Adunarea Generală ANCR

Urmăriți-ne pe Facebook

Newsletter ANCR

 Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”

Suntem afiliați la

Noutăți

Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu” 2014 – 2015
06 Feb. 2015
Programul Stagiunii Corale „Paul Constantinescu”, ediția a VI-a, organizată de Asociaţia Naţională Corală din România în stagiunea 2014 – 2015

Toată știrea

Corala Brâncovenilor în stagiunea corală “Paul Constantinescu”
09 Dec. 2014
Luni, 15 Decembrie de la ora 19:00, Corala Brâncovenilor va susţine un concert la Biserica Sf. Elefterie în cadrul Stagiunii Corale “Paul Constantinescu”- ediţia 2014-2015, organizată de Asociaţia Naţională Corală din România.

Toată știrea

Concertul de Crăciun al Corului de cameră „Preludiu”
04 Dec. 2014
Crăciunul vine în sufletele oamenilor, în acorduri de colinde…Colinde tradiționale din repertoriul românesc și străin, colindele copilăriei, nealterate de modernitate, se regăsesc în concertul pe care Corul de Camera „Preludiu” condus de maestrul Voicu Enăchescu îl va susține la Sala Radio marți, 16 decembrie, de la ora 19:00.

Toată știrea

Concert extraordinar de Colinde şi Cântece de Crăciun susţinut de Corul de cameră "Preludiu" la Ateneul Român
27 Nov. 2014
Corul de cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de Colinde şi Cântece de Crăciun la Ateneul Român, marţi 23 decembrie 2014, ora 19:00.

Toată știrea

Concert de deschidere a stagiunii corale "Paul Constantinescu" - editia 2014-2015
12 Oct. 2014
Corul academic "Divina Armonie" al fundatiei "Cavalerii Daciei" Club UNESCO

Toată știrea

Corul de Camera "Preludiu" si Corul Academic Radio - Concert in SIMN 2014
26 Mai 2014
Anul acesta, in cadrul Saptamanii Internationale a Muzicii Noi (eveniment major ce promoveaza muzica contemporana si care a ajuns la editia a 24-a) va avea loc un dublu concert coral, cei ii va avea ca protagonisti pe Corul de Camera "Preludiu" (dirijor Voicu Enachescu) si Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia). Asadar, va asteptam joi, 29 mai, ora 19:00 la Sala Radio.

Toată știrea

Corul de Copii și Tineret ″Symbol″ - ″Prin sunet către lumină″
24 Mai 2014
A treia zi de Paști, sala mare a Ateneului Român a devenit din nou neîncăpătoare. Corul de Copii și Tineret ″Symbol″, condus de către fondatorul său maestrul Jean Lupu și de către dirijoarea Luminița Guțanu, a sărbătorit în felul său unic Învierea Domnului.Cititi o cronica venita direct din suflet, semnata Razvan Rados.

Toată știrea

Corul Regal, concert caritabil in sprijinul Smarandei Miklu Nemethi
24 Mai 2014
Corul Regal, aflat sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României prin Alteța Sa Regală Principele Radu al României prezinta marti, 27 mai 2014, la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I", un concert caritabil in vederea strangerii de fonduri pentru sprijinirea unui suflet in suferinta si nu unul oarecare, ci cel al artistului plastic Smaranda Milu Nemethi, o tanara speranta a Romaniei, diagnosticata cu o boala grea.

Toată știrea

Voicu Enachescu, presedintele ANCR, implineste astazi 71 de ani
24 Mai 2014
Astazi dirijorul si fondatorul Corului de Camera "Preludiu", presedintele ANCR - maestrul Voicu Enachescu, implineste frumoasa varsta de 71 de ani. Ii uram multa sanatate, putere de munca, impliniri frumoase alaturi de familie si la cat mai multe momente artistice de neegalat, alaturi de corala sa de suflet.

Toată știrea

Corul "Vox Medicalis" in Stagiunea "Paul Constantinescu"
14 Mai 2014
Asociatia Nationala Corala din Romania in colaborare cu Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti prezinta luni, 19 mai, un concert extraordinar sustinut de Corul "Vox Medicalis". Evenimentul muzcial se va desfasura la Biserica Sf. Elefterie, ora 19:00 si face parte din programul Stagiunii Corale Bucurestene "Paul Constantinescu", editia a V-a.

Toată știrea

Festivalul Coral International "Maesrto Zahari Mednikarov"
09 Mai 2014
Dragi prieteni, organizatorii Festivalului International “Prietenii Bulgariei” va invita la sa luati parte la Festivalul Coral International “Maesrto Zahari Mednikarov”, editia 2014. Pentru mai multe informatii va rugam sa conspectati cu atentie regulamentul de organizare si participare.

