Urmăriți-ne pe Facebook

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Newsletter ANCR

Suntem afiliați la

Corul Regal
(Cor mixt)

Dirijor: Andrei Stănculescu

Adresa: Bucuresti;

Date de contact:
(+40)746 923 426
contact@corul-regal.ro
www.corul-regal.ro

Prezentare

Corul Regal este un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, marea majoritate dintre ei fiind studenţi și absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Corul Regal a luat naştere la iniţiativa unui grup de studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa acestora de a crea o formaţie corală profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România.

Corul Regal a fost inaugurat la 6 iulie 2012 printr-un concert care a avut loc în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române şi a Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

În data de 28 februarie 2013, în Sala de Muzică a Castelului Peleş din Sinaia, Corul Regal a susţinut un recital extraordinar, ocazie cu care ansamblul a primit Diploma de Înalt Patronaj Regal oferită de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. La eveniment au fost prezente şi Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Române şi domnul Nicolae Medforth-Mills, alături de numeroase personalităţi din ţară şi străinătate.

Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea creaţiei compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale. În plus, ansamblul doreşte să promoveze arta corală în rândul publicului românesc, și urmăreşte creșterea vizibilității artei corale românești la nivel european și mondial.

Nivelul artistic ridicat ce caracterizează această tânără formaţie corală se datorează entuziasmului, pasiunii şi energiei interioare a grupului, dar şi talentulului excepţional al fiecărui membru component în parte. Corul Regal reprezintă un colectiv unit şi omogen, dar în continuă metamorfoză şi înnoire, ca o consecinţă a generaţiilor de tineri muzicieni care se succed şi sunt selectaţi să facă parte din aceast ansamblu.

Corul Regal a reușit să se remarce în viața muzicală românească, formând, în cei peste 5 ani de existență, peste 250 de tineri muzicieni, care au participat la peste 70 de apariții publice în București, dar și în celelalte provincii ale țării (Cluj, Iași, Sinaia, Drobeta-Turnu Severin, Piteşti, Curtea de Argeș, Târgovişte, Buzău, Săvârșin), pe cele mai reprezentative scene ale muzicii şi culturii româneşti, precum Ateneul Român, Sala Palatului, Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” Bucureşti, Studioul de Operă al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Sala ”Auditorium Maximum” a Colegiului Academic din Cluj–Napoca, Sala de Muzică a Castelului Peleş, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal din București, Biserica Episcopală de la Curtea de Argeş, Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din București, Sala „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin ş.a., a fost prezent la Ceremoniile Casei Regale a României desfăşurate la Palatului Elisabeta, Castelul Peleș, Sala Tronului din Palatul Regal din București (MNAR) şi nu numai.

Ansamblul a evoluat în cadrul Festivalului Internațional George Enescu (ediția 2017), în cadrul Festivalului Internaţional „D. G. Chiriac” de la Piteşti, în cadrul Festivalului Studenţiada din Bucureşti și în cadrul Festivalului Operelor Independente din Iași etc.

De asemenea, Corul Regal a evoluat în cadrul unor emisiuni televizate, precum Ora Regelui (TVR) sau Vocea României și Românii au talent (ProTV).

În primăvara anului 2015 Corul Regal a devenit marcă înregistrată la OSIM, iar în toamna anului 2016 a fost înființată Asociaţia Corul Regal, organizaţie non-profit, cu activitate culturală și socială, care promovează valorile culturii românești, pe teritoriul țării și în afara granițelor acesteia și care dezvoltă proiecte şi activităţi de promovare a artei corale românești și a valorilor şi principiilor susţinute de către Familia Regală a României.

În anul 2018 Corul Regal a primit Medalia Regală pentru Loialitate din partea Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române.

Conducerea Asociației Corul Regal:
Președinte: Răzvan Apetrei
Vicepreședinte: Eduard Dinu
Secretar General: Alexandra Apetrei

 

Alte coruri din zona Bucureşti şi Ilfov