

Data publicarii: 13 Dec. 2022 Vezi toată știrea

CORUL DE CAMERA “PRELUDIU” – CONCERT DE COLINDE LA ATENEUL ROMAN
Duminică, 11 decembrie 2022, ora 19, Corul de Cameră PRELUDIU, dirijor Andrei Stănculescu, va susţine tradiționalul Concert de colinde cu care a încântat publicul în fiecare an la Ateneul Român. Acest concert va aduce aerul și atmosfera sărbătorilor, dar și un gând de recunoștință in memoriam Voicu Enăchescu, dirijor fondator și conducătorul corului timp de aproape cinci decenii.

Data publicarii: 11 Dec. 2022 Vezi toată știrea

Festivalul Internațional de Interpretare Corală ”I.D.Chirescu”,ediția a-XLI-a, CERNAVODĂ, 19-20 noiembrie 2022
19 și 20 noiembrie 2022 au fost zilele Festivalului Internațional de Interpretare Corală”I.D.Chirescu” ce au prilejuit întâlnirea publicului cu cei aproximativ 300 de coriști care au oferit recitaluri cu muzică corală românească și universală; în prima zi piese laice ,în Sala Casei de Cultură din localitate iar a doua zi, lucrări din repertoriul religios în Biserica Sf.Împărați Constantin și Elena din Cernavodă.

Data publicarii: 29 Nov. 2022 Vezi toată știrea

Rămas bun, Maestre Voicu Enăchescu!
Ziua de 19 noiembrie 2022, va rămâne o zi tristă pentru lumea muzicală, prin dispariția celui ce a fost dirijorul Voicu Enăchescu, personalitate marcantă a culturii: dirijorul Corului Preludiu – timp de 49 de ani, Președintele Asociației Naționale Corale din România (din 1998) Director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română (1991-2014).

Data publicarii: 19 Nov. 2022 Vezi toată știrea

TURNEUL ”ROMÂNIA ÎNTRE CLASIC ȘI FOLCLORIC”, un efort intergenerațional de a promova muzica românească peste hotare
După succesul festivalului Roots Fest din vară, corul Arpeggio revine pe scenă împreună cu naista Andrea Chira si cu celebrul dirijor Gian Luigi Zampieri.

Data publicarii: 26 Oct. 2022 Vezi toată știrea

Corul de Cameră „Preludiu” – cinci decenii de perfecțiune artistică
- Interviu cu dirijorul Andrei Stănculescu -

Data publicarii: 25 Oct. 2022 Vezi toată știrea

Caleidoscop muzical bănățean
Praznicul Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, fost episcop al Râmnicului, cărturar care a slujit cu devotament slova scrisă românească, a prilejuit un select concert-omagiu (27 septembrie a.c.), susținut de Corul „Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta maestrului Marian Cristi Stroe

Data publicarii: 17 Oct. 2022 Vezi toată știrea

CONCERT REGAL ANIVERSAR – 10 ani de la înființarea Corului Regal
Corul Regal, ansamblu de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și decorat de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române va organiza și susține Concertul Regal Aniversar dedicat împlinirii a 10 ani de la înființarea ansamblului.

Data publicarii: 28 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Corul "Emanuel" al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" în concert la U.N.M.B. - Stagiunea a XI-a, 27 iunie 2022, ora 19:00
Corul de cameră "Emanuel" al Bisericii "Parcul Domenii-Cașin" din București este condus de prof. dr. Emanuel Pecingină din februarie 2021.

Data publicarii: 21 Iun. 2022 Vezi toată știrea

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ CORALĂ ROOTS FEST, 21-25 IUNIE 2022
Festivalul internațional de muzică corală Roots Fest a ajuns la de-a cincea ediție și se va desfășura la Roma în zilele de 21 și 25 iunie. Festivalul este organizat de asociația culturală ARPRO, în colaborare cu Accademia di Romania in Roma și Institutul Cultural Român și se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Italia și al Asociației Naționale Corale din România (ANCR).