Toată știrea

Festivalul Coral "Gheorghe Cucu", la editia a VI-a
03 Mai 2014
Amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina va găzdui, pentru a şasea oară, Festivalul Coral Gheorghe Cucu. Ca o noutate, de anul acesta, festivalul a primit o notă internaţională, având în vedere participarea unei formaţii din Grecia.

Toată știrea

Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia, concert in Stagiunea Corala "Paul Constantinescu"
26 Apr. 2014
Luni, 28 aprilie, ora 19:00, sala de spectacole a Centrului National de Arta "Tinerimea Romana" va fi gazda unui nou concert din programul editiei a V-a a Stagiunii Corale Bucurestene "Paul Constantinescu". Invitata pentru a doua oara in stagiunea 2013 - 2014, Corala "Sfantul Mina" a Protopopiatului Slobozia va prezenta un program de muzica  corala religioasa. Diriijor: Pr. Catalin Stanciu.

Toată știrea

Un nou concert in Stagiunea Corala "Paul Constantinescu"
09 Apr. 2014
Ediția 2013-2014 a Stagiunii Corale Bucureștene " Paul Constantinescu" continuă cu un concert de muzică corală religioasă suținut de Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Romane. Invitata cu regularitate la toate editiile Stagiunii "Paul Constantinescu", formatia va concerta luni, in data de 14 aprilie, ora 19:00, la Biserica Sf. Elefterie din Bucuresti. Intrarea libera, va asteptam!

Toată știrea

Concertul Corului „Appassionatto” a fost amanat
31 Mar. 2014
Concertul din data de 31 martie 2014 Corul „Appassionatto” a fost amanat pentru data de 26 mai 2014.

Toată știrea

Festivalul de Muzica Religioasa Buna Vestire
20 Mar. 2014
Asociația Națională Corală din România și Fundația pentru copii talentați Meloritmic vă invită la Festivalul de Muzică Religioasă Buna Vestire, ediția a II-a. Evenimentul artistic dedicat muzicii corale va avea loc marți, 25 martie 2014, în sala mică a Palatului Național al Copiilor, de la ora 17:30 – 21:00.

Toată știrea

Proiectul VOICE - Europa ne cauta!
18 Mar. 2014
Asociatia Nationala Corala din Romania - ANCR este afilitata inca din 1991 la Asociatia Europeana Corala - EuropaCantat. De curand  "Europa Cantat" împreună cu alte 13 organizaţii non-profit din 11 ţări au decis să se unească pentru a efectua un studiu privitor la viaţa corală din Europa în cadrul proiectului VOICE. Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest articol.

Toată știrea

In memoriam Dragos Alexandrescu
10 Mar. 2014
Vineri, 07 martie, s-a stins din viata marele compozitor Dragos Alexandrescu, muzicianul care si-a dedicat intreaga viata muzicii romanesti. O mare parte din lucrarile sale apartin genului coral, cu numeroase piese religioase si cu o intreaga liturghie scrisa in rit bizantin ortodox. Zeci de ansambluri corale din tara au in repertoiul lor cel putin o lucrare a maestrului, astfel ca zestrrea pe care distinsul artist a lasat-o universului muzical coral este extrem de importanta. Dumnezeu sa il odhneasca in pace!

Toată știrea

Corul academic "Divina Armonie", al doilea concert în Stagiunea Corală "Paul Constatinescu"
02 Mar. 2014
Asociația Națională Corală din România vă invită la concertul cu numarul opt din cadrul Stagiunii Corale Bucureștene "Paul Constantinescu", ediția a V-a. Corul academic "Divina Armonie", formatie al carei concert a fost amanat in data de 27 ianuarie din cauza conditiilor meteo nefavorabile, va interpreta muzica corala religioasa luni, 03 martie, ora 19:00, la Biserica Sf. Elefterie. Va asteptam!

Toată știrea

La mormantul lui Remus Tascau
27 Feb. 2014
Odată cu trecerea la Domnul a lui Remus Taşcău (sâmbătă, 22 februarie 2014) ia sfârşit cea mai fastă perioadă, întinsă pe aproape o jumătate de secol – o veritabilă epocă de aur –, din gloriosul istoric al vechii Reuniuni Române de Cântări şi Muzică, actualul Cor „Ion Vidu”.

Toată știrea

Audiție de noi membri în Corul "Vox Medicalis"
19 Feb. 2014
Corul "Vox Medicalis" al studenților în medicină și farmacie, organizează o sesiune de audiții în vederea cooptării de noi membri/colaboratori (soprane, altiste, tenori, bași). Evenimentul se va desfășura în data de luni, 3 martie, ora 19:30, la sediul Societății Studenților în Medicină din București (Facultatea de Medicină, parter, în dreapta -  Amfiteatrului Mare Nr. 1).

Toată știrea

"Corul Regal" - concert premiera in cadrul Stagiunii Corale "Paul Constantinescu"
19 Feb. 2014
Asociația Națională Corală din România are plăcerea de a vă invita la încă un concert din cadrul Stagiunii Corale Bucureștene "Paul Constantinescu". De această dată formația invitată, "Corul Regal", vă așteaptă la Biserica Sf. Elefterie, luni, 24 februarie, ora 19:00, cu un program variat de muzică corală. Dirijor - Răzvan Rădos. Intrarea liberă!

Toată știrea

Maestrul Remus Tascau, pe ultimul drum
23 Feb. 2014
Sâmbătă, 22 februarie 2014, maestrul Remus Taşcău, fost vicepreșeinte al Asociației Naționale Corale din România (1998) și dirijor de peste 45 de ani al Corului „Ion Vidu” din Lugoj, a încetat din viaţă, la vârsta de 70 de ani. Aducem un ultim omagiu acestui mare artist al artei corale românești și îi dedicăm un articol, în memoriam.

Toată știrea

Festivalul Coral din Ohrid, Macedonia
09 Feb. 2014
Festivalul Coral Ohrid se desfășoară din 2008 în frumosul orășel cu același nume din Macedonia. Vă prezentăm regulamentul evenimentului, care în august 2014 își va consuma ediția a 7-a. Festivalul este deschis tuturor formațiilor corale, indiferent de categoria de vârstă, gen sau statut. Data finală de înscriere este 1 mai 2014.

Toată știrea

Ansamblul vocal "Patos", concert în cadrul Stagiunii Corale "Paul Constantinescu"
09 Feb. 2014
Ediția 2013-2014 a Stagiunii Corale Bucureștene " Paul Constantinescu" continuă cu un concert de muzică corală religioasă suținut de Grupul Patos, dirijat de fondatorul acestuia - compozitorul Petre Ștefănescu. Concertul va avea loc în data de 17 februarie, ora 19:00 și va fi susținut la Biserica Sf. Elefterie din capitală.

Toată știrea

Corul "Nicolae Bogdan" din Sighisoara, un nou membru în ANCoRom
09 Feb. 2014
Salutăm cu căldură Corul mixt de amatori "Nicolae Bogdan" din Sighișoara, cel mai recent membru înscris în Asociația Națională Corală din România, organizația care din 1990 a reușit să adune în cercul său artistic 150 de ansambluri corale din România, dar și câteva formații din Moldova si Ungaria.

Toată știrea

A patra editie a Festivalului International "Chernomorski zvutsi", Balchik - Bulgaria
04 Feb. 2014
Stimați membri, dorim să vă invităm la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional "Chernomorski zvutsi", ce se va desfășura între 4 și 8 iunie 2014 la Balchik, în Bulgaria. Evenimentul este deschis corurilor de amatori, indiferent de categoria de vârstă și combină copetiția cu programe de festival și workshop-uri.

Toată știrea

Concertul formatiei "DIVINA ARMONIE" a fost amanat
27 Ian. 2014
Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, concertul formatiei "DIVINA ARMONIE" programat a avea loc azi 27 ianuarie 2014 ora 19 la Biserica "Sf. ELEFTERIE" din Bucuresti, a fost amanat pentru o data ce va fi anuntata in timp util.

Toată știrea

Corala Ortodoxă "Armonia", printre propunerile editiei a IV-a a Galei "Zece Oameni de Valoare"
20 Ian. 2014
Pentru al doilea an consecutiv, Corala Ortodoxă Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului se află printre nominalizații categoriei Cultură și Artă, propuși de către constănțeni, alături de nume importante ca: Teatrul Fantasio, Oleg Danovski Jr. sau Daniela Vlădescu.

Toată știrea

Corul academic "Divina Armonie", concert în stagiunea "Paul Constatinescu"
18 Ian. 2014
După concertul susținut de Corala "Sf. Antim Ivireanul" din Slobozia, Stagiunea Corală "Paul Constantinescu" organizată de ANCoRom vă propune al doilea concert din anul 2014. Așa cum v-am obișnuit, vă așteptăm luni, 27 ianuarie, de la ora 19:00, la Biserica Sf. Elefterie, pentru o seară corală prezentată de această dată de Corul Academic "Divina Armonie" din București.

Toată știrea

Pag. 2 din 4 | 30 inreg./pag. | nr. inreg: 109
1234