Data publicarii: 16 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Music inFusion, Grupul Vocal "Canticum", Dirijor: Răzvan Rădos, 20 iunie 2022, ora 19:00
Asociația Națională Corală din România, Universitatea Națională de Muzică din București și Asociația Canticum prezintă: În cadrul Stagiunii Corale Bucureștene "Paul Constantinescu", ediția a XI-a - MUSIC inFusion, Grupul Vocal CANTICUM & Răzvan Rădos. La pian, Cătălina Bordeanu. Muzică de: G. Gershwin, D. Ellington, B. Joel, H. Belafonte, R. Hernandez, Vangelis, A. Ohrwall, C. Poletti, N. Howe, E. Clapton. Intrarea liberă!

Data publicarii: 16 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Regulamentul Festivalului-concurs de muzică corală laică și religioasă Gheorghe Cucu Vaslui
Înscrierea corurilor pentru selecție la Festivalul-concurs de muzică corală laică și religioasă ˶GHEORGHE CUCU ̋ se va face până pe data de 15 iulie 2022

Data publicarii: 08 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XI-a, Corala "Appassionato" din Târgoviște, 13 iunie 2022, ora 18:00
Un nume deja consacrat, Corala Appassionato din Târgovişte s-a înfiinţat în anul 2000 la iniţiativa conf.univ.dr. Ioan GOLCEA şi a dirijorului coralei, prof. univ.dr. Florin Emil Nicolae BADEA.

Data publicarii: 07 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Stagiunea Corală Bucureșteană "Paul Constantinescu", ediția a XI-a, Corala "Divina Armonie", 6 iunie 2022, ora 19:00
Data de 16 noiembrie 1997 marchează, în cadrul Fundației „Cavalerii Daciei”, crearea Coralei Academice „Divina Armonie”, inițial ca un cor bisericesc aparținând Bisericii Ortodoxe „Sf. Gheorghe Nou” din București, ctitorie voievodală brâncovenească.

Data publicarii: 03 Iun. 2022 Vezi toată știrea

Moment aniversar: IRINA ODĂGESCU ȚUȚUIANU (85 ani)
Irina Odăgescu Țuțuianu reprezintă un nume de rezonanță specială în contextul muzicii contemporane. Și nu întâmplător, volumul pe care l-am lansat în urmă cu 10 ani se intitulează Irina Odăgescu – O viaţă închinată muzicii. Prin toată activitatea sa, Irina Odăgescu este un model de pasiune și perseverență, cultul pentru muzică fiind exprimat în modul cel mai natural și convingător: muzica fiind liantul inefabil și etern al sufletelor.

Data publicarii: 26 Mai 2022 Vezi toată știrea

LA MULȚI ANI, CORULUI PRELUDIU (50 ani)! LA MULȚI ANI, MAESTRE VOICU ENĂCHESCU!
În noiembrie 1972, un tânăr talentat și plin de idealuri - Voicu Enăchescu, avea să deschidă o nouă pagină în istoria muzicii corale românești, dirijînd primul concert al unei formații nou înființate – corul Preludiu, pe scena Casei de Cultură a Studenților din București.

Data publicarii: 24 Mai 2022 Vezi toată știrea

Concert Meloritm la Ateneul Român, 14 mai 2022, ora 11:00
Vă invităm cu mare drag la concertul corului Meloritm din 14 mai 2022, ora 11:00, care va avea loc pe scena Ateneului Roman, în cadrul proiectului educativ "Clasic e fantastic" - Cum înțeleg copiii muzica.

Data publicarii: 11 Mai 2022 Vezi toată știrea

Concert CANTUS DOMINI, 10 mai 2022, Biserica Sf. Elefterie
Corul bărbătesc CANTUS DOMINI a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică, tineri de formație teologică și/sau muzicală.

Data publicarii: 02 Mai 2022 Vezi toată știrea

Pag. 2 din 11 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 